Lista din blivande 3-åring!

Året ditt barn fyller tre år är det dags för det första obligatoriska tandläkarbesöket. Detta innebär att du som förälder måste välja en tandläkare som ditt barn ska listas hos. Tandvården är kostnadsfri t.o.m. året man fyller 23 år.
Lista din blivande <span class="no-line-break">3-åring!</span>

Hur går det första besöket till egentligen?

Under första besöket får barnet lära känna sin tandläkare. Barnet får också prova på olika funktioner i behandlingsrummet, t.ex. åka upp och ner i behandlingsstolen, trycka på knappen för att tappa upp vatten i plastglaset och prova på hur sugen känns. Barnet får bekanta sig med instrumenten och verktygen i rummet.

I samband med första besöket räknar också tandläkaren tänderna tillsammans med barnet. Det ska vara kul att gå till tandläkaren! Den gamla traditionen med att få en liten present i slutet av besöket hänger kvar än idag.

Lista ditt barn hos Distriktstandvården

Distriktstandvården arbetar på uppdrag av Region Stockholm och vi har områdesansvar i flertalet kommuner. Det innebär att vi har det yttersta tandvårdsansvaret för alla barn och ungdomar. Vi prioriterar alltid akuta fall där barn är inblandade.

Lista ditt barn hos oss

Fyll i ditt barns personuppgifter och välj klinik. När listningen har gått igenom hos oss skickar vi en bekräftelse via e-post eller SMS. Det kan ta några dagar. Du kan luta dig tillbaka så länge.

  • Skriv in deras personnummer ovan. Gör bara ett mellanslag mellan varje personnummer. Önskar ni familjetider eller syskontider, skriv det i kommentarsfältet nedan.