Akut tandvård i Stockholm

Slagit ut en tand? Tappat krona/bro? Akut tandvärk? Vi hjälper både barn och vuxna med akuta tandbesvär. Ring oss omgående eller hitta en snabb tid i vår onlinebokning!

Akut tandvård i Stockholm

Behöver du omedelbar hjälp?

Vi har akuttider varje dag! På våra 25 kliniker i Stockholms län välkomnar vi både barn och vuxna som är i behov av akuttandvård. Våra akuttandläkare har lång erfarenhet och vi bemöter dig med skicklighet och hjärta. Boka en tid online eller ring oss på 08-22 22 22.

Boka akuttid
08-22 22 22

Vi hjälper dig – oavsett besvär

 • Tandvärk
 • Ilningar i tänderna
 • Problem med visdomstand
 • Olycksfall med skadade tänder
 • Utslagen permanent tand
 • Fyllning har lossnat
 • Plomb har lossnat
 • Bro eller krona har lossnat
 • Akuttandvård 365 dagar om året

  Nästan alla människor är i behov av akut tandvård någon gång i livet. Det kan handla om plötslig tandvärk, utslagna tänder eller kronor/broar som lossnat. Oavsett vilket besvär du upplever så finns vi här för att hjälpa dig. Om du är ute efter en jourtandläkare så har vi öppet alla dagar, kvällar och helger. Vi välkomnar både barn och vuxna till våra 25 kliniker i Stockholms län.

  Barn i behov av akuttandvård

  Våra akuttandläkare har lång erfarenhet med barn som är i behov av akut tandvård. Under lekar och i sportsammanhang är det vanligt att barn skadar sig i munnen. Mjölktänderna kan råka ut för en mängd olika olyckor. Utslagna tänder, tänder som trycks upp i tandköttet, bitar av tänder som slås ut eller skadas. Försök aldrig att sätta tillbaka en tappad mjölktand! Om barnet blöder kraftigt eller har väldigt ont bör ni boka en akut tid hos en tandläkare. Vid en olycka har barn förtur på alla Distriktstandvårdens kliniker.

  Hantering vid en utslagen mjölktand
  Hantering vid en utslagen permanent tand

  Äldre- eller funktionsförhindrade i behov av akuttandvård

  Distriktstandvården vill att alla individer, oavsett förutsättningar eller behov, ska ha tillgång till professionell tandvård. Därför utvecklade vi en verksamhet som besöker äldre- och funktionsförhindrade på plats i hemmet. Teamet som arbetar inom mobil hemtandvård finns självklart tillgängliga för akut tandvård! Vi kommer hem till dig om du, eller en anhörig, upplever akuta tandbesvär 08-767 08 00.

  Prispåslag kväll och helg

  Till skillnad från våra konkurrenter så försöker vi hålla ner kostnaden för akuta fall på kvällar och helger. Efter klockan 19.00 på vardagar samt under helger tillkommer ett prispåslag om totalt 450 kronor (konkurrenter tar upp till 50 % på totalbeloppet vilket brukar bli betydligt dyrare).

  Jourtandläkare i Stockholm

  Om du är ute efter en jourtandläkare så har vi öppet alla dagar, kvällar och helger. Vi kan erbjuda dig akuta tider varje dag på någon av våra 23 kliniker i Stockholms län.

  Behöver du omedelbar hjälp?

  Tandakuten är en integrerad del i Distriktstandvårdens verksamhet. Tandakuten på Distrikstandvården välkomnar både barn och vuxna som är i behov av akuttandvård. Våra akuttandläkare garanterar snabb hjälp när du behöver oss som mest. Är du i behov av akut tandvård? Boka en tid online eller ring oss på 08-22 22 22.

  Boka akuttid
  08-22 22 22

  Fråga tandläkaren

  Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

  Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.

  Patientfrågor om Akuttandvård
  Hej, jag har en tand där jag gjort rotfyllning i våras. Tanken var att göra en krona nu under hösten men upptäckte häromdagen att tanden gått sönder. En bit är borta och resten är väldigt skör (känt på den med fingrarna). Vad ska jag göra åt detta, vad för behandling ska jag boka ? Hur akut måste jag åtgärda detta, risken är ju att det blir inflammerat antar jag.

  Tack på förhand.
  Med vänlig hälsning,
  Jenny
  Hej Jenny,
  det bästa vore om du bokade en tid för en kompletterande undersökning så att vi kan göra en ny bedömning av tanden för bästa terapi. Boka gärna en tid så snart du kan innan tanden går sönder mer.

  Ha en fortsatt trevlig dag,
  Vänligen,
  Saghar Solhi

  Saghar Solhi
  Leg. Tandläkare 2019-06-10

  Hur lång tid tar det för permanent tandanlag att skadas om ett barn får en infektion/ fistel under skadad tand? Hur akut är åtgärd?
  Hej,

  Det är svårt att säga hur akut det är då man som tandläkare gärna behöver veta omfattning och ursprungliga anledningen till infektionen. Boka gärna ett besök hos oss för utredning där vi med hjälp av röntgen och klinisk undersökning kan ge ett mer specifikt svar.

  Hoppas svaret är till hjälp!

  Saghar Solhi
  Leg. Tandläkare 2019-01-16

  Hej. En bit har lossnat av en tand som jag tidigare har rotfylld. Känner ingen smärta. Hur akut är det att söka tandvård?
  Hej,

  När en tand har gått sönder, även om det inte gör ont, är det bra att boka en tid hos tandläkaren för att utreda omfattning av frakturen samt den underliggande orsaken. Om det inte gör ont är det mindre bråttom men ta det gärna när du har tid så att du inte skjuter upp det i onödan. Detta för att undvika att försämra tandens prognos samt för att inte låta bakterier söka sig ner till den täta rotfyllningen.

  Hoppas svaret var till hjälp!

  Saghar Solhi
  Leg. Tandläkare 2018-12-10

  Är det gratis för en 19åring med en akuttid?
  Hej Amanda,
  En 19-åring ska i första hand kontakta den kliniken han/hon är inskriven på för att få en akut tid. Vid förhinder att komma till hemmakliniken går det absolut att kontakta närmaste tandvårdsklinik/akuten och det ska patienten som är 19 år inte behöva betala för. Viktigt att ha kontaktuppgifterna till hemmakliniken för det kommer akutkliniken behöva känna till.

  Hälsningar

  Ahlam Nagash
  Leg. Tandhygienist 2018-11-27

  Hej om jag får akut ont i en av mina visdomständer som precis ligger under ytan, bör jag söka vård?
  Hej
  Kora svaret är ja!
  Du kan försöka borsta med t e x Corsodyl Gel över visdomstanden och tandköttet där då det lätt fastnar matrester som ger upphov till bakterier och liten infektion där vilket gör ont.
  Om det inte hjälper på 5- 7 dgr; sök tandläkare. Inget att oroa sig för ;-D

  Lycka till !

  Mia Larsén
  Leg. tandläkare 2018-02-28

  Hej har ni öppet i Södertälje idag ?
  Min sambo har jätte ont i tanden så att de strålar smärta till örat på han ?
  Hur ser de ut att få en faktura /inbetalningskort så att man kan betala den 16 mars då han får sin aktivitetsersättning då mvh Anna
  Hej!
  Det bästa är att du ringer och frågar kliniken på tel nr 08-550 28 000.
  Med vänlig hälsning

  Anna Velander
  Leg. tandläkare 2017-03-06

  Hej
  Är ni öppet på lördag och söndag ?
  Med vänlig hälsning,
  Min som har en svullnad vid upp tänderna !
  Är det något farligt och akut eller är det vanlig ?
  Khaled
  Hej Khaled,

  Vi har öppet på lördagar och söndagar på vår klinik på Drottninggatan. Du är mycket välkommen att boka en tid där under helgen.

  Adress: Drottninggatan 65, 111 36 Stockholm


  Telefon: 08-412 007 50

  Öppettider:

  måndag 07:30–20
  tisdag 07:30–20
  onsdag 07:30–20
  torsdag 07:30–20
  fredag 07:30–20
  lördag 08:30–16
  söndag 10–14

  Mvh

  Vigert Sjözing
  Leg. tandläkare 2017-02-27

  Vad kan hända ifall man har feber, ont i halsen, svullnad, värk, och svårt att gapa och man söker akut för sent
  Hej!
  Du bör söka en tandläkare med en gång. Risken är att infektionen sprider sig. Svullnar du upp ordentligt i halsen kan du få svårt att andas.
  Med vänlig hälsning,

  Anna Velander
  Leg. tandläkare 2017-01-09

  Hej. Jag har en tand som är en tuggtand. Haft ont i den förut. Och nu gör den ont igen, huvudvärk och allt med också nu. Haf tre barn så måste verkligen laga den nu då jag inte mår bra alls med denna värk. Men ekonomin är jätte dålig med mammapeng. Tänkte kolla om man kan boka en tid för att antingen laga den eller ta bort den. Men kan jag ta räkning hos er och betala månaden efter? Kan betala någon hundralapp direkt men inte så mycket mer. Kan man ta räkning hos er i Rimbo eller måste man betala direkt? Behöver verkligen ordna denna snarast. Står inte ut längre.
  Hej!
  Ring du Distriktstandvården i Rimbo och boka en tid så fort som möjligt. Be att få en faktura så tror jag säkert att det ordnar sig.

  Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

  akut tid idag kl. 13.00
  Rekommenderar att du går in på vår hemsida och tar kontakt med närmaste klinik via telefon du har uppgivit för lite uppgifter här för att vi ska kunna kontkta dig.
  Vänligen ring för en akut tid så löser vi det.
  Mvh Caroline Arnell Leg tandläkare

  Caroline Arnell Leg tandläkare

  Hej! Jag lagade en framtand för ca 3 v sen med kompositplast misstänker jag, det var en liten fraktur, igår kände jag hur den lossnade, alltihopa måste ha blivit gjort dåligt och OTUR som jag har åker jag till Indonesien och Australien imorgon (söndag) och har alltså kastat iväg 800, min tandläkare har stängt på helger, ska jag vänta tills jag kommer hem (obestämt) med att fixa detta? Och det kommer väl inte kosta mig något? Är det två års garanti som gäller?
  Hej
  Olika tandläkare har olika garantier, på distriktstandvarden har vi två årsgaranti.
  Om den tandläkare har stängt idag är du välkommen till vår akutklinik på Drottninggatan 65 som har helg och kvällsöppet.
  Det går fint att fortsätta hos din ordinarie tandläkare därefter.

  Ibbe

  Har ni några akut tider hos er som man kan boka? Fick akut tandvärk under natten och vill kolla upp detta så snart som möjligt.
  Absolut, det är bara att ringa in så får du hjälp med att boka en tid.

  Victoria Grishina, Leg. Tandläkare