Tandläkare Stockholm - Distriktstandvården

Barntandläkare/Barntandvård Stockholm

Barntandvård Stockholm 

All tandvård är gratis upp till 21-årsålder. Gratistandvården gäller året ut, oavsett om du fyller 21 år i januari eller december. Distriktstandvården har lång och gedigen kunskap om barntandvård och utför allt från enkla till riktigt avancerade behandlingar.

Första tandläkarbesöket

När barnet är tre år är det dags att för första gången besöka tandläkaren. Vi har på uppdrag av Stockholms läns landsting, SLL, områdesansvar. Det innebär ett ansvarstagande från vår sida att kalla barn och ungdomar på regelbundna besök. Det är viktigt att du listar ditt barn hos en tandläkare för att säkerställa en god munhälsa. Fina och rena tänder i ung ålder minimerar risken för sjukdomar och tandproblem senare i livet.

Distriktstandvårdens unga patienter

Vårt mål är att ditt barn ska känna sig helt trygg i tandläkarmiljön. Vi har lång erfarenhet av barntandvård och utgår alltid från ditt barns individuella behov. Ditt barn undersöks och behandlas av erfarna tandläkare precis som våra vuxna patienter, och får tillgång till allt från avancerade tandbehandlingar till förebyggande tandvård. Hur ofta vi kallar ditt barn är individuellt. Ser allt bra ut vid första undersökningen kommer ditt barn att kallas vartannat år. För barn med särskilda behov finns specialister nära till hands. Vi hjälper även ditt barn att få tandreglering vid behov. Om du inte listat barnet ännu kan du enkelt göra det här på vår hemsida (se knapp längre ner) eller kontakta oss på den klinik du väljer att gå till.

Nya bestämmelser för den fria tandvården

Från och med 1 januari 2017 steg åldersgränsen för den fria tandvården. Nu är tandvård gratis hela året du fyller 21 år. 1 januari 2018 stiger det ytterligare och gäller hela året som du fyller 23. Detta är politiska beslut och gäller för alla offentliga och privatägda tandvårdskliniker i Sverige.

Enligt Personuppgiftslagens krav på tydlighet vill vi informera patient/vårdnadshavare om att journaluppgifter från Distriktstandvården registreras i Stockholms läns landstings IT-system Libretto.

Forskningsprojekt mot karies

För att förbättra tandhälsan hos barn i utsatta områden och samtidigt minska skillnader i tandhälsan inom Stockholms län vill landstinget i ett forskningsprojekt pröva att ge extra stöd till barn med stor risk att drabbas av karies, hål i tänderna.
Distriktstandvården har fått i uppdrag att genomföra projektet i samarbete med Folktandvården. Även Karolinska Institutet och Universitetet i Köpenhamn medverkar i projektet som är godkänt av etiska prövningsnämnden. Läs mer om projektet Stop Caries Stockholm.

Hos oss är ditt barn i trygga händer.
Varmt välkommen!

 
Lista mitt barn

Barntandläkare/Barntandvård Stockholm was last modified: April 28th, 2017 by Distriktstandvården
Ställ en fråga här

Patienters frågor & tandläkarens svar - Barntandvård