Tandvårdsbehandlingar

Distriktstandvården erbjuder allmän-, akut-, estetisk- samt specialisttandvård. Läs mer om våra tandvårdsbehandlingar här.

Tandvårdsbehandlingar

Distriktstandvårdens behandlingar

Vi erbjuder allmäntandvård, akuttandvård, estetisk tandvård, medicinsk tandvård, mobil hemtandvård och specialisttandvård. Våra tandläkare utför undersökningar, lagar tänder, rotfyller tänder, drar ut skadade tänder, och gör implantat, broar, tandproteser och tandkronor. Vi välkomnar både barn och vuxna och har 39 kliniker i Stockholm, Göteborg och Uppsala.

Under fliken fördjupad information kan du läsa mer om vilka behandlingar vi kan erbjuda dig.

Vanliga frågor

Vad erbjuder ni för behandling?
Distriktstandvården erbjuder allmän-, akut-, estetisk-, medicinsk-, och specialisttandvård. Vi välkomnar både barn och vuxna till våra 39 kliniker i Stockholm, Göteborg och Uppsala.
Hur bokar man en tid?
Du kan antingen boka en tid online på vår hemsida och välja den behandling du önskar eller kontakta oss per telefon 010-550 15 00.
Vad innebär sista minuten-tider?
En sista minuten-tid innebär att man bokar en undersökning eller tandhygienistbehandling på kort varsel under samma dag till ett reducerat pris på 550 kr. Detta görs online på vår hemsida.

Allmäntandvård

Undersökning
Du besöker en tandläkare eller tandhygienist varje eller vartannat år för en undersökning. Undersökningen tar cirka 20-30 minuter och inkluderar röntgenbilder, kontroll av tänder och tandkött samt kostnadsförslag för eventuell fortsatt behandling.

Läs mer om undersökning här >>

Lagning/fyllning
Att laga hål en vanlig behandling. Hål orsakas av sjukdomen karies och drabbar nästan hela befolkningen någon gång i livet. När tanden får ett hål måste sjuk vävnad inuti tanden avlägsnas. Tandläkaren borrar i tanden och fyller sedan med fyllnadsmaterial.

Läs mer om lagning/fyllning här >>

Rotfyllning
Rotfyllning kan vara ett alternativ istället för att behöva dra ut en tand som är inflammerad, infekterad eller har död tandvävnad. Behandlingen innebär att tandläkaren borrar och rensar rotkanalerna, sedan fylls kanalerna med fyllnadsmaterial och kronan restaureras.

Läs mer om rotfyllning här >>

Dra ut tand
En vanlig behandling som många vill veta mer om är tandutdragning. Skadade tänder eller visdomständer som krånglar bör i vissa fall dras ut. Efter behandlingen kan du få biverkningar som svullnad, blödning och viss smärta. Det avtar vanligtvis efter någon vecka.

Läs mer om tandutdragning här >>

Tandimplantat
Om du lever i avsaknad av en eller flera tänder kan implantat vara ett alternativ. Vi har 5 års garanti på tandimplantat och gedigen kunskap i form av nisch- och specialistkompetens. En titanskruv placeras i käkbenet, och får sedan en specialbeställd krona påskruvad.

Läs mer om tandimplantat här >>

Kronor & broar
Ett alternativ vid saknad av tänder är kronor. Tandläkaren gör ett avtryck av tanden som sedan skickas till tandtekniker som framställer en krona anpassad efter tanden. Bro är även ett alternativ, då utformas en hängande tand, ett broled, som sitter fast i stödtänderna.

Läs mer om kronor & broar här >>

Tandprotes
Tandprotes är en avtagbar lösning till skillnad från implantat och broar. Det rengörs lätt och är enkel att hantera. Protesen fästs antingen i angränsande tänder eller passivt mot slemhinnan. Tandprotesen är anpassad till just din mun, och är naturtrogen till utseendet.

Läs mer om tandproteser här >>

Tandstensborttagning
Tandstensborttagning är smärtfritt och utförs hos en tandhygienist. Tandsten är hårt plack som måste tas bort för att undvika bland annat tandlossning. Tandsten är vit i sin karaktär, men kan missfärgas vid konsumtion av exempelvis kaffe/te, rödvin eller tobak.

Läs mer om tandsten här >>

Ta bort missfärgningar
Missfärgade tänder beror ofta på vardagliga konsumtionsvanor. Tobak, rödvin, kaffe, soja och bär är exempel på produkter som orsakar missfärgningar. Tandhygienisten hjälper patienten att få bort missfärgningarna genom puts/polering eller tandblekning.

Läs mer om missfärgningar här >>

Estetisk tandvård

Tandblekning
Tandblekning är en kosmetisk behandling som ger vitare tänder. Behandlingen utförs hos en tandhygienist eller tandläkare. Tandhygienisten tar avtryck av dina tänder, sedan framställs mjuka skenor som du använder nattetid tillsammans med blekningsmedel i skenorna.

Läs mer om tandblekning här >>

Airflow
Airflow tar skonsamt bort missfärgningar orsakade av exempelvis kaffe, te och tobak. Airflow är en saltblästringsmetod som putsar och polerar dina tänder så att de återfår sin vita färg. Missfärgningarna försvinner med denna metod som är skonsammare och billigare än blekning.

Läs mer om Airflow här >>

Tandsmycke
Tandsmycke är vanligt förekommande i alla åldrar, men kanske mest populärt hos den yngre målgruppen. Köp ett tandsmycke och ta med det till valfri klinik, så hjälper vi dig att limma fast det. Smycket sitter fast ordentligt men tandläkaren kan ta bort den när du önskar.

Läs mer om tandsmycke här >>

Skalfasad
Skalfasad kan vara ett alternativ vid missfärgade och/eller ojämna tänder. Först besöker du en tandläkare som tar avtryck av dina tänder. Sedan framställs tunna skalfasader i porslin av tandtekniker, anpassade efter dina tänder, som limmas fast på tandens yta.

Läs mer om skalfasader här >>

Åtgärda/fylla en glugg
Har du en eller flera gluggar som du är missnöjd med? Ett alternativ till tandreglering är att täcka gluggen med komposit, ett fyllningsmaterial som är väldigt naturtroget. Denna lösning är inte permanent, men kompositen kan sitta fast under många år. Snabb och smärtfri behandling.

Läs mer om kompositbehandling här >>

Vi har två specialistkliniker

På våra specialistkliniker erbjuder vi högkvalitativ specialisttandvård inom samtliga kompetensområden. Hit kommer du som har fått en remiss. Med Specialisttandläkarna är sakkunniga inom protetik (kron- och brokonstruktioner), käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), endodonti (rotbehandlingar), pedodonti (barn- och ungdomstandvård), ortodonti (tandreglering och tandställning samt narkosverksamhet.

Kliniken på Kungsholmen har 17 behandlingsrum och gott om plats för patienter och är en av landets största specialistkliniker inom tandvård.

Läs mer om Specialistkliniken på Kungsholmen »

På vår klinik på Östermalm är vi specialister på pedodonti (barn- och ungdomstandvård) samt där vi även har vår narkosverksamhet.

Läs mer om Specialistkliniken på Östermalm »

Behandlingar på specifik klinik

Vissa av våra behandlingar är knutna till en specifik klinik. Följande behandlingar är knutna till en specifik klinik.

Narkos, medicinsk tandvård och Invisalign på Fridhemsplan
Vi erbjuder samtliga behandlingar på alla våra 39 kliniker. Undantaget är behandling under narkos och medicinsk tandvård, detta finns på kliniken på Fridhemsplan. Här erbjuds också tandreglering med Invisalign.

Lustgas på kliniken i Handen
I byggnaden Najaden i Handen ligger kliniken som erbjuder lustgas. Du som är tandvårdsrädd eller har svårt för att slappna av i behandlingsstolen rekommenderas att kontakta Handen för en behandling med lustgas.