Akuttandvård i Stockholm, Göteborg och Uppsala

Vi har öppet varje dag året om och hjälper både barn och vuxna med akuta besvär. Ring oss eller boka en tid i vår onlinebokning.
Boka akuttandvård online
Välj en av våra kliniker
Ring oss på 010-550 15 00
Vi ordnar omgående en tid åt dig
Akuttandvård i Stockholm, Göteborg och Uppsala

Akuttandvård när du behöver det

Vi på Distriktstandvården är här för att hjälpa dig vid akuta tandbesvär. Oavsett om du har tandvärk, slagit ut en tand, eller har andra akuta problem, kan du boka en tid hos oss. Vi har öppet dagar, kvällar och helger på över 30 kliniker i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Du kan enkelt boka en akuttid online eller genom att ringa oss på 010-550 15 00.

Vi hjälper dig oavsett ålder och behov

Distriktstandvården har lång erfarenhet av att hjälpa barn som är i behov av akuttandvård, och vid en olycka har barn förtur på våra kliniker. Vi har även en mobil verksamhet som åker hem till äldre och de med funktionsnedsättning som inte kan ta sig till en klinik.

Då ska du boka akut tandläkartid

Vad som är en nödsituation bedömer du bäst själv. Tveka aldrig att boka en akuttid om du känner att du är i behov av akut tandvård. Boka alltid in en tid om du till exempel har stark tandvärk eller extrema ilningar, tandskador eller utslagna tänder, lossnade fyllningar eller trasiga kronor.

Vad kostar akuttandvård?

Om du har akuta besvär så betalar du en undersökningskostnad om 640 kronor. Sedan tillkommer kostnad för själva behandlingen som behövs för att åtgärda problemet. Det kan även bli aktuellt med ett återbesök. Tandläkaren överlämnar då ett kostnadsförslag och föreslår en tid för nästa besök.

Prispåslag på helger och helgdagar

Observera att det tillkommer ett prispåslag om 525 kronor vid akutbesök och vid undersökning av enstaka tand på lördagar, söndagar och helgdagar. Kolla vår prislista för mer information.

Delbetala med Klarna

Vi är anslutna till Klarna vilket innebär att du väljer själv när och hur du betalar för din tandregleringsbehandling. Du kan betala direkt, skjuta upp det tills nästa månad eller dela upp beloppet.

Läs mer om delbetalning här >>

Vanliga frågor

Vad innebär akuttandvård?
Akuttandvård är tandvård som inte kan vänta. Vi hjälper både barn och vuxna med akuta tandbesvär. Du kan ringa oss på 010-550 15 00 eller boka en akuttid online.
När ska man söka akuttandvård?
Behov av akuttandvård kan inkludera tandvärk, starka och besvärande ilningar, tandskador från en olycka, lossnade fyllningar eller en trasig krona. En nödsituation är hur du uppfattar det, tveka inte att kontakta oss om du misstänker att du behöver tandvård direkt.
Vad kostar akuttandvård?
Om du har akuta besvär så betalar du en undersökningskostnad om 640 kronor. Därefter avgörs vilken fortsatt behandling som är aktuell för just dig och tandläkaren adderar de åtgärder som krävs. Det kan bli aktuellt med ett återbesök. Tandläkaren överlämnar då ett kostnadsförslag och föreslår en tid för nästa besök.
Kan jag delbetala mitt besök?
Ja, du kan alltid betala med Klarna hos Distriktstandvården, och välja att lägga upp kostnaden på avbetalning.

Mer information om delbetalning >>
När har ni öppet?
Distriktstandvården har öppet årets alla dagar, kvällar och helger. När du bokar din akuttid ser du vilken klinik som kan ta emot dig.
Jag har tappat en tand, vad ska jag göra med den?
Om det är en mjölktand ska man inte sätta tillbaka den, då det kan skada den permanenta tanden under.

Om det är en permanent tand kan man spara den och ta med den till tandläkaren. Behandla tanden försiktigt, och se till att roten inte torkas ut. Detta kan man förhindra genom att stoppa tillbaka tanden i sitt hål, eller förvara den i ett glas med mjölk eller koksaltlösning. Använd inte vanligt vatten. Uppsök tandläkare så snabbt som möjligt.

Om bara en del av en tand eller tandkronan slagits av går det bra att förvara den i kallt vatten och ta med den till tandläkaren. Då kan tandläkaren ha möjlighet att limma tillbaka tandbiten, annars görs i regel en plastfyllning.