Akut tandvård i Stockholm

Slagit ut en tand? Tappat krona/bro? Akut tandvärk? Vi hjälper både barn och vuxna med akuta tandbesvär. Ring oss omgående eller hitta en snabb tid i vår onlinebokning!
Boka akuttandvård online
Välj en av våra 26 kliniker
Ring oss på 08-22 22 22
Vi ordnar omgående en tid åt dig
Akut tandvård i Stockholm

Behöver du omedelbar hjälp?

Vi har akuttider varje dag! På våra 26 kliniker i Stockholms län välkomnar vi både barn och vuxna som är i behov av akuttandvård. Våra akuttandläkare har lång erfarenhet och vi bemöter dig med skicklighet och hjärta. Boka en tid online eller ring oss på 08-22 22 22.

Vi hjälper dig – oavsett besvär

 • Tandvärk
 • Ilningar i tänderna
 • Problem med visdomstand
 • Olycksfall med skadade tänder
 • Utslagen permanent tand
 • Fyllning har lossnat
 • Plomb har lossnat
 • Bro eller krona har lossnat
 • Akuttandvård 365 dagar om året

  Nästan alla människor är i behov av akut tandvård någon gång i livet. Det kan handla om plötslig tandvärk, utslagna tänder eller kronor/broar som lossnat. Oavsett vilket besvär du upplever så finns vi här för att hjälpa dig. Om du är ute efter en jourtandläkare så har vi öppet alla dagar, kvällar och helger. Vi välkomnar både barn och vuxna till våra 26 kliniker i Stockholms län.

  Barn i behov av akuttandvård

  Våra akuttandläkare har lång erfarenhet med barn som är i behov av akut tandvård. Under lekar och i sportsammanhang är det vanligt att barn skadar sig i munnen. Mjölktänderna kan råka ut för en mängd olika olyckor. Utslagna tänder, tänder som trycks upp i tandköttet, bitar av tänder som slås ut eller skadas. Försök aldrig att sätta tillbaka en tappad mjölktand! Om barnet blöder kraftigt eller har väldigt ont bör ni boka en akut tid hos en tandläkare. Vid en olycka har barn förtur på alla Distriktstandvårdens kliniker.

  Hantering vid en utslagen mjölktand
  Hantering vid en utslagen permanent tand

  Äldre- eller funktionsförhindrade i behov av akuttandvård

  Distriktstandvården vill att alla individer, oavsett förutsättningar eller behov, ska ha tillgång till professionell tandvård. Därför utvecklade vi en verksamhet som besöker äldre- och funktionsförhindrade på plats i hemmet. Teamet som arbetar inom mobil hemtandvård finns självklart tillgängliga för akut tandvård! Vi kommer hem till dig om du, eller en anhörig, upplever akuta tandbesvär 08-767 08 00.

  Prispåslag kväll och helg

  Till skillnad från våra konkurrenter så försöker vi hålla ner kostnaden för akuta fall på kvällar och helger. Efter klockan 19.00 på vardagar samt under helger tillkommer ett prispåslag om totalt 450 kronor (konkurrenter tar upp till 50 % på totalbeloppet vilket brukar bli betydligt dyrare).

  Jourtandläkare i Stockholm

  Om du är ute efter en jourtandläkare så har vi öppet alla dagar, kvällar och helger. Vi kan erbjuda dig akuta tider varje dag på någon av våra 23 kliniker i Stockholms län.

  Behöver du omedelbar hjälp?

  Tandakuten är en integrerad del i Distriktstandvårdens verksamhet. Tandakuten på Distrikstandvården välkomnar både barn och vuxna som är i behov av akuttandvård. Våra akuttandläkare garanterar snabb hjälp när du behöver oss som mest. Är du i behov av akut tandvård? Boka en tid online eller ring oss på 08-22 22 22.

  Boka akuttid
  08-22 22 22

  Vanliga frågor

  Vad innebär akut tandvård?
  Akut tandvård är tandvård som inte kan vänta. Det kan till exempel vara att du har slagit ut en tand, tappat krona/bro eller Akut tandvärk. Vi hjälper både barn och vuxna med akuta tandbesvär. Ring oss omgående eller hitta en snabb tid i vår onlinebokning!
  När ska man söka akut tandvård?
  Akut tandvård kan inkludera tandvärk, tandskador från en olycka, svullna ansikten och / eller munnen etc. En nödsituation är hur du uppfattar det, tveka inte att kontakta oss om du misstänker att du behöver tandvård.
  Vad kostar akut tandvård?
  Om du har akuta besvär så betalar du en undersökningskostnad om 420 kronor. Därefter avgörs vilken fortsatt behandling som är aktuell för just dig och tandläkaren adderar de åtgärder som krävs. Det kan bli aktuellt med ett återbesök. Tandläkaren överlämnar då ett kostnadsförslag och föreslår en tid för nästa besök.