Amalgamsanering

Sedan 2009 används inte längre amalgam i Sverige. Idag har nya metoder och material istället ersatt amalgam. Du kan få hjälp med att ta bort amalgamfyllningar hos legitimerade tandläkare.

Amalgamsanering

Vad är amalgam?

Förut var amalgam det vanligaste materialet att använda för att laga tänder. Amalgamfyllningar gjordes genom att borra i den trasiga/skadade tanden och fylla hålet med amalgam.

Sedan 2009 används inte längre amalgam i Sverige. Idag har nya metoder och material istället ersatt amalgam.

Byta ut amalgamfyllning mot ny fyllning

Efter amalgamsanering byts fyllningen ut mot ett annat material. Eftersom alla regerar olika på material varierar fyllningen från person till person. Olika material testas och fästs på en liten bit av tanden, för att först säkerställa att materialet inte ger några problem för dig.

Vad kostar amalgamsanering

Priset för amalgamsanering varierar från fall till fall. Hur lång tid saneringen tar kan även det variera. Exakt vad just din behandling kommer att kosta är därför svår att säga. Boka tid hos en hos en tandläkare som utför amalgamsanering för att få en korrekt bedömning och pris. Vanligtvis kostar det 500 kr för saneringen. Därtill kommer kostnad för lagning, krona, zirkoniaimpantat eller provisorisk lagning.

Erbjuder vi amalgamsanering?

Distriktstandvården erbjuder inte amalgamsanering för tillfället.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.