Tandimplantat – kostnadsfri konsultation

På Distriktstandvården har vi bred kompetens och erfarenhet av tandimplantat. Boka en kostnadsfri konsultation online.
Tandimplantat – kostnadsfri konsultation

Tandimplantat ersätter en eller flera saknade tänder. De känns och fungerar som naturliga tänder och många patienter som har fått implantat upplever att de har enklare att tugga och att de vågar le igen. Implantaten har gett dem en ökad livskvalitet. 

Implantat, hur går det till?

En titanskruv placeras i käkbenet och får sedan läka in och fästa i benet. Därefter tillverkas en krona som fästs till implantatet – en ny tand är på plats. Vid avsaknad av flera angränsande tänder eller helt tandlösa käkar placeras flera implantat intill varandra som därefter kopplas ihop med en brokonstruktion. Tiden kan variera beroende på hur käkbenet ser ut och vilka eventuella förarbeten som måste göras. Man kan generellt räkna med 3-6 månader vid enklare fall.

Intresserad av tandimplantat? Boka en kostnadsfri konsultation!

På Distriktstandvården erbjuder vi dig kostnadsfri konsultation för tandimplantat. Konsultationen innefattar rådfrågning, behandlingsbeskrivning, ungefärlig behandlingstid och kostnadsförslag.

Boka en tid >>

Tandimplantat – pris och garanti

Priset för implantat är svårt att förutse då det beror så mycket på dina individuella förutsättningar, försäkringskassans ersättningsnivå samt vilka tänder som ska ersättas. Vid en konsultation kan tandläkaren lämna ett prisförslag för just din behandling.

Distriktstandvården ger en femårig garanti för implantat och kronor. Dessa behandlingar är vanligtvis mer omfattande och därför är det extra viktigt för oss att du känner dig trygg med ditt val av behandling.

Kan alla få tandimplantat?

Förutsättningarna för att genomgå en lyckad implantatbehandling är tillgång till käkben av god kvalitet samt patientens allmänna hälsa. Detta för att få optimalt resultat både funktionellt och estetiskt. Ytterligare en viktig faktor är infektionsfrihet i hela munnen, då bakterier lättare får fäste på implantatets ytskikt. Detta kontrolleras vid en implantatutredning där man tittar igenom hela munnen kliniskt samt med röntgen. Hänsyn tas till alla tänder i munnen, hur de är idag och hur de troligen kommer att fungera framöver.

Hög ålder i sig är inte ett problem för tandimplantat. Vissa sjukdomar och rökning kan dock försämra prognosen och därför är det viktigt att du kontaktar din läkare innan du påbörjar en implantatbehandling för att kunna lämna en adekvat hälsodeklaration till din tandläkare.

Implantat bör inte sättas på barn som fortfarande växer då det finns tillväxtfaktorer som leder till ett sämre resultat.

Specialisttandläkare i särskilda fall

Skulle det fattas ben i större områden, eller föreligga andra hinder kan specialisttandläkare rådfrågas för alternativa eller kompletterande behandlingar som möjligen kan göra en implantatbehandling aktuell trots allt. Om det är lämpligt med implantat är det en behandling med mycket god prognos. Undersökningar visar på att implantat lyckas i
90–99 % av fallen.

Läs mer om våra behandlingar inom estetisk tandvård >>

Vanliga frågor

Hur går det till att få tandimplantat?
En titanskruv, implantatet, placeras i käkbenet. Denna får sedan läka in och fästa i benet, varefter en krona tillverkas som fästs till skruven – en ny tand är på plats.
Gör det ont att få tandimplantat?
Själva behandlingen är inte smärtsam eftersom man alltid får bedövning. Oftast har man inte särskilt stora besvär efteråt men får vara beredd på att det kan kännas lite efter att bedövningen släppt i mellan en och fem dagar beroende på ingrepp.
Vad är priset för tandimplantat?
Du får alltid en kostnadsberäkning av din tandläkare innan behandlingen. Den slutgiltiga kostnaden varierar från patient till patient. Distriktstandvården är ansluten till Försäkringskassan vilket betyder att du har ett högkostnadsskydd som gör att du får ersättning vid större behandlingar.

Vi är anslutna till Klarna vilket innebär att du väljer själv när och hur du betalar för din tandregleringsbehandling. Du kan betala direkt, skjuta upp det tills nästa månad eller dela upp beloppet under längre tid.
Har ni garanti på tandimplantat?
Ja! Distriktstandvården erbjuder en garanti på fem år på implantat så att du kan känna dig trygg med behandlingen.
Hur länge håller tandimplantat?
Många menar att tandimplantat kan fungera livslångt, dock vet ingen än exakt hur gammalt ett tandimplantat kan bli.
Hur sköter jag om tandimplantaten?
Precis som naturliga tänder måste implantattänderna skötas om med tandborstning och tandtråd eller mellanrumsborste dagligen. De måste också, precis som naturliga tänder, undersökas regelbundet hos tandläkare och tandhygienist.
Vilka fördelar har tandimplantat jämfört med proteser och broar?
Fördelarna med tandimplantat jämfört med proteser är att tandimplantat sitter fast och känns mer som de egna tänderna. Fördelen med implantat jämfört med tandbro är att man inte behöver slipa på tänderna bredvid tandluckan för att fästa en bro.
Är tandimplantat bra?
Om implantat bedöms som lämpligt för patienten så har behandlingen mycket god prognos. Undersökningar visar på att implantat lyckas i 90–99 % av fallen.
När kan man äta efter tandimplantat?
Efter behandlingen ska du helst inte äta på ett par timmar. Under den kommande veckan är det bra att äta flytande till halvfast kost, så att du inte belastar den nya tanden genom att tugga.
Varför lossnar tandimplantat?
Det är väldigt ovanligt att implantat lossnar. Om implantatet lossnar inom några månader efter ingreppet är det ofta beroende på att det inte har växt fast ordentligt i käkbenet.