Zirkoniaimplantat

Zirkonia är ett metallfritt alternativ till käkbensimplantat som även används till kronor och broar. På vår klinik på Sveavägen jobbar vår legitimerade tandläkare Maria Gibsand med Zirkoniaimplantat.

Zirkoniaimplantat

Implantat av Zirkonia – hållbara, säkra och snygg

Zirkonia (zirkoniumdioxid) är ett metallfritt alternativ till käkbensimplantat som även används till kronor och broar. Zirkoniumdioxid är ett keramiskt preparat med hög hållfasthet som vi har god erfarenhet av. Zirkonia består vanligen av 97 procent zirkoniumdioxid och tre procent yttriumtrioxid och har en hård och slät yta.

En fördel med Zirkonia, som började användas i mitten av 1990-talet, är att resultat blir mycket snyggt eftersom det har en vit färgton och fin lyster som stämmer mycket bättre överens med den naturliga tandfärgen än implantat av titan.

Bra för metalkänsliga

De som är känsliga för kvicksilver från amalgam är ofta också känsliga för titan och andra metaller. Vet du med dig att du är känslig mot metaller så är Zirkonia ett utmärkt alternativ. Klinisk erfarenhet och forskning tyder på att keramiska material läker in bättre än titan och med lägre risk för peri-implantit, inflammation av mjukvävnaden runt implantatet.

Boka tid för Zirkoniaimplantat

På vår klinik på Sveavägen jobbar vår tandläkare Maria Gibsand med Zirkoniaimplantat. Maria är specialiserad inom implantatkirurgi och utbildar även tandläkare från andra länder. Är du intresserad av denna behandling? Boka online eller ring direkt till kliniken på 08-26 52 99

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.