Estetisk tandvård

Estetisk tandvård innefattar bland annat tandblekning, kompositbehandlingar och skalfasader. Här berättar vi om estetiska behandlingar och vilka vi kan erbjuda dig.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård på Distriktstandvården

Vi erbjuder allt från tandblekning och Airflow till skalfasader och implantat. Vi har lång erfarenhet av estetisk tandvård och ser till att du får möta de bästa tandläkarna och tandhygienisterna för just din behandling.

Vår ambition är att förbättra munhälsan. Det innebär att vi prioriterar hur dina tänder mår, något som alltid kommer att vara viktigare än hur de ser ut. Oavsett vilken klinik du besöker så kommer behandlingsprocessen att se likadan ut. Det innebär att en estetisk behandling alltid börjar med en undersökning.

Läs mer om våra olika estetiska behandlingar under fliken Fördjupande information.

Vanliga frågor

Vilka estetiska behandlingar erbjuder ni?
Vi erbjuder tandblekning, Airflow, puts & polering samt fastsättning av tandsmycken hos våra tandhygienister.
Hos våra tandläkare erbjuder vi estetiska behandlingar som bland annat skalfasader, Invisalign och implantat.
Erbjuder ni estetisk tandvård på alla kliniker?
Ja, vi erbjuder dig estetiska behandlingar på samtliga av våra 39 kliniker.
Hur mycket kostar en tandblekning?
Startpaketet för en hemmablekning kostar 4275 kronor. Klinikblekning med ZOOM kostar 4485 kronor och sker på klinik. Du kan även till ett pris av 5500 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Vad är estetisk tandvård?

Estetisk tandvård (kosmetisk tandvård) innebär behandlingar som utförs av skönhetsskäl. Det kan handla om tandblekning, skalfasader/porslinsfasader, komposit för att fylla gluggar, puts och polering eller att fästa ett tandsmycke. Vad som anses vara vackert och eftersträvansvärt är upp till var och en. Våra tandläkare och tandhygienister kommunicerar transparent och ärligt, vilket innebär att vi alltid kommer att säga vad vi tycker gällande kosmetisk tandvård. Vår profession innebär att vi kan förutspå förväntat resultat, något vi alltid delger patienten.

Friska tänder är viktigast

Distriktstandvårdens ambition är att förbättra munhälsan. Det innebär att vi prioriterar hur dina tänder mår, något som alltid kommer vara viktigare än hur de ser ut. Oavsett vilken av våra kliniker du besöker kommer behandlingsprocessen se likadan ut. Det innebär att en estetisk behandling alltid börjar med en undersökning (vissa undantagsfall som t.ex. tandsmycke).

Undersökning innan estetisk tandvård

Anledningen till varför vi gör en undersökning innan kosmetisk tandvård är för att ta reda på hur din mun mår och om det krävs vissa åtgärder innan den estetiska behandlingen utförs. Alla seriösa tandvårdsgivare undersöker sina patienter innan fortsatt behandling. Om du exempelvis har kariesangrepp (hål i tänderna) ska de lagas innan den estetiska tandvården kan påbörjas. Vid exempelvis blekning kan blekningsmedlet tränga in i hålen och förvärra tandens tillstånd.

Boka en basundersökning >>

Lång erfarenhet av estetisk tandvård

Vi erbjuder allt från tandblekning och Airflow-behandlingar hos våra tandhygienister, till skalfasader och implantat hos våra tandläkare. Vi har lång erfarenhet av kosmetisk tandvård och ser till att du får möta de bästa tandläkarna och tandhygienisterna för just din behandling.

Vill du veta mer om våra estetiska tandvårdsbehandlingar?

Tandblekning

Startpaketet för en hemmablekning kostar 4275 kronor. Klinikblekning med ZOOM kostar 4485 kronor och sker på klinik. Du kan även till ett pris av 5500 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Läs mer och boka tid för tandblekning här >>

Airflow

Kosmetisk tandvård där tandhygienisten använder saltblästring för att putsa och polera för en vitare nyans på tänderna med den skonsamma metoden Airflow.

Läs mer och boka tid för Airflow här >>

Skalfasad

Med skalfasader eller porslinsfasader som det också kallas, kan vi hjälpa dig till en vackrare tandrad. Missfärgningar åtgärdas och/eller ojämna tänder rättas till med hjälp av denna kosmetiska tandvård.

Läs mer och boka tid för skalfasader här >>

Komposit – bygga på en tand

Komposit är ett väldigt starkt plastmaterial som kan användas för att bygga på en tand. Komposit kan ersätta exempelvis en förlorad flisa, eller byggas på tänderna för att täcka en glugg.

Läs mer och boka tid för kompositbehandling här >>

Tandsmycke

Tandsmycken är väldigt populärt när det kommer till estetisk tandvård. Många yngre vill ha tandsmycke, men det blir allt mer populärt även i äldre målgrupper. Det går snabbt och är väldigt snyggt. Många kändisar har tandsmycke, vilket har lett till att det den kosmetiska behandlingen blir allt vanligare.

Läs mer och boka tid för tandsmycke här >>