Airflow | Spa för munnen

Airflow är en mild metod för ett vitare leende, istället för blekning. Med saltblästring avlägsnas missfärgningar och tänderna återfår sin naturliga färg.

Airflow | Spa för munnen

Airflow är ett effektivt sätt för att rengöra tänderna och få bort missfärgningar som tandborstning i många fall inte rår på. En tandhygienist polerar och blästrar dina tänder. Behandlingen tar cirka 30 minuter och är helt smärtfri. Du lämnar med ett fräschare leende.

Vi föreslår att du passar på att undersöka dina tänder samtidigt som du får en Airflow-behandling. På så vis säkerställer du din munhälsa och sparar tid. Under fliken fördjupande information kan du läsa mer om fördelarna och hur det går till med en Airflow-behandling.

Vanliga frågor

Hur ofta kan man göra Airflow?
Airflow är en skonsam rengöringsmetod vilket betyder att du kan göra detta minst 1 gång per år, men allt beror på hur snabbt dina tänder missfärgas. Rådfråga gärna din tandhygienist för att veta hur ofta just du kan utföra detta.
Hur länge håller resultatet?
För att bibehålla resultatet rekommenderar vi att man ska avstå från sådant som missfärgar dina tänder. Det kan exempelvis vara kaffe, te och tobak. Att erhålla en god munhygien är också en viktig faktor till att resultatet kvarstår ännu längre.
Hur mycket kostar en Airflow-behandling?
En behandling med Airflow kostar 1055 kr. Då ingår själva saltblästringen, puts, polering och individuell rådgivning av din tandhygienist.
Är Airflow samma sak som tandblekning?
Nej, tandblekning bleker tänderna med hjälp av blekningsgel. Airflow är en polering och saltblästring som tar bort missfärgningar, men bleker inte tänderna.

Undersökning och Airflow på samma gång

Givetvis kan du passa på att undersöka dina tänder samtidigt som du får en Airflow-behandling. På så vis säkerställer du din munhälsa och sparar tid. Kom ihåg att du varje år får ett bidrag från Försäkringskassan som du delvis kan använda på kostnaden för undersökningen. Det allmänna tandvårdsbidraget kan inte användas på enbart Airflow-behandling då det räknas som en kosmetisk åtgärd.

Läs mer om det allmänna tandvårdsbidraget här >>

Metoden och fördelarna

Airflow fungerar lite som en luftpolering av tänderna, men istället för skadliga partiklar används endast en kombination av salt, vatten och luft. En av många fördelar jämfört med andra poleringstekniker är att den kommer in mellan och bakom tänderna och på så sätt tar bort alla missfärgningar och inte bara de på tändernas framsidor.

Behandlingen utförs av legitimerade tandhygienister. Slutresultatet gör inte bara att dina tänder återgår till sin naturliga färg utan även att hela munnen känns fräsch och ren.

Skonsammare än tandblekning

Airflow är perfekt för dig som inte vill bleka dina tänder men vill få tillbaka din ursprungliga nyans. Denna behandling är skonsammare och billigare än en tandblekning. Missfärgningar som orsakas av bl.a. rökning, snusning, kaffe, te och rödvin avlägsnas effektivt. Metoden är polering och saltblästring av dina tänder som utförs av en av våra legitimerade tandhygienister.

Hur länge håller det?

Givetvis påverkar dina vanor hur länge missfärgningarna håller sig borta. Den vita nyansen kan gulna relativt fort om du exempelvis röker väldigt mycket. Dina tänder påverkas av dina dagliga rutiner, oavsett om det handlar om karies, tandsten eller missfärgningar. Om du sköter dina tänder och undviker komponenter som tenderar att missfärga tandens emalj så håller effekten av Airflow betydligt längre.

Läs mer om våra behandlingar vi erbjuder inom estetisk tandvård >>

Patientfrågor om Air-flow behandling
Hej, jag har fått en hemmablekning med blekningsskenor som jag har använt i 10 dagar och fått en perfekt resultat. Nu vill jag även göra en Airflow behandling efter tandblekningen. Kan den vita nyansen av tandblekningen missfärgas efter en airflow behandling? Jag har läst att man rekommenderar en airflow behandling först och sen en tandblekning, men vad händer om man gör tvärtom då?
Hej och tack för din fråga.
Ja, det är som man brukar göra först airflow och sedan tandblekningen. Jag skulle rekommendera att avvakta med airflow nu. Emaljen blir porös när man använder blekningsmedel så det kan skadas med airflow.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2024-03-21

Hej!

Jag har frätskador på tänderna och tänderna har nu blivit missfärgade och är lätt genomskinliga. Jag förstår att blekning inte är bra då, men finns andra alternativ om man har frätskador? Är airflow tex att rekommendera?
Hej Julia och tack för din fråga.
Tråkig att dina tänder är så skadade men behandlingen med airflow tar bort bara missfärgningar som orsakas av till exempel té, kaffe etc så det skulle inte hjälpa om emaljen är borta. Det är dentinet man ser nu och den är gulare.

Boka en undersökning tid där man kan kolla och ge dig något alternativ behandling.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2024-03-06

Gör ni airflow? Vad kostar det? Bör man ta bort tandsten innan behandling?
Hej och tack för din fråga.
Ja, vi för airflow. Priset 1055kr men om du har tandsten är det bättre att man tar bort tandsten först.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2024-02-27

Hej,

Jag vill gärna boka en tid för en airflow behandling hos er. Behöver man boka en tid för att ta bort tandsten eller liknande innan, eller kan man boka tid hos tandhygienist och då få gjort en airflow behandling direkt? Jag läste på en annan sida att man får boka tid för att ta bort tandsten etc. innan man bokar airflow, alltså blir det två behandlingar. Ville dubbelkolla innan jag bokar!
Hej Andrea och tack för din fråga.
Det är väldigt individuellt. Om du har lite tandsten så kan tandhygienisten göra allting på ett besök men om du har mycket tandsten, inflammation i tandköttet etc kommer att bli svårt att hinna med allting på en sittning, särskilt om det blöder mycket.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2024-02-12

Hej,
Jag skulle vilja boka tand/tandkött undersökning och puts/polering/airflow. Jag har alltid haft god munhälsa men nu är det 2 år sedan jag var på undersökning. Går behandlingarna att kombinera och vad kostar det? Kan man använda allmänna tandvårdsbidraget?
Vilken behandling ska jag isåfall boka?
Tack på förhand!
Hej Julia och tack för din fråga.
Om du vill göra en undersökning så boka tid med en tandläkare som det är första gången hos oss.
Airflow behandling görs av en tandhygienist så man kan boka tid med henne sedan. Annars bara boka tid med tandhygienisten för airflow behandling.

Ja, du kan använda dina ATB hos oss.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-10-09

I would like to know the price of cleaning and whitening please, Tanks!!!
Hi,
It depends on what type of cleaning you mean, for example an AirFlow treatment kost 975sek, removal of dental calculus may vary from 500-1500sek depending on how much there is. To whitening the teeth the price is 3995sek. You can learn more about it here: https://distriktstandvarden.se/behandlingar/estetisk-tandv%c3%a5rd/tandblekning/

Best regards,
Carmen Camacho

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-09-08

Hejhej,
Går en tandblekning och/eller air flow behandling att göra kostnadsfritt när man är under 23? Har nämligen två (inte jätteallvarliga) missfärgningar på två av mina tänder som troligtvis orsakats av genetiska faktorer.
Hej Alice och tack för din fråga.
Tandblekning ingår inte i barntandvård. Om det är en genetisk faktor skulle inte tro att behandlingen med Air flow kommer att ge bra resultat.
Bäst att du fråga tandläkaren eller kliniken där du är listad.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-08-17

Hej, hur snart kan man göra en air flow-behandling efter att man genomgått en 4x15 min Zoom-tandblekning på klinik?
Hej och tack för din fråga.
Det är väldigt svårt att veta nu. Det finns inga regler men det är olika för fall till fall.
Jag rek att du kontakta kliniken där du gjorde blekningen och fråga om det.
Man kan kolla i din journal och rådfråga din tandläkare eller tandhygienisten.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-06-14

Hej undrar vad en airflow behandling kostar och hur man bokar den
Hej och tack för din fråga.
Behandlingen med airflow kostar 975 kr och du bokar den med en tandhygienisten online eller om du ringer.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-05-16

Hej. Jag hör av mig som en person som inte varit hos tandläkaren på flera år och nu snubblade över en av era behandlingar som here air flow som är en spa för munnen som tar bort missfärgningar exe .. jag undrar om denna typ av behandling även tar bort tandsten och tuffare plack för min tanke är att jag behövde en full behandling för att ta bort framförallt plack och tandsten så om denna typ av nya behandling som heter airflow täcker
En sånn behandling också så skulle det vara något jag skulle vara intresserad av . Mvh
Hej och tack för din fråga.
Det är svårt att avgöra om du behöver ta bort tandsten innan behandlingen med Air flow för det ingår inte.
Om du har tandsten måste den tas bort först.


Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-03-17

Hej, om jag vill få airflow behandling - bokat jag tandhygienist? Kommer denna behandling ingå?
Hej och tack för din fråga.
Ja, om du bara vill ha airflow behandling boka tid med thy. Det är hon som gör det.

Ha det så bra.
Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-03-13

Hello!
I would like to visit your clinic this week.
How much does Air Flow professional hygienist treatment cost?
What is the total price per visit?
What time do you have for an appointment this week?

Thank you
Hello and thanks for your question.
Airflow costs 975 but if you need to remove tartar too it costs between SEK 1200-1500 plus.
We have a time tomorrow 20 januari 08:45 but du must to call us today to book it.

Best regard.

Carmen Camacho
leg dentist

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-01-19

Hej,
Jag skulle vilja göra en airflow för att ta bort missfärgningar på tänderna. Jag var hos en tandhygienist igår som tog bort tandsten, men ville inte göra en airflow eftersom jag har blottade tandhalsar, pga tandborstskador, och hon menade att det kommer göra så fruktansvärt ont på mig att göra en airflow så hon ville inte genomföra den.
Stämmer detta? Jag har lite ilningar om jag äter sött, men inga hål
Hej Maria och tack för din fråga.
Ja, det är en risk att ilningar kan förvärras om man gör behandling med airflow. Problemet är att missfärgningar kan komma tillbaka så ibland bedömer man om det är värt det.
Det är olika mellan olika fall men om du verkligen vill göra det prova att ha mycket Fluor-lackeringen efter för att minska ilningar.
Lycka till.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-01-09

hej har missfärgning på min framtand och undrar om ni kan ta bort det.
Hej och tack för din fråga.
Det beror på vilken typ av missfärgning du har. Så bäst att du bokar en tid och man kollar det.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-09-27

Hej, ingår det eller går det att boka/be om en airflow-behandling i samband med sitt tandhygienistbesök?
Hej!
Fråga din tandhygienist under besöket, det brukar gå bra och finnas tid för det. Trevlig dag!

Sandra Torefalk
Leg. Tandhygienist 2022-08-17

Hej! Vilken klinik i Stockholm gör saltblästring? Gärna Södermalm eller Östermalm
Hej Sandra och tack för din fråga. Du menar blästring med airflow? Det görs på alla våra kliniker.


Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-05-20

Hej!
Är det möjligt att tandbleka sina tänder om man har parodontit? Jag läste att det bör undvikas, men tänkte fråga om någon metod/medel kanske tillåter det.
Eventuellt, fungerar airflow tandblekning om man har det?
Hej och tack för din fråga. Nej, helst ska man undvika bleka tänderna när tandköttet är inte frisk. Parodontit är en sjukdom i tandköttet. Airflow tar bort missfärgningen men inte kommer att bleka tänderna. Men rådfråga din tandhygienist om du hon tycker att det blir bättre med Airflow.

Ha det så bra.

Med vänlig hälsning,

Carmen Camacho
leg tandläkare.

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-04-28

Hej vilka av era kliniker i centrala Stockholm erbjuder saltblästring
Hej Sandra och tack för fråga.
Alla kliniker erbjuder behandling med airflow som det heter.
Boka tid med en tandhygienist.

Ha det så bra.

Med vänlig hälsning,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-04-11

Hej!

Jag tänkte ta bort tandsten, men också göra en air-flowbehandling. Är det något som är inkluderat i airflow eller ska jag först boka en tandsten borttagning, och boka in en airflow efter det?
Hej Ruben, nej, i behandlingen med airflow ingår inte tandstenborttagning. Men båda två kan göras på samma besöket, bara att man bokar lite längre tid.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-02-07

Hej,
Jag är en 32-årig tjej och skulle vilja boka en tandrengöring (jag tror den kallas för air flow?). Jag har inte varit hos tandläkaren sedan 2018 och det var utomlands, för en liten operation på tungan och för en air-flow.
Vilket alternativ ska jag boka? En allmän undersökning eller en estetisk behandling? Eller både och?
Hej! Boka en tid till en tandhygienist så kommer du få hjälp med att få dina tänder rena. Trevlig helg!

Sandra Torefalk
Leg. Tandhygienist 2021-06-18

Hej. Vad kostar airflow?

Eller en vanlig putsning/rengöring av tänderna ?

Mvh Linda
Hej!
Det beror lite på om du har tandsten som måste tas bort innan Air Flow-behandlingen.
Enbart Air Flow kostar 890:-
En tandhygienistbehandling med tandstensborttagning, polering mm kostar cirka 1200-1500 kr.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2020-06-11

Är det ok att boka en Airflow behandling när man är gravid?
Hej,

Det finns inga kända restriktioner kring Airflow i samband med graviditet. Däremot om du är osäker rekommenderar jag att du avvaktar till efter förlossningen om missfärgningarna inte stör dig för mycket.

God jul!

Saghar Solhi
Leg. Tandläkare 2018-12-19

Vad kostar det att ta bort tandsten och airflow polering?
Hej! Det beror på hur mycket tandsten som behöver tas bort. Det beror också på om du har fått någon tandvård de senaste 12 månaderna och därmed kommit upp i en summa över 3000:- beräknat på Försäkringskassans referenspris. Isåfall får du rabatt motsvarande 50% på referenspriset.
Ordinarie pris för att ta bort tandsten är omkring 700-1400:- och airflowpolering ligger enligt vår prislista på 865:-

Inger Knutsson Stålhandske
Leg. tandläkare 2016-09-27

Har under en tid använt en 'vanlig' tandborste istället för en elektrisk och har nu blivit chockad av resultatet. Har massa svarta streck mellan och på käktänderna. Försökt skrapa bort med nål men fungerar inte. Har verkligen inte råd med tandläkaren och är livrädd för att det ska vara någonting. Varför är det så fruktansvärt dyrt? Tacksam för svar
Hej!
Förmodligen har du fått lite missfärgningar på tänderna. Det går troligen ganska lätt att putsa bort hos en tandhygienist eller tandläkare. Jag vågar inte säga vad det kostar eftersom jag inte vet hur hårt missfärgningarna sitter.
Röker du? Rökning brukar missfärga tänderna. Det kan också sköljning med klorhexidinlösning göra liksom sköljning med Listerin.
Att det kostar mycket pengar med tandvård beror på att tandvården inte subventioneras på samma sätt som läkarvård. Det är våra politiker som bestämmer om subventionerna, så försök att påverka dem. Om jag fick bestämma skulle tandvård och läkarvård subvetioneras lika.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

har fått bruna prickar på tänderna och bruna streck vid kanten innan tandköttet, hur får man bort det? tar tandtråd, mellanrumsborste och dentans fluor munskölj varje dag och har tandställning i nedre käken
Eftersom du har tandställning går du säkert på regelbundna kontroller av den. Fråga gärna nästa gång du är på en sådan kontroll vad missfärgningarna beror på och hur man får bort dem.
Missfärgningar kan nämligen ha olika orsaker och det är svårt att svara på din fråga utan att ha tittat på dina tänder.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hej! jag undrar hur man kan ta bort fula rökbeläggningar? Efter att jag fick tandställningen uttagen så var det fullt med bruna prickar på fler av mina tänder. Jag hade rökt ett par år innan jag skaffade tandställning, mina tänder var vita och fina, inga prickar eller något konstigt. Sen fick jag tandställning som jag hade 2-3 år. När den togs bort så var det fullt med bruna prickar, och tandläkaren sa till mig att det är rökbelöggningar. Han testade att putsa osv på dom men de sitter verkligen hårt. Så jag undrar hur och med vad man kan få bort prickarna, och hur mycket det kostar. Mvh Ronja
Hej,
Jag skulle rekommendera att du beställer en tid till en tandhygienist som kan försöka putsa bort dessa alternativt använda saltblästring (air flow). Kontakta din klinik för att få en ungefärlig prisuppgift för detta besök.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.