Tandblekning – få ett vitare leende  

Våra tandhygienister är experter på att göra dina tänder vitare. Hos oss kan du göra en tandblekning både hemma och på klinik. Läs mer om våra tandblekningsalternativ och boka en tid redan idag!
Tandblekning – få ett vitare leende <span class="smiley"> </span>

Vi hjälper dig till ett vitare leende

Distriktstandvårdens samtliga kliniker erbjuder estetisk tandvård. En populär behandling är tandblekning, då många eftersträvar en vitare nyans på tänderna. Vi har lång erfarenhet av tandblekning och arbetar med säkra metoder som ger naturtrogna och långvarande resultat.

Vad kostar en tandblekning på Distriktstandvården?

Startpaketet för en hemmablekning kostar 3995 kronor. Klinikblekning med ZOOM kostar 4485 kronor och sker på vår klinik i Solna centrum. Du kan även till ett pris av 5500 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Har du redan gjort en tandblekning?

Har du redan gjort en tandblekning hos oss och vill bleka tänderna igen så betalar du 300 kr för den nya blekningsgelén då du redan har blekskenorna. Blekskenor håller länge och går självklart att återanvända!

Ring oss på 010-550 15 00

Blek tänderna hemma

Vår tandvårdspersonal tar avtryck av dina tänder för att framställa blekskenor efter just dina tänder. Du får sedan med dig skenorna hem tillsammans med blekningsgelén. Vi ger dig noggranna anvisningar hur du använder skenorna och blekningsgelén hemma på dagen eller natten. Behandlingen upprepas under 7-10 dagar tills ett riktigt bra resultat uppnås. Vid efterföljande kontroller följs alltid behandlingen upp så att du känner dig nöjd med resultatet.

Blek tänderna på klinik

På vår klinik i Solna kan du snabbt och enkelt bleka dina tänder direkt hos din tandläkare eller tandhygienist med hjälp av Phillips ZOOM whitespeed-lampa.

Behandlingen börjar med att en sk PH-booster gel appliceras på tänderna, följt av blekningsgelen som är EU-kompatibel. Gelen aktiveras med hjälp av en WhiteSpeed för att bryta ner fläckar och missfärgningar. Efter en cirka 90 minuter behandling ser du synliga resultat!

Läs mer om kliniken här >>

Innan du bleker tänderna

För att få göra en professionell tandblekning behöver tänderna vara friska och fria från karies. Du behöver därför nyligen ha gjort en undersökning för att blekningen ska vara säker och med tillfredsställande resultat. Har du gjort en tandhygienist eller tandläkarundersökning hos oss inom de 6 närmsta månaderna räcker det bra. Annars kan du boka en tid för undersökning hos tandhygienist eller tandläkare redan idag så hjälper vi dig.

Låt din tandhygienist eller tandläkare göra jobbet

När du bleker tänderna hos oss ser vi till att tandblekningen blir trygg och säker för att inte riskera ilningar eller fläckar. Var aktsam med att klicka hem blekningsmedel online eller köpa i varuhus. Det har länge varnats om hemma-fix-produkter som lett till svåra konsekvenser i form av ilningar, sår på tandkött och frätskador. Utför alltid din tandblekning hos professionella och kliniskt utbildade personer.

Får alla bleka tänderna?

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler. Om du har fyllningar eller komposit så bör du vara uppmärksam på att dessa material inte bleks på samma sätt som tänderna. Detsamma gäller implantat och proteser. Kontakta din tandläkare för rådfrågning.

Vita tänder hela livet?

När du har fått dina blekskenor så kan du använda dem i flera år framöver. Tänderna tenderar att röra lite på sig under åren, vilket gör att skenorna med tiden inte kommer passa 100 % perfekt. Det spelar egentligen ingen roll, du kan använda dem ändå. Var dock beredd på att tänderna kan kännas lite ömma på morgonen när du tar ut skenorna.

Vi brukar säga att de vita tänderna behåller sin färg i cirka tre år efter blekningen. Det varierar givetvis beroende på kostvanor och tobaksintag. För dig som vill bleka igen efter några år köper du enkelt nytt blekningsmedel hos din tandläkare.

Första steget till ett vitare leende

Boka tid för en undersökning och meddela oss att du vill bleka tänderna. Vi lägger upp en behandlingsplan och ger dig ett kostnadsförslag.

Vanliga frågor

Vad finns det för blekningsmetoder?
Vi erbjuder hemmablekning med specialanpassade skenor samt klinikblekning med ZOOM.
Hur länge håller resultatet?
Det är olika från person till person. Mycket beror på ens munhygien och kostvanor.
Hur mycket kostar tandblekning?
Hemmablekning för båda käkarna kostar endast 3995 kr.

Klinikblekning med ZOOM kostar 4485 kr och utförs i vår klinik i Solna centrum. Om du vill bibehålla ett ännu längre resultat kan du till ett pris av 5500 kr få både klinikblekning plus en hemmablekning.