Tandsmycke

Tandsmycke är populärt både bland stora och små. Köp ett tandsmycke så sätter vi fast det åt dig på kliniken. Läs om hur vi gör samt ungefärlig kostnad nedan.

Tandsmycke

Tandsmycke är populärt hos både vuxna och barn. Den personliga utsmyckningen sätter lite extra glans på leendet. Det går snabbt att sätta dit, snabbt att ta bort och är skonsamt för tänderna. Smycket finns i mängder av färger, former och material. Fotbollar i svartvitt, stjärnor i guld eller en enkel vit diamant? Ett billigare plastsmycke eller ett i äkta guld? Du väljer själv.

Det finns ett brett utbyte av tandsmycken online som du kan klicka hem och ta med till oss när det är dags att sätta fast det. Det krävs ingen undersökning hos tandläkare för att sätta fast ett tandsmycke. En fastsättning av medtaget smycke kostar 625 kronor och fastsättning inklusive tandsmycke kostar 875 kronor.

Boka tandsmycke online

Vanliga frågor

Hur mycket kostar det att sätta fast ett tandsmycke?
Om du har med dig ett eget tandsmycke kostar fastsättningen 625 kr. Om du inte har ett eget kostar fastsättning inklusive tandsmycke 875 kr.
Vad händer om tandsmycket lossnar?
Vi erbjuder 1 månads garanti på fastsättning vilket innebär att om tandsmycket lossnar är det gratis att sätta fast smycket igen.
Hur länge sitter ett tandsmycke fast?
Ett tandsmycke som applicerats professionellt av en tandhygienist har en mycket lång hållbarhet och kan sitta kvar i flera år. Däremot är detta alltid individuellt och hållbarheten kan påverkas av många faktorer.

Hur går det till?

Ring eller mejla oss och boka en tid. Det går jättefort att sätta dit tandsmycket, men räkna med att vara här i ca 20 minuter. Det är antingen en tandläkare eller en tandhygienist som sätter fast tandsmycket. Först putsas den tanden som ska utsmyckas, sedan limmas tandsmycket på tanden. Limmet är väldigt skonsamt och milt, det gör varken ont eller tar lång tid.

Vad ska jag tänka på?

I början kan det kännas annorlunda med ett smycke på tanden. Men i och med att smycket i regel är väldigt tunt vänjer du dig efter en eller två dagar. Fortsätt rengöra munnen och tänderna på samma sätt som tidigare. Du behöver inte förändra dina vanor eller rutiner.

Hur länge sitter smycket fast?

Smycket bör sitta så länge du vill ha det. I vissa fall trillar smycket bort, och det beror oftast på att det inte är ordentligt ditsatt. Var noga med att vända dig till legitimerade tandläkare eller tandhygienister för att undvika detta. Om du vill ta bort smycket slipas det bort på en tandvårdsklinik. Det går väldigt fort och gör inte ont.

Vad kostar det att sätta fast ett tandsmycke?

Om du har med dig ett eget smycke så kostar fastsättning 625 kronor inkl moms. Pris för fastsättning inklusive tandsmycke är 875 kronor inkl moms. Fastsättning tar cirka 20 minuter.

Boka tandsmycke online

Läs mer om våra behandlingar vi erbjuder inom estetisk tandvård >>

Patientfrågor om Tandsmycke
Hej, angående tandsmycken.
Hur fungerar användning av tandbleknings strips när en har smycket?
Hej och tack för din fråga.
Ja, det skulle man fråga tillverkaren. Det står ingenting om det på hemsidan.
Tyvärr kan det lossnat när du drar remsan tänker jag. Smycket limmar man på tandytan, det sitter inte så hårt.
Lycka till.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar.

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-07-07

Hej! Jag såg att det kostar 625 kr att sätta fast tandsmycke hos er om man tar med eget. Men om man vill sätta fast två ingår de då i priset eller blir de dubbelt? Tack på förhand!
Hej och tack för din fråga.
Priset är för stycke, så om du vill ha 2 skulle det vara dubbelt så dyrt.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-06-26

Hej! Jag har gjort tandsmycken för många år sedan och jag skulle vilja ta bort dom och sätta dit nya igen. Kan man göra det hos er? :)
Hej Katarina och tack för din fråga.
Ja, du kan göra det hos oss.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-06-14

Hej! Jag skulle vilja sätta in tandsmycken, jag har redan två små kristaller, och jag ser att ni erbjuder denna tjänst. Jag har undrar om det kommer kosta mer att sätta in dem pga att jag vill sätta in två smycken trots att det bara är ett besök?
Hej Alba och tack för din fråga.
Priset gäller per smycke spelar ingen roll om det bara är ett besök.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-05-11

Hej! Jag vill sätta dit två stenar på en tand och vet att man kam ta med egna och det kostar 679. Kna jag sätta dit fler än 1 tandsmycke för samma pris eller måse jag isåfall betala ex 679 x 2?
Hej och tack för din fråga.
Ja, priset gäller per styck inte per tand.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-05-04

Hej! Jag har tappat mitt smycke på tanden, har den kvar och undrar om man kan sätta tillbaka eller om man måste sätta dit ett nytt?
Hej Felicia och tack för din fråga.

Ja, det går att sätta samma smycke, du betalar bara för själv fastsättning.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-04-06

Hej! Kommer man behöva göra en ny bettskena efter att man fäst ett tandsmycke? Eller kan man använda sin gamla? Tacksam för svar!
Hej Katrine och tack för din fråga.
Det kanske inte blir bra med bettskenan efter att man fäster ett tandsmycke. Ibland kan man slipa på bettskenan men det finns risken att det inte sitter bra senare.
En ny bettskena kostar 5.300 kr så du får bedöma om det är värd att bekosta den.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare.

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-03-07

Hej tänkte göra ett tandsmycke hos er men ville gärna ha en delfin som tandsmycke om ni har de annars skicka gärna bild va ni har för alternativ
Hej,
Du är välkommen att komma till kliniken för att titta i vår katalog, alternativt gå in via länken: https://www.gama.se/forbrukning-smamaskiner/profylax/tandsmycken Du kan sen ringa eller mejla oss när du bestämt dig, glöm inte att ange referensnumret på det smycke du vill ha.

Med vänlig hälsning,
Carmen Camacho leg. Tandläkare.

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-02-20

Hej, jag ska sätta fast ett tandsmycke hos er, vilka tandsmycke har ni att välja emellan?
Hej!
Vi har vita kristaller 1,8 mm här på kliniken.
Annars har vi ett utbut via GAMA: https://www.gama.se/forbrukning-smamaskiner/profylax/tandsmycken Räkna med ca 1 v leveranstid.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-11-25

Hej jag är tretton får jag göra ett tandsmycke med vårdnadshavares tillstånd?
Och vad ska man ha för material på tandsmycket?
Hej, ja du får göra en ett tandsmycke. Du väljer själv vilken material du vill ha. Det kostar 625 kr.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-07-07

Jag gjorde ett tandsmycke hos er för 4 år sedan som har ramlat av. Kvar finns limrester osv. Jag vill sätta dit ett nytt smycke, men vill förstås ta bort resterna av mitt gamla smycke i samma veva (vill ha nytt på den tanden) . Ingår det i priset i så fall att ta bort limrester?
Hej Eveline, nej att ta bort gammal lim ingår inte i priset för att sätta en ny. Det skulle bli 600 kr extra.Ha det så bra.
Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-05-20

Hej, jag vill göra tandsmycke men på natten när jag nattskena kan jag fortfarande göra?
Hej Hamdan, tack för din fråga. Om du har en bettskena som du använder på natten blir det kanske svårt att sätta en tandsmycke. Man kan kolla och välja en tand som inte störs av bettskenan.

Ha det så bra.

Med vänlig hälsning,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-04-11

har ni tandsmycken på kliniken som man kan köpa? ist hur mycket kostar dom och vilka typer finns?
Hej

Ring direkt till den kliniken du vill boka tid till och hör med de. Olika kliniker har olika sortiment av tandsmycke. Du är även välkommen att komma förbi klinik, se sortiment samt välja ett smycke innan du bokar en tid. Du kan även köpa eget smycke och ta med dig det till fastsättning.

Ha en fin dag

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-06-11

Hej! Jag använder skena och har gjort det i ungefär 1 och ett halv år sedan jag tog ut tandställningen, använder den 1-2 gånger i veckan.
Kan man sätta på tandsmycke även fast man har skena?
Med vänlig hälsning, Moa
Hej!

Så länge som tandsmycket inte ligger i vägen eller stör skenan så ska det gå bra. Ta med dig skenan till din ordinarie tandläkare så kan de kika på hur det ser ut i ditt fall.

Lycka till!

Med vänlig hälsning,

Sofia Arzt Wallen
Leg. Tandläkare 2020-01-18

Kan jag ha Tandsmycke om jag har en bettskena?
Hej
Ja det går men är bättre att ha bettskena i den käken smycket inte sitter pga hållasthet hos limmet som smycket är ditsatt med kan påverkas av att man tar i och ur skenan.

Med vänlig hälsning

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2017-10-26

Är det åldersgräns på tandsmycke? Och om man har ett eget smycke vad kostar det då att endast sätta dit det? Bor i solna i Stockholm, vart ligger ni närmst till mig?

Mvh
Natalia
Hej!

Närmaste klinik är Sundbyberg. Du är välkommen att ringa dit för närmare information om pris mm. MVH

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2017-03-16

Hej! Jag har ett så kallat tandsmycke på en av mina tänder och imorgon ska jag vara på halloween fest. Jag ska vara vampyr och undrar då hur man
Det blir med mitt tandsmycke om jag limmar på vampyrtänder
, kommer det lossna när jag tar bort dem?
Hej!
Det törs jag inte svara på, eftersom jag inte vet vad det är för lim och inte heller vet hur bra tandsmycket sitter fast.

Inger Knutsson Stålhandske
Leg. tandläkare 2016-10-26

Hejsan! Jag har ett tandsmycke som jag skulle vilja ta bort. Hur ska jag gå tillväga?
Beställ tid hos din tandläkare för att ta bort tandsmycket och sedan putsa bort composit som kan sitta kvar på tanden. Det brukar vara ganska enkelt och gå fort att ta bort tandsmycket.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.