Air-Flow | Spa för munnen

Air-Flow är en mild metod för ett vitare leende. Med saltblästring avlägsnas missfärgningar och tänderna återfår sin naturliga färg.

Air-Flow | Spa för munnen

Air-Flow är ett effektivt sätt för att rengöra tänderna och få bort missfärgningar som tandborstning i många fall inte rår på. En tandhygienist putsar, polerar och blästrar dina tänder. Behandlingen tar cirka 30 minuter och är helt smärtfri. Du lämnar med ett vitare leende.

Vi föreslår att du passar på att undersöka dina tänder samtidigt som du får en Air-Flow behandling. På så vis säkerställer du din munhälsa och sparar tid. Under fliken fördjupande information kan du läsa mer om fördelarna och hur det går till med en Air-Flow- behandling.

Undersökning och Air-Flow på samma gång

Givetvis kan du passa på att undersöka dina tänder samtidigt som du får en Air-Flow behandling. På så vis säkerställer du din munhälsa och sparar tid. Kom ihåg att du varje år får ett bidrag från Försäkringskassan som du delvis kan använda på kostnaden för undersökningen. Det allmänna tandvårdsbidraget kan inte användas på enbart Air-Flow behandling då det räknas som en kosmetisk åtgärd.

Läs mer om det allmänna tandvårdsbidraget här >>

Metoden och fördelarna

Air-Flow fungerar lite som en luftpolering av tänderna, men istället för skadliga partiklar används endast en kombination av salt, vatten och luft. En av många fördelar jämfört med andra poleringstekniker är att den kommer in mellan och bakom tänderna och på så sätt tar bort alla missfärgningar och inte bara de på tändernas framsidor.

Behandlingen utförs av legitimerade tandhygienister. Slutresultatet gör inte bara att dina tänder återgår till sin naturliga vithet utan även att hela munnen känns fräsch och helt ren.

Skonsammare än tandblekning

Air-Flow är perfekt för dig som känner att du inte vill bleka dina tänder men ändå få en ljusare nyans. Denna behandling är skonsammare och billigare än en tandblekning. Missfärgningar som orsakas av bl.a. rökning, snusning, kaffe, te och rödvin avlägsnas effektivt. Metoden är polering och saltblästring av dina tänder som utförs av en av våra legitimerade tandhygienister.

Hur länge håller det?

Givetvis påverkar din livsstil och dina val i livet hur länge missfärgningarna håller sig borta. Den vita nyansen kan gulna relativt fort om du exempelvis röker väldigt mycket. Dina tänder påverkas av dina dagliga rutiner, oavsett om det handlar om karies, tandsten eller missfärgningar. Om du sköter dina tänder och undviker komponenter som tenderar att missfärga tandens emalj så håller effekten av Air-Flow betydligt längre.

Läs mer om våra behandlingar vi erbjuder inom estetisk tandvård >>

Patientfrågor om Air-flow behandling
Hej,
Jag är en 32-årig tjej och skulle vilja boka en tandrengöring (jag tror den kallas för air flow?). Jag har inte varit hos tandläkaren sedan 2018 och det var utomlands, för en liten operation på tungan och för en air-flow.
Vilket alternativ ska jag boka? En allmän undersökning eller en estetisk behandling? Eller både och?
Hej! Boka en tid till en tandhygienist så kommer du få hjälp med att få dina tänder rena. Trevlig helg!

Sandra Torefalk
Leg. Tandhygienist 2021-06-18

Hej. Vad kostar airflow?

Eller en vanlig putsning/rengöring av tänderna ?

Mvh Linda
Hej!
Det beror lite på om du har tandsten som måste tas bort innan Air Flow-behandlingen.
Enbart Air Flow kostar 890:-
En tandhygienistbehandling med tandstensborttagning, polering mm kostar cirka 1200-1500 kr.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2020-06-11

Är det ok att boka en Airflow behandling när man är gravid?
Hej,

Det finns inga kända restriktioner kring Airflow i samband med graviditet. Däremot om du är osäker rekommenderar jag att du avvaktar till efter förlossningen om missfärgningarna inte stör dig för mycket.

God jul!

Saghar Solhi
Leg. Tandläkare 2018-12-19

Vad kostar det att ta bort tandsten och airflow polering?
Hej! Det beror på hur mycket tandsten som behöver tas bort. Det beror också på om du har fått någon tandvård de senaste 12 månaderna och därmed kommit upp i en summa över 3000:- beräknat på Försäkringskassans referenspris. Isåfall får du rabatt motsvarande 50% på referenspriset.
Ordinarie pris för att ta bort tandsten är omkring 700-1400:- och airflowpolering ligger enligt vår prislista på 865:-

Inger Knutsson Stålhandske
Leg. tandläkare 2016-09-27

Har under en tid använt en 'vanlig' tandborste istället för en elektrisk och har nu blivit chockad av resultatet. Har massa svarta streck mellan och på käktänderna. Försökt skrapa bort med nål men fungerar inte. Har verkligen inte råd med tandläkaren och är livrädd för att det ska vara någonting. Varför är det så fruktansvärt dyrt? Tacksam för svar
Hej!
Förmodligen har du fått lite missfärgningar på tänderna. Det går troligen ganska lätt att putsa bort hos en tandhygienist eller tandläkare. Jag vågar inte säga vad det kostar eftersom jag inte vet hur hårt missfärgningarna sitter.
Röker du? Rökning brukar missfärga tänderna. Det kan också sköljning med klorhexidinlösning göra liksom sköljning med Listerin.
Att det kostar mycket pengar med tandvård beror på att tandvården inte subventioneras på samma sätt som läkarvård. Det är våra politiker som bestämmer om subventionerna, så försök att påverka dem. Om jag fick bestämma skulle tandvård och läkarvård subvetioneras lika.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

har fått bruna prickar på tänderna och bruna streck vid kanten innan tandköttet, hur får man bort det? tar tandtråd, mellanrumsborste och dentans fluor munskölj varje dag och har tandställning i nedre käken
Eftersom du har tandställning går du säkert på regelbundna kontroller av den. Fråga gärna nästa gång du är på en sådan kontroll vad missfärgningarna beror på och hur man får bort dem.
Missfärgningar kan nämligen ha olika orsaker och det är svårt att svara på din fråga utan att ha tittat på dina tänder.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hej! jag undrar hur man kan ta bort fula rökbeläggningar? Efter att jag fick tandställningen uttagen så var det fullt med bruna prickar på fler av mina tänder. Jag hade rökt ett par år innan jag skaffade tandställning, mina tänder var vita och fina, inga prickar eller något konstigt. Sen fick jag tandställning som jag hade 2-3 år. När den togs bort så var det fullt med bruna prickar, och tandläkaren sa till mig att det är rökbelöggningar. Han testade att putsa osv på dom men de sitter verkligen hårt. Så jag undrar hur och med vad man kan få bort prickarna, och hur mycket det kostar. Mvh Ronja
Hej,
Jag skulle rekommendera att du beställer en tid till en tandhygienist som kan försöka putsa bort dessa alternativt använda saltblästring (air flow). Kontakta din klinik för att få en ungefärlig prisuppgift för detta besök.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.