Tandsmycke i Stockholm

Tandsmycke är populärt både bland stora och små. Köp ett tandsmycke så sätter vi fast det åt dig på kliniken. Läs om hur vi gör samt ungefärlig kostnad nedan.

Tandsmycke i Stockholm

Tandsmycke är populärt hos både vuxna och barn. Den personliga utsmyckningen sätter lite extra glans på leendet. Det går snabbt att sätta dit, snabbt att ta bort och är skonsamt för tänderna. Smycket finns i mängder av färger, former och material. Fotbollar i svartvitt, stjärnor i guld eller bara en vit, enkel diamant? Ett billigare plastsmycke eller ett i äkta guld? Du väljer själv.

Det finns ett brett utbyte av tandsmycken online som du kan klicka hem och ta med till oss när det är dags att sätta fast det. Det krävs ingen undersökning hos tandläkare för att sätta fast ett tandsmycke. En fastsättning av medtagen smycke kostar 375 kronor och fastsättning inklusive tandsmycke kostar 625 kronor.

Boka tandsmycke online

Hur går det till?

Ring eller mejla oss och boka en tid. Det går jättefort att sätta dit tandsmycket, men räkna med att vara här i ca 20 minuter. Det är antingen en tandläkare eller en tandhygienist som sätter fast tandsmycket. Först putsas den tanden som ska utsmyckas, sedan limmas tandsmycket på tanden. Limmet är väldigt skonsamt och milt, det gör varken ont eller tar lång tid.

Vad ska jag tänka på?

I början kan det kännas annorlunda med ett smycke på tanden. Men i och med att smycket i regel är väldigt tunt vänjer du dig efter en eller två dagar. Fortsätt rengöra munnen och tänderna på samma sätt som tidigare. Du behöver inte förändra dina vanor eller rutiner.

Hur länge sitter smycket fast?

Smycket bör sitta så länge du vill ha det. I vissa fall trillar smycket bort, och det beror oftast på att det inte är ordentligt ditsatt. Var noga med att vända dig till legitimerade tandläkare eller tandhygienister för att undvika detta. Om du vill ta bort smycket slipas det bort på en tandvårdsklinik. Det går väldigt fort och gör inte ont.

Vad kostar det att sätta fast ett tandsmycke?

Om du har med dig ett eget smycke så kostar fastsättning 375 kronor. Pris för fastsättning inklusive tandsmycke är 625 kronor. Fastsättning tar cirka 20 minuter.

Boka tandsmycke online

Läs mer om våra behandlingar vi erbjuder inom estetisk tandvård >>

Patientfrågor om Tandsmycke
Hej!
Jag ska vara med i en reklamfilm och inför den så kanske jag behöver ta bort mina tandsmycken.

Undrar då hur mycket det skulle kosta hos er? Och om jag kan eventuellt få en tid ganska omgående?
Hej
Du kan boka tid för borttagning smycke ganska snart beroende på vilken klinik du vill boka dig på. Räkna med att borttagningen kostar mellan 375-900 kr. Ring oss på 08 22 22 22 så hjälper vi dig med att få en tid.
Ha en fortsatt fin dag.

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-10-15

har ni tandsmycken på kliniken som man kan köpa? ist hur mycket kostar dom och vilka typer finns?
Hej

Ring direkt till den kliniken du vill boka tid till och hör med de. Olika kliniker har olika sortiment av tandsmycke. Du är även välkommen att komma förbi klinik, se sortiment samt välja ett smycke innan du bokar en tid. Du kan även köpa eget smycke och ta med dig det till fastsättning.

Ha en fin dag

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-06-11

Hej! Jag undrar om man kan sätta fast tandsmycke hos er även om man är inskriven i en annan tandläkare. Jag undrar också om jag kan ta med min bettskena till er så ni kan se vart smycket kan sitta på tanden.
Undrar också om det kostar mer om man ska sätta in två smycken.
Hej
Du är välkommen att boka dig för fastsättning av tandsmycke hos oss även om du är inskriven hos en annan tandläkare. Ta gärna med dig din bettskena. Vissa kliniker har tandsmycke att köpa och på andra kliniker ska du köpa eget smycke. Ring gärna för mer info 08 22 22 22.
Endast fastsättning kostar 375 kr/tandsmycke. Fastsättning inkl tandsmycke kostar ca 625 kr/tand/tandsmycke. Ett krav är att patienten är 18 år eller äldre, alternativ att patienten har med dig en vårdnadshavare vid besöket.
Med vänliga hälsningar

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-06-10

Hej! Jag använder skena och har gjort det i ungefär 1 och ett halv år sedan jag tog ut tandställningen, använder den 1-2 gånger i veckan.
Kan man sätta på tandsmycke även fast man har skena?
Med vänlig hälsning, Moa
Hej!

Så länge som tandsmycket inte ligger i vägen eller stör skenan så ska det gå bra. Ta med dig skenan till din ordinarie tandläkare så kan de kika på hur det ser ut i ditt fall.

Lycka till!

Med vänlig hälsning,

Sofia Arzt Wallen
Leg. Tandläkare 2020-01-18

Hur mycket kostar det att sätta fast ett tandsmycke?
Hej
Det kostar ca 500-700 kr
Med vänlig hälsning

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2017-12-08

Kan jag ha Tandsmycke om jag har en bettskena?
Hej
Ja det går men är bättre att ha bettskena i den käken smycket inte sitter pga hållasthet hos limmet som smycket är ditsatt med kan påverkas av att man tar i och ur skenan.

Med vänlig hälsning

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2017-10-26

Hej! Jag är en 16 åring tjej som vill göra ett rad smycke i äkta silver eller guld. Jag har lite frågor. Hur mycket kommer det kosta? Hur sätts den på? Och vart kan man göra det? Helst nära Strängnäs.

MVH Wilma Andersson
Hej!
För att få precis det smycke du vill ha så kan du köpa smycket själv. Ta sedan med det till din tandläkare som kan limma fast det. Fastsättningen kanske kostar 400-500 kr. Bäst är ju om du frågar din tandläkare.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-04-03

Får min 5 åring skaffa tandsmycke?
Hej!
Jag tycker inte det är lämpligt.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-03-30

Är det åldersgräns på tandsmycke? Och om man har ett eget smycke vad kostar det då att endast sätta dit det? Bor i solna i Stockholm, vart ligger ni närmst till mig?

Mvh
Natalia
Hej!

Närmaste klinik är Sundbyberg. Du är välkommen att ringa dit för närmare information om pris mm. MVH

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2017-03-16

hur mycket kostar det att sätta fast den och säljer ni/ alla tandläkare smycken?
Hej!
Vi säljer inga tandsmycken utan man får ta med ett eget. Att sätta fast ett tandsmycke kostar cirka 390 kr.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-03-06

Hej jag heter Fadime özturk vill gärna fixa en tandsmycken ville veta ifall om ni har något på plats eller måste jag köpa och komma dit ifall om ni har några olika sorter kan ni vara snäll o skicka mail vill görna se hur de ser ut fadime_mikmik03@hotmail.com
Hej!
Vi har tyvärr inga tandsmycken på kliniken utan man får köpa det själv och med sig.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-03-06

Hej vad kostar det om man kommer till er för att få hjälp med att sätta dit ett tandsmycke och om man inte själv redan har något med sig, alltså om man köper från er?
Hej!
I dagsläget har vi inga tandsmycken här utan man får köpa själv och ta med sig. Fastsättning av tandsmycket kostar cirka 400 kr.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-02-20

Hej! Jag har ett så kallat tandsmycke på en av mina tänder och imorgon ska jag vara på halloween fest. Jag ska vara vampyr och undrar då hur man
Det blir med mitt tandsmycke om jag limmar på vampyrtänder
, kommer det lossna när jag tar bort dem?
Hej!
Det törs jag inte svara på, eftersom jag inte vet vad det är för lim och inte heller vet hur bra tandsmycket sitter fast.

Inger Knutsson Stålhandske
Leg. tandläkare 2016-10-26

Hej! Vad kostar det att sätta fast tandsmycken hos er? Jag har två egna som jag tänkte ta med. Såna som sätts fast med tandställningslim.

Mvh
Hej! Om du har egna smycken med dig kostar det 389:- per smycke.

Inger Knutsson Stålhandske
Leg. tandläkare 2016-09-26

Hej!Jag har beställt ett tandsmycke från en sida online.Hur mycket kostar det att få det påsatt på tanden hos er tandhygenist?Vänliga hälsningar
Hej Anna!
Det kostar 315:- att sätta fast ett tandsmycke om du har eget smycke med dig.

Maria Larsson

Hej.Jag undrar vad det kostar att sätta fast ett tandsmycke hos er? Jag har köpt ett redan och behöver endast hjälp att sätta dit det.Mvh Alexandra
Hej!
Fastsättning av ett tandsmycke kosta 315kr hos Distriktstandvården.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Hejsan! Jag har ett tandsmycke som jag skulle vilja ta bort. Hur ska jag gå tillväga?
Beställ tid hos din tandläkare för att ta bort tandsmycket och sedan putsa bort composit som kan sitta kvar på tanden. Det brukar vara ganska enkelt och gå fort att ta bort tandsmycket.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.