Specialisttandvård i Stockholm

Distriktstandvårdens specialistkliniker ligger på Artillerigatan 93-95 på Gärdet och på Sankt Göransgatan 126. Hit välkomnas du med en remiss från din tandläkare.

Specialisttandvård i Stockholm

Specialisttandvård på Distrikstandvården

På våra specialistkliniker erbjuder vi högkvalitativ specialisttandvård inom samtliga kompetensområden. Hit kommer du som har fått en remiss. Med Specialisttandläkarna är sakkunniga inom protetik (kron- och brokonstruktioner), käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), endodonti (rotbehandlingar), pedodonti (barn- och ungdomstandvård), ortodonti (tandreglering och tandställning samt narkosverksamhet.

Vi har två specialistkliniker

Kliniken på Kungsholmen har 17 behandlingsrum och gott om plats för patienter och är en av landets största specialistkliniker inom tandvård.

Läs mer om Specialistkliniken på Kungsholmen »

På vår klinik på Gärdet är vi specialister på pedodonti (barn- och ungdomstandvård) samt där vi även har vår narkosverksamhet.

Läs mer om Specialistkliniken på Gärdet »

Vanliga frågor

Vilka specialistbehandlingar erbjuder ni?
Våra specialisttandläkare är sakkunniga inom protetik (kron- och brokonstruktioner), käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), endodonti (rotbehandlingar) och pedodonti (barn- och ungdomstandvård).
Var ligger er specialistklinik?
Våra specialistkliniker ligger på Artillerigatan 93 på Gärdet i Stockholm och på Sankt Göransgatan 126 i Stockholm. Distriktstandvården har även specialisttandläkare tillgängliga på både Drottninggatan 65 i Stockholm och på vår klinik i Södertälje.
Kan jag som tandläkare remittera till er specialistklinik?
Ja, alla verksamma tandläkare, oavsett klinik, kan remittera sina patienter till specialistkliniken.

Korta kötider till specialisttandvård

Ibland är inte allmäntandvården tillräcklig för att tillgodose ditt behov, det kan då behövas en tid hos specialisttandläkaren. Din allmäntandläkare hos Distriktstandvården arbetar med samma journalsystem som din specialisttandläkare för att få en samlad dokumentation över den vård du får. Och för din trygghet får du hos upp till fem års garanti på dina behandlingar.

På Distriktstandvården arbetar team med experter som har mångårig erfarenhet av specialisttandvård. Hit remitteras både våra egna, men även andra tandläkares patienter – för tandvård som kräver specialistkompetens. Våra två specialistkliniker ligger på Gärdet, Artillerigatan 93 samt på Kungsholmen, Sankt Göransgatan 126.

Vi har två specialistkliniker i Stockholm

På våra specialistkliniker erbjuder vi högkvalitativ specialisttandvård inom samtliga kompetensområden. Hit kommer du som har fått en remiss.

Kliniken på Kungsholmen har 17 behandlingsrum och gott om plats för patienter och är en av landets största specialistkliniker inom tandvård. Här är våra specialisttandläkare sakkunniga inom protetik (kron- och brokonstruktioner), käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), endodonti (rotbehandlingar) och bettfysiologi.

Läs mer om Specialistkliniken på Kungsholmen »

På vår klinik på Gärdet är vi specialister på pedodonti (barn- och ungdomstandvård), ortodonti (tandreglering och tandställning) och där har vi även vår narkosverksamhet.

Läs mer om Specialistkliniken på Gärdet »

Om Distriktstandvården

Distriktstandvården är en privat tandvårdsaktör med 30 kliniker i Stockholm och Uppsala samt en på Åland. Med 215 000 patientbesök om året och över 400 medarbetare har vi inflytelserik roll på tandvårdsmarknaden. Här erbjuds barn och vuxna allmän-, akut- och estetisk tandvård. Inom verksamheten finns även en mobil enhet, två specialistkliniker samt narkosverksamhet. Distriktstandvården startade 2010 och är idag Stockholms snabbast växande tandvårdskedja.

Patientfrågor om Specialisttandvård
Hejsan lan jag skicka egen remiss till spesialist randvprd.
Hej
Du kan inte skicka egen remiss men vissa specialister kan ta emot utan remiss, det beror på vilken specialitet och frågeställningen som specialisten ska titta på. Hör av dig om du har flera funderingar.

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-05-05

Hej!
Jag fick ett kostnadsförslag från er på 6995kr då en specialist måste operera bort min visdomstand. Är högkostnadsskyddet redan avdraget från denna summa eller bör jag ringa innan jag har min tid hos er eller kan jag prata i receptionen samma dag? Om jag kan ta det samma dag som operationen är det så att jag betala ca 50% av denna summa den dagen och försäkringskassan betalar er i efterhand?

Tack på förhand
Hej! Kostnaden för patienten står alltid specificerat i våra kostnadsförslag under rubriken "patientavgift". Högkostnadsskyddet som ger avdrag på priset borde vara inräknat där. Du betalar alltså hela summan för patientavgiften. Ring gärna till din tandläkare om du har frågor om kostnaden så att det inte blir några missförstånd. Lycka till!
Vänliga hälsningar

Evelyn Andersson
Leg. Tandläkare 2020-04-24

Hej rotfyllde min tand näst längst in i underkäken v-sida för åtta år sedan hos min tandläkare,fick en spricka i den i aug som värkte,sökte upp en annan tandläkare (min hade semester) som röntga tanden å laga en spricka då gick värken bort,MEN ha såg att rotfyllningen blev inte helt ner i roten,jag visa bilden för.min tandläkare.å sa att jag känner av att tanden 'lever' då sa han att då får ja söka upp en specialist tandläkare,kan det vara riktigt?
tacksam för svar.Anders
Hej,

Jag ber om ursäkt för sent svar.

Om din ordinarie tandläkare bedömer att en remiss till en specialist skulle vara det bästa för dig så stämmer det säkert. Rotfyllningsspecialisterna har precis som det låter specialistkompetens inom just detta område, samt har exempelvis mikroskop och annan utrustning/hjälpmedel som inte alla allmäntandläkare har. Hur det ser ut i just ditt fall kan jag tyvärr inte svara på, men ibland kan det vara svårt att göra om rotfyllningar av olika anledningar och då kan det vara värt en extra slant att få behandlingen gjord hos en specialist.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar,

Sofia Arzt Wallen
Leg. Tandläkare 2020-03-18

Jag har fått svåra besvär med smärtor i munnen tänder käke efter operation av visdomstand. Tyvärr går inte allmäntandläkare vidare med vad det egentligen beror på, då jag har problem från bihålor dessutom och endast vanlig röntgen gjorts.Får ingen hjälp med smärtlindring. Vill ha en remiss skickad till en käkkirurg och ev specialröntgen. Men det är väl endast allmäntandvården som skickar remisser.. Om dom vägrar kan en Öron Näs o hals specialist skicka remiss, när allt annat uteslutits och dental sinuit misstänks. trots att allmäntandläkare inte tror det. Känner mig nonchalerad..och dessutom har smärtorna ökat.. Vad gör jag? Går inte tillbaka till den senaste Tandläkaren. Mvh Pia
Hej,

Tråkigt att höra att du har besvär efter en tandoperation. Jag förstod inte riktigt om du redan varit hos en Öron-näsa-hals läkare eller inte, men de ska också gå att utreda även hos dom. På våra kliniker kan vi hjälpa dig med utredning i form av klinisk undersökning och panorama röntgen som ger en mer översiktlig bild där även sinus är med. Om inget kan upptäckas med hjälp av dessa metoder finns de anledning att eventuellt skicka remiss till tandspecialist eller öron-näsa-hals läkare.

Hjärtligt välkommen på en utredning!

Saghar Solhi
Leg. Tandläkare 2018-12-12

Hej! En tandläkarremiss skickas till specialistklinik i annat landsting. Ska remissen arkiveras, sparas hos specialistkliniken, som mottog remissen? Ska den finnas kvar tillsammans med övrig journal? Tacksam för svar. Mvh Margaretha
Hej Margaretha,

Vi sparar samtliga remisser och andra dokument i patientens journal. Journalhandlingar sparas i minst 10år.

Hoppas detta svarar på din fråga, annars återkom gärna.

Med vänlig hälsning,
Simon Linnér

Simon Linnér
Leg. Tandläkare 2018-09-18

Hej, jag är 64 år och har hösten 2017 satt på en ny porslinskrona baktill i nedre käke. Jag har under tiden varit öm från och till ont i käke samma sida men bara ömmat i den tanden. Min tandläkaren röntgade i veckan då jag sista tiden haft mer ont och såg att tanden behövde rotfyllas. Han var inte säker på att lyckas då det verkade svårt att kunna rensa, han skulle ev skicka mig till specialisttandläkaren vilket han gjorde när han försökte borra och inte lyckades. Han sa det finns två saker att välja på dra ut eller rotfylla. Jag har nu funderingar på att dra ut tanden för att slippa mer bekymmer av den. Skulle dock vilja att detta utfördes av specialist utifall man behöver operera känns tryggare att en tandkirurg utför detta , är det möjligt hos er behövs remiss? Jag vill göra det som är minst risk för komplikationer av tanden.
Hälsningar Kristina
Hej Kristina
Visst kan du får remiss till tandkirurg av oss.
Vi har också många tandläkare som är duktiga på att dra ut tänder och då blir det väldigt mkt billigare ,om du låter en allmäntandläkare dra u tanden.
Fråga när du bokar tiden om du kan få komma just till en tandläkare som är bra på kirurgi och extraktioner.

Lycka till

:-D

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2018-04-17

Hej! Jag har missfärgade tänder som inte går att bleka bort för att de kommer från inifrån tanden. Jag är 18 och behöver specialist vård vilket vanlig tandvård inte hjälpt att förbättra mina tänder på något vis. Är det någon slags kostnad för specialist vård för 18 åringar? Och behöver man en remiss till er?
Hej
Tyvärr ingår blekning inte i gratistandvård.
Du kan gå till din vanliga tandläkare eller självkart till oss, för en vanlig undersökning. Om den tandläkaren bedömer att du t ex har något fel som orsakar att dina tänder är förstörda kan man remittera till specialisttandvård och i så fall kan du få behandlingen betald.
I annat fall räknas det som estetisk tandvård och patienten själv får betala

Vänliga hälsningar

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2017-10-11

Min fråga..om tandläkaren sett en förändring i käkbenet kan det vara livshotande eller behöver det inte vara allvarligt...är så rädd för detta nu..för dom vill en käkspesialist ska se på detta tacksam för svar...mvh Erna Fredriksson
Hej!

De flesta förändringar i käkbenet är helt ofarliga men ibland kanske din tandläkare är lite osäker på diagnosen och om man behöver göra något eller inte varför man konsulterar t.ex en specialist i käkkirurgi. Det bästa är att du ringer till din tandläkare direkt och så kan han/hon ge dig lugnande information och förklara närmare vad det var dom såg och vad de vill göra. MVH

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2017-03-16

Vad kostar det när man har remiss till lasarettet
Hej!
Det beror på vad du ska göra och om du har rätt till tandvård till sjukvårdsavgift. Ring och fråga.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-02-20

Hej, jag är 16 år och jag tycker verkligen inte om mina tänder. Jag har gått till tandläkaren sen ja va liten och inget har förändras utan att de har bara gjort lite här och där. Det ser inte ut som jag hade tänkt mig, ser bara fulare ut. Kan jag som är 16 få specialisttandvård? kostar det något då? Jag orkar inte bli mobbad längre pgr av mina tänder. Tack i förhand!
Hej. För att få specialisttandvård behöver man få en remiss från sin vanliga tandläkare. Jag tycker att du ska börja med att boka en tid hos din tandläkare för att berätta vad det är som du inte är nöjd med och så får tandläkaren förklara om det finns något man kan göra och isåfall vad. Lycka till.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Min pappa som är ca 70 år har inte varit hos en tandläkare på väldigt många år. Han har tappat alla främre tänderna både uppe och nere och skäms för det här. Hur kan jag hjälpa honom med en första kontakt? Ska jag kontakta folktandvården eller söka hos någon specialist?Mvh Marcus
Hej,
Jag rekommenderar att du bokar en tid till en tandläkare för att göra en vanlig undersökning och få ett kostnadsförslag på vad som behöver göras för att din far ska få ett bra och funktionellt bett som han inte skäms för.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Hej!Jag undrar om man kan boka en tid hos specialisten om tandställningen?Jag är 16 år gammal.
Hej,
Du är välkommen att boka en tid till tandläkaren för att få en första bedömning om tandställning behövs. Om tandläkaren bedömer att du har ett tandregleringsbehov bokas en tid därefter till specialisttandläkaren.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Jag har hört att det finns en speciell distriktstandvård som tar hand om implantat och bryggor.Den ska ligga i innerstaden. Stämmer det?Jag vill i så fall ha kontakt med dem.
Hej!
Det stämmer att det finns specialisttandvård på Distriktstandvården Drottninggatan 65 i Stockholm.
Implantat, kronor och broar görs också på flera andra Distriktstandvårdskliniker, bl.a. i Nynäshamn Telivägen 8.
Tel nr till kliniken på Drottninggatan: 08 412 007 50.
Tel nr till kliniken i Nynäshamn: 08 520 101 10.
På vår hemsida www.distriktstandvarden.se kan du hitta kontaktuppgifter till fler kliniker.
Välkommen att höra av dig till oss.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.