Specialisttandvård i Stockholm

Distriktstandvårdens specialistkliniker ligger på Artillerigatan 93-95 på Östermalm och på Sankt Göransgatan 126. Hit välkomnas du med en remiss från din tandläkare.

Specialisttandvård i Stockholm

Specialisttandvård på Distrikstandvården

På våra specialistkliniker erbjuder vi högkvalitativ specialisttandvård inom samtliga kompetensområden. Hit kommer du som har fått en remiss.

Specialisttandläkarna är sakkunniga inom protetik (kron- och brokonstruktioner), käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), endodonti (rotbehandlingar), pedodonti (barn- och ungdomstandvård), ortodonti (tandreglering och tandställning), radiologi (röntgen), bettfysiologi (smärta/problem i ansikte och käkar), orofacial medicin (tidigare sjukhustandvård) samt narkosverksamhet.

Vi har två specialistkliniker

Kliniken på Kungsholmen har 17 behandlingsrum och gott om plats för patienter och är en av landets största specialistkliniker inom tandvård.

Läs mer om Specialistkliniken på Kungsholmen »

På vår klinik på Östermalm är vi specialister på pedodonti (barn- och ungdomstandvård) och det är här vi har vår narkosverksamhet.

Läs mer om Specialistkliniken på Östermalm »

Remittera till oss

Vi tar emot remisser för patienter i alla åldrar som är i behov av tandvård som sträcker sig utanför den allmänna tandvården. Alla tandläkare kan få hjälp av oss oavsett tidigare remisser.

Läs mer om att remittera till oss »

Vanliga frågor

Vilka specialistbehandlingar erbjuder ni?
Våra specialisttandläkare är sakkunniga inom:

 • Bettfysiologi

 • Protetik (kron- och brokonstruktioner)

 • Käkkirurgi

 • Parodontologi (tandlossningssjukdomar)

 • Endodonti (rotbehandlingar)

 • Pedodonti (barn- och ungdomstandvård)

 • Orofacial medicin

 • Ortodonti

 • Radiologi

 • Narkos
 • Var ligger er specialistklinik?
  Våra specialistkliniker ligger på Artillerigatan 95 på Östermalm i Stockholm och på Sankt Göransgatan 126 i Stockholm. Distriktstandvården har även specialisttandläkare tillgängliga på både Drottninggatan 65 i Stockholm och på vår klinik i Södertälje.
  Kan jag som tandläkare remittera till er specialistklinik?
  Ja, alla verksamma tandläkare, oavsett klinik, kan remittera sina patienter till specialistkliniken.

  Korta kötider till specialisttandvård

  Ibland är inte allmäntandvården tillräcklig för att tillgodose ditt behov, det kan då behövas en tid hos specialisttandläkaren. Din allmäntandläkare hos Distriktstandvården arbetar med samma journalsystem som din specialisttandläkare för att få en samlad dokumentation över den vård du får. Och för din trygghet får du hos upp till fem års garanti på dina behandlingar.

  På Distriktstandvården arbetar team med experter som har mångårig erfarenhet av specialisttandvård. Hit remitteras både våra egna, men även andra tandläkares patienter – för tandvård som kräver specialistkompetens. Våra två specialistkliniker ligger på Östermalm, Artillerigatan 95 samt på Kungsholmen, Sankt Göransgatan 126.

  Vi har två specialistkliniker i Stockholm

  På våra specialistkliniker erbjuder vi högkvalitativ specialisttandvård inom samtliga kompetensområden. Hit kommer du som har fått en remiss.

  Kliniken på Kungsholmen har 17 behandlingsrum och gott om plats för patienter och är en av landets största specialistkliniker inom tandvård. Här är våra specialisttandläkare sakkunniga inom protetik (kron- och brokonstruktioner), käkkirurgi, parodontologi (tandlossningssjukdomar), endodonti (rotbehandlingar) och bettfysiologi.

  Läs mer om Specialistkliniken på Kungsholmen »

  På vår klinik på Östermalm är vi specialister på pedodonti (barn- och ungdomstandvård), ortodonti (tandreglering och tandställning) och där har vi även vår narkosverksamhet.

  Läs mer om Specialistkliniken på Östermalm »

  Om Distriktstandvården

  Distriktstandvården är en av Sveriges största tandvårdskedjor med 39 kliniker i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Vi har över 300 000 patientbesök om året och cirka 600 medarbetare. Här erbjuds barn och vuxna allmän-, akut- och estetisk tandvård. Inom verksamheten finns även en mobil enhet och två specialistkliniker.

  Läs mer om Distriktstandvården »

  Patientfrågor om Specialisttandvård
  Hej, jag hade en påverkad tand förra året och tandläkaren föreslog att jag skulle ta ut dem och remitterade mig till en specialist, men på grund av vissa saker kunde jag inte göra det då. Nu har jag dock allvarlig smärta och är redo att utföra ingreppet.,
  Hej, tyvärr vet inte vad din fråga är.
  Kontakta din tandläkare och be han/hon skicka en ny remiss till specialisten.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2024-06-13

  Hej! Jag har ett så kallat gummy smile som blev mer framträdande i samband med en tandreglering jag gjorde som barn. Jag behandlar detta med botox, men vill ha en mer permanent lösning genom tandreglering. Har läst om s.k. TAD:s (temporary anchorage devices) som en metod med bra resultat. Är det någon ni gör inom er specialisttandvård?
  Hej!
  Nu har jag inte bedömt ditt bett men intrution är en
  av de svårare rörelserna man kan göra inom
  tandreglering, men går att göra även med
  exv invisalign, om än i begränsad form.

  För att ta reda på vilka behandlingsmöjligheter du har
  är du välkommen på en konsultation hos en av våra ortodontister
  där dom även tar dina önskemål i beaktande gällande fast app med TAD:s.

  Nina Dahmberg
  Leg. Tandläkare 2024-06-04

  Jag behöver en kindtand i underkäken den gamla tanden är utdragen
  Hej och tack för din fråga??.
  Börja med att boka en tid för undersökning + terapiplanering. Där kommer du att få olika alternativ för att ersätta tanden.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2024-05-21

  Hej! Jag har ett ben som växer ut på insidan av min underkäke och ut i munnen. Det stör inte funktionen men är väldigt störigt och ivägen. Kan ni ta bort det? Om ja, vad skulle det kosta på ett ungefär?
  Hej och tack för din fråga.
  Tyvärr vet jag inte riktigt vad du menar att det sticker ut i munnen. Så jag kan inte säga vad det är och vi kan ta bort det.
  Bättre att du bokar en akut tid och beskriv vad saken handlar om. Besöket kostar 640 kr.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2024-04-19

  Hejsan, jag väntar på remiss till läkaren på Kungsholmen som kommer att kolla min tandkött. När kan jag få den?
  Hej och tack för din fråga.
  Jag kan tyvärr inte se här när du ska bli kallas så det är bättre att du ringer till din klinik och be tandläkare kontakta specialisten för att du ska en tid.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2024-02-16

  Hej, jag har Ehlers danlos syndrom, lokalbedövning tar inte på mig, jag behöver sövas. Klarar inte fler behandlingar utan bedövning och tänderna ramlar mer eller mindre ut nu. Nu kommer det stora problemet, jag vaknar långsamt efter narkos och mina ben fungerar inte. Jag behöver alltså eftervård ett dygn om jag får snabb hjälp med rehabilitering, annars tar det fler dagar. Hur kan jag få hjälp, ingen verkar veta och det blir uppenbarligen mycket dyrare för mig för att jag detta syndrom. Jag kan tillägga att jag har klassisk Eds, vilket fortfarande räknas som ovanlig diagnos. Jag behöver verkligen hjälp nu innan jag blir tandlös .
  Hej Sussie och tack för din fråga.
  Ja, väldigt svårt för dig när du berättar om dina problem.
  Jag rekommenderar att du börjar med att boka en undersökningstid där man kan kolla vad som behövs göras och sedan remittera dig till Medicin tandvård antingen till SÖS, Danderyd eller Huddinge sjukhus. Eftersom vi har ingen möjlighet att hjälpa dig med eftervården.

  Ha det så bra,

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2023-11-28

  Hej, jag har av en tandläkare rekommenderats att sätta in en krona men en annan tyckte att det var för lite tandmaterial kvar på den ursprungliga tanden. Kan jag få en remiss till specialist för bedömning och eventuell behandling?
  Från början hade tanden en amalgamlagning som eventuellt orsakade en spricka. Den lagning jag då fick höll i ca 10 år och just nu har jag nyligen fått en provisorisk lagning i väntan på att eventuellt sätta in en krona. Jag önskar en remiss till specialist.
  Hej och tack för din fråga.
  Du får be tandläkare som du nyligen träffades att skicka remissen eftersom vi måste undersöka dig först för att göra det.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2023-11-08

  Hej! Jag har två korta frågor som jag skulle vara tacksam om ni kunde besvara.
  1. Om man genomför en käkoperation som resulterar i att man får problem med tänderna, behöver man då själv bekosta den tandvård som krävs för att rätta till felet?
  2. Om man söker tandvård vid 23 (innan året man fyller 24) men står 2 år i kö, behöver man då stå för kostnaden för den tandvården?
  Tusen tack för svar! :)
  Hej Ocke och tack för dina frågor.
  Tyvärr är det svårt att rätt svara på det. Det är fall till fall. Jag kan inte bedöma utan att man undersöker dig.
  Samtidigt man ansvarar inte om man inte hinner göra behandlingar innan du fyller 24.
  Bättre att du har en dialog med din tandläkare och kontakta tandvårdenheten. De kan man bedöma om ditt käksproblem är så pass stort att du måste få ytterligare flera behandlingar.
  Vissa käk korrigerande hamnar på ett annat betalningsmodell så du betalar som sjukhus taxa.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2023-06-14

  Hej, jag skulle vilja ha en remiss till Orofacial medicin, hur får jag det?
  Hej och tack för din fråga.
  Ja, du kan boka en tid hos oss akut undersökning heter den, efter undersökningen skickar vi remissen om det behövs.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2023-02-08

  Vad kostar ett besök på specialisttandvården, med remiss?
  Hej Inger och tack för din fråga. Det är olika priser beroende för vilken specialist du ska träffa. Men det är runt 2500-3000 kr.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2023-02-08

  Hej,
  Jag har ett litet problem med min tand där man ser tandroten skulle jag gissa. Handlar om tanden precis framför visdomstanden. För visdomständerna har jag opererat bort på underkäken. MEN, skulle jag behöva göra något med denna tand så behöver jag remiss till eastman institutet då jag har blödarsjukan och har en tandläkare där som vet allt som behövs göras när det kommer till att göra saker i min mun. Så detta är viktigt för mig!
  Hej Hanna och tack för din fråga. Det är bättre att man kolla i munnen så kan man avgöra om det bara är tandkött som har dragit sig tillbaka eller ej. Så boka en tid med en tandläkare.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2022-05-11

  Hej.
  Jag undrar angående behandling för barn med korsbett och vad jag förstått tvångsföring. På ena sidan, bak. Barnet i fråga är fem år och frågan är om detta bör behandlas nu eller avvaktas. Även vilken typ av behandling som är vanlig och möjlig. Vårt barn har rekommenderats att få plast på två tänder för korrigering nu och information att tandreglering kommer behövas vid ca 12-års ålder. Barnet har en 6-årstand som delvis kommit ut och övriga 3 inte. Har i övrigt tappat de två nedre framtänderna samt övre framtänderna är lösa. Vi funderar på att söka en annan tandläkare för en ”second opinion” då vi är osäkra på bedömningen. Är det inte tidigt att åtgärda nu. Bör det inte avvaktas något år för att se om förändring/förbättring sker av sig själv. Och är det en vanlig behandling att läggs på material på två tänder för justering?
  Tack på förhand
  Hej, man brukar inte börja med någon tandreglerings behandling på så små barn. Det är väldigt tidigt. 6:ors tänder brukar komma fram mellan 5-7 år, vi har inte en exakt ålder, alla är så olika, en del flickor börjar växlar sina tänder tidigare än pojkar.
  När patienten kommer för undersökningen och vi ser något bett fel som bör eller behövs åtgärda konsulterar vi tandreglerings specialister som landstingen har anlitat och det är hen som avgör vilken behandling och när ska den ges.

  Ha det så bra.

  Med vänliga hälsningar,

  Carmen Camacho
  leg tandläkare

  Carmen Camacho
  Tandläkare 2022-02-15

  Hejsan lan jag skicka egen remiss till spesialist randvprd.
  Hej
  Du kan inte skicka egen remiss men vissa specialister kan ta emot utan remiss, det beror på vilken specialitet och frågeställningen som specialisten ska titta på. Hör av dig om du har flera funderingar.

  Ahlam Nagash
  Leg. Tandhygienist 2020-05-05

  Hej rotfyllde min tand näst längst in i underkäken v-sida för åtta år sedan hos min tandläkare,fick en spricka i den i aug som värkte,sökte upp en annan tandläkare (min hade semester) som röntga tanden å laga en spricka då gick värken bort,MEN ha såg att rotfyllningen blev inte helt ner i roten,jag visa bilden för.min tandläkare.å sa att jag känner av att tanden 'lever' då sa han att då får ja söka upp en specialist tandläkare,kan det vara riktigt?
  tacksam för svar.Anders
  Hej,

  Jag ber om ursäkt för sent svar.

  Om din ordinarie tandläkare bedömer att en remiss till en specialist skulle vara det bästa för dig så stämmer det säkert. Rotfyllningsspecialisterna har precis som det låter specialistkompetens inom just detta område, samt har exempelvis mikroskop och annan utrustning/hjälpmedel som inte alla allmäntandläkare har. Hur det ser ut i just ditt fall kan jag tyvärr inte svara på, men ibland kan det vara svårt att göra om rotfyllningar av olika anledningar och då kan det vara värt en extra slant att få behandlingen gjord hos en specialist.

  Lycka till!

  Med vänliga hälsningar,

  Sofia Arzt Wallen
  Leg. Tandläkare 2020-03-18

  Jag har fått svåra besvär med smärtor i munnen tänder käke efter operation av visdomstand. Tyvärr går inte allmäntandläkare vidare med vad det egentligen beror på, då jag har problem från bihålor dessutom och endast vanlig röntgen gjorts.Får ingen hjälp med smärtlindring. Vill ha en remiss skickad till en käkkirurg och ev specialröntgen. Men det är väl endast allmäntandvården som skickar remisser.. Om dom vägrar kan en Öron Näs o hals specialist skicka remiss, när allt annat uteslutits och dental sinuit misstänks. trots att allmäntandläkare inte tror det. Känner mig nonchalerad..och dessutom har smärtorna ökat.. Vad gör jag? Går inte tillbaka till den senaste Tandläkaren. Mvh Pia
  Hej,

  Tråkigt att höra att du har besvär efter en tandoperation. Jag förstod inte riktigt om du redan varit hos en Öron-näsa-hals läkare eller inte, men de ska också gå att utreda även hos dom. På våra kliniker kan vi hjälpa dig med utredning i form av klinisk undersökning och panorama röntgen som ger en mer översiktlig bild där även sinus är med. Om inget kan upptäckas med hjälp av dessa metoder finns de anledning att eventuellt skicka remiss till tandspecialist eller öron-näsa-hals läkare.

  Hjärtligt välkommen på en utredning!

  Saghar Solhi
  Leg. Tandläkare 2018-12-12

  Hej! En tandläkarremiss skickas till specialistklinik i annat landsting. Ska remissen arkiveras, sparas hos specialistkliniken, som mottog remissen? Ska den finnas kvar tillsammans med övrig journal? Tacksam för svar. Mvh Margaretha
  Hej Margaretha,

  Vi sparar samtliga remisser och andra dokument i patientens journal. Journalhandlingar sparas i minst 10år.

  Hoppas detta svarar på din fråga, annars återkom gärna.

  Med vänlig hälsning,
  Simon Linnér

  Simon Linnér
  Leg. Tandläkare 2018-09-18

  Hej, jag är 64 år och har hösten 2017 satt på en ny porslinskrona baktill i nedre käke. Jag har under tiden varit öm från och till ont i käke samma sida men bara ömmat i den tanden. Min tandläkaren röntgade i veckan då jag sista tiden haft mer ont och såg att tanden behövde rotfyllas. Han var inte säker på att lyckas då det verkade svårt att kunna rensa, han skulle ev skicka mig till specialisttandläkaren vilket han gjorde när han försökte borra och inte lyckades. Han sa det finns två saker att välja på dra ut eller rotfylla. Jag har nu funderingar på att dra ut tanden för att slippa mer bekymmer av den. Skulle dock vilja att detta utfördes av specialist utifall man behöver operera känns tryggare att en tandkirurg utför detta , är det möjligt hos er behövs remiss? Jag vill göra det som är minst risk för komplikationer av tanden.
  Hälsningar Kristina
  Hej Kristina
  Visst kan du får remiss till tandkirurg av oss.
  Vi har också många tandläkare som är duktiga på att dra ut tänder och då blir det väldigt mkt billigare ,om du låter en allmäntandläkare dra u tanden.
  Fråga när du bokar tiden om du kan få komma just till en tandläkare som är bra på kirurgi och extraktioner.

  Lycka till

  :-D

  Mia Larsén
  Leg. tandläkare 2018-04-17

  Hej! Jag har missfärgade tänder som inte går att bleka bort för att de kommer från inifrån tanden. Jag är 18 och behöver specialist vård vilket vanlig tandvård inte hjälpt att förbättra mina tänder på något vis. Är det någon slags kostnad för specialist vård för 18 åringar? Och behöver man en remiss till er?
  Hej
  Tyvärr ingår blekning inte i gratistandvård.
  Du kan gå till din vanliga tandläkare eller självkart till oss, för en vanlig undersökning. Om den tandläkaren bedömer att du t ex har något fel som orsakar att dina tänder är förstörda kan man remittera till specialisttandvård och i så fall kan du få behandlingen betald.
  I annat fall räknas det som estetisk tandvård och patienten själv får betala

  Vänliga hälsningar

  Mia Larsén
  Leg. tandläkare 2017-10-11

  Min fråga..om tandläkaren sett en förändring i käkbenet kan det vara livshotande eller behöver det inte vara allvarligt...är så rädd för detta nu..för dom vill en käkspesialist ska se på detta tacksam för svar...mvh Erna Fredriksson
  Hej!

  De flesta förändringar i käkbenet är helt ofarliga men ibland kanske din tandläkare är lite osäker på diagnosen och om man behöver göra något eller inte varför man konsulterar t.ex en specialist i käkkirurgi. Det bästa är att du ringer till din tandläkare direkt och så kan han/hon ge dig lugnande information och förklara närmare vad det var dom såg och vad de vill göra. MVH

  Johan Lundström
  Leg. tandläkare 2017-03-16

  Vad kostar det när man har remiss till lasarettet
  Hej!
  Det beror på vad du ska göra och om du har rätt till tandvård till sjukvårdsavgift. Ring och fråga.
  Med vänlig hälsning

  Anna Velander
  Leg. tandläkare 2017-02-20

  Hej, jag är 16 år och jag tycker verkligen inte om mina tänder. Jag har gått till tandläkaren sen ja va liten och inget har förändras utan att de har bara gjort lite här och där. Det ser inte ut som jag hade tänkt mig, ser bara fulare ut. Kan jag som är 16 få specialisttandvård? kostar det något då? Jag orkar inte bli mobbad längre pgr av mina tänder. Tack i förhand!
  Hej. För att få specialisttandvård behöver man få en remiss från sin vanliga tandläkare. Jag tycker att du ska börja med att boka en tid hos din tandläkare för att berätta vad det är som du inte är nöjd med och så får tandläkaren förklara om det finns något man kan göra och isåfall vad. Lycka till.

  Sofia Jofred, leg tandläkare

  Min pappa som är ca 70 år har inte varit hos en tandläkare på väldigt många år. Han har tappat alla främre tänderna både uppe och nere och skäms för det här. Hur kan jag hjälpa honom med en första kontakt? Ska jag kontakta folktandvården eller söka hos någon specialist?Mvh Marcus
  Hej,
  Jag rekommenderar att du bokar en tid till en tandläkare för att göra en vanlig undersökning och få ett kostnadsförslag på vad som behöver göras för att din far ska få ett bra och funktionellt bett som han inte skäms för.

  Linnéa Linnér, leg tandläkare

  Hej!Jag undrar om man kan boka en tid hos specialisten om tandställningen?Jag är 16 år gammal.
  Hej,
  Du är välkommen att boka en tid till tandläkaren för att få en första bedömning om tandställning behövs. Om tandläkaren bedömer att du har ett tandregleringsbehov bokas en tid därefter till specialisttandläkaren.

  Linnéa Linnér, leg tandläkare

  Jag har hört att det finns en speciell distriktstandvård som tar hand om implantat och bryggor.Den ska ligga i innerstaden. Stämmer det?Jag vill i så fall ha kontakt med dem.
  Hej!
  Det stämmer att det finns specialisttandvård på Distriktstandvården Drottninggatan 65 i Stockholm.
  Implantat, kronor och broar görs också på flera andra Distriktstandvårdskliniker, bl.a. i Nynäshamn Telivägen 8.
  Tel nr till kliniken på Drottninggatan: 08 412 007 50.
  Tel nr till kliniken i Nynäshamn: 08 520 101 10.
  På vår hemsida www.distriktstandvarden.se kan du hitta kontaktuppgifter till fler kliniker.
  Välkommen att höra av dig till oss.

  Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

  Fråga tandläkaren

  Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

  Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.