Narkosfakta och behandlingsbeskrivning

Här får du snabbfakta om narkos samt lustgas. På denna sida hittar du även länkar till fördjupande fakta och informationstexter kring narkos och lustgas.

Narkosfakta och behandlingsbeskrivning

Narkos inom tandvården

Personer med extrem tandvårdsrädsla undviker ofta att gå till tandläkaren. Vissa har inte besökt tandläkaren på väldigt många år. Vi vill inte att det ska vara så. Därför kan vi äntligen erbjuda narkostandvård på vår klinik på Fridhemsplan. Tandvård med narkos innebär att patienten är nedsövd under behandlingens gång. Narkos används också inom den medicinska tandvården för personer med svåra sjukdomstillstånd eller funktionsnedsättningar.

Tandvårdsbehandling med narkos

Narkos, även kallat sövning, är ett alternativ för personer som inte vill vara vid medvetande vid operationer eller undersökningar. I vår bransch kan det bero på tandvårdsrädsla eller sjukdomstillstånd/funktionsnedsättning som försvårar vanlig behandlingsmetod. Under narkosen är patienten i djup sömn och känner inget obehag. Patienten kan inte heller uppfatta vad som sker under behandlingens gång.

Hur går det till?

Vi använder intravenös narkos. Läkemedlet injiceras oftast i armvecket eller handleden och påverkar det centrala nervsystemet. Detta innebär att patienten varken känner smärta eller obehag under operationer och behandlingar. Patienten är sövd i 1-3 timmar, det kan variera beroende på behandlingens omfattning och tidsåtgång. När behandlingen är klar väcks patienten.

Lustgas

På kliniken i Handen erbjuder vi lustgas. Lustgas är ett väldigt beprövat läkemedel och används inom tandvården för att lugna tandvårdsrädda patienter. Lustgas har få bieffekter, och är en av de mest effektiva gaserna för smärtlindring.

Läs mer om lustgas här >>

Legitimerade tandläkare eller specialisttandläkare utför behandling

Tandvårdsbehandlingen utförs av erfarna och kompetenta tandläkare eller specialister. Tillsammans med narkosläkare, narkossköterska och tandsköterska är du i trygga händer.

Kostnad för narkos

Kostnaden för narkos ligger på omkring 7500 kronor. Utöver detta tillkommer behandlingskostnaderna. Innan du beviljas narkos vill tandläkaren träffa dig. Då kommer du få all information du behöver, samt ett kostnadsförslag och terapiplan.

Kom i kontakt med oss

Slå en signal till kliniken på Fridhemsplan vid frågor eller funderingar kring narkos.

08-412 007 55

Eller mejla: fridhemsplan@distriktstandvarden.se

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.