Tandlossning? Besök en specialist utan remiss

Vi är specialister inom parodontologi och tandlossning. Besök en tandlossningsspecialist för en undersökning utan remiss på vår specialistklinik i Stockholm.
Är du intresserad?
Fyll i formuläret här
Tandlossning? Besök en specialist utan remiss

Besök specialisttandläkare utan remiss

Vi ger dig, som är 24 år eller äldre, möjlighet att boka en grundlig undersökning direkt hos en tandlossningsspecialist för bedömning av din tandlossning. Du behöver ingen remiss från en allmäntandläkare, något som vanligtvis krävs. Det innebär att du slipper flera tandvårdsbesök och således sänker kostnaden. Undersökningen sker på vår specialistklinik på Sankt Göransgatan 126 på Kungsholmen i Stockholm.

Vad ingår i undersökningen?

Under besöket utreder en parodontolog, specialisttandläkare inom tandlossning, noga dina tänder, tandkött och tandköttsfickor. Parodontologen tar erforderliga röntgenbilder och ger information om tandlossningssjukdomen. Vidare upprättas en behandlingsplan för dig, och du får en kostnadsberäkning på fortsatt behandling.

Vad kostar undersökningen?

När du bokar tid för en undersökning med en specialiserad tandläkare kommer du att få en skräddarsydd prisuppgift. Priset för undersökningen varierar beroende på din specifika behandlingsbehov och din nuvarande nivå av högkostnadsskydd. Dessutom kan du ha tillgång till tandvårdsbidrag som kan användas för att täcka kostnaden. För att göra det ännu mer bekvämt kan du även välja att dela upp betalningen med hjälp av Klarna.

Symptom på tandlossning

Indikationer på tandlossning kan vara inflammerat tandkött, synliga tandhalsar, blödande tandkött eller lösa tänder. Upplever du ett eller flera av symptomen är du välkommen att boka en undersökning direkt hos parodontolog.

Specialistkliniken i Stockholm

Vår specialistklinik är belägen på Sankt Göransgatan 126 på Kungsholmen i Stockholm. Här tar vi hand om patienter med behov eller önskemål som sträcker sig utanför allmäntandvårdens behandlingsspektrum. Våra specialisttandläkare inom parodontologi, Hero Kalkali och Rahi Arian, tar just nu emot dig med misstänkt eller bekräftad tandlossning utan att remiss krävs från allmäntandläkare. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig!

Vanliga frågor

Hur vet man att man har tandlossning?
Symptomen brukar oftast vara väldigt diskreta. Men ett tecken på tandlossning kan vara inflammerat/blödande tandkött, synliga tandhalsar och/eller lösa tänder.
Kan man rädda tänder med tandlossning?
Ja det kan man. Ju tidigare man behandlar detta desto större blir chansen till att tänder räddas. Därför är det viktigt att boka en tid om man tror sig lida av tandlossning.
Är tandlossning ärftligt?
I grunden är det faktiskt en ärftlig sjukdom med en ärftlighetsgrad på cirka 40 procent. Andra riskfaktorer spelar såklart också in, såsom dålig munhygien, obehandlad tandsten och rökning.
Hur lång tid tar tandlossning?
Om en inflammation i tandköttet inte behandlas tidigt finns det risk att den sprider sig till rothinnan och käkbenet. Tandköttsfickan blir då djupare och det bildas bakteriebeläggningar även längre ner. Detta tar lång tid, oftast mellan 10 och 20 år. Så småningom leder det till att tanden lossnar och faller ut eller måste tas bort.
Vad ska man göra om man har tandlossning?
Den viktigaste behandlingen är den tandvård du gör själv – att varje dag borsta tänderna och använder tandtråd eller mellanrumsborste. Man behöver få professionell basvård av tandläkare och tandhygienist, som följs upp med regelbunden behandling. Om du röker är en del av behandlingen också att sluta använda tobaksprodukter. Konsultera din tandläkare om du misstänker att du har tandlossning.

Våra specialisttandläkare inom parodontologi

Hero Kalkali
Hero Kalkali Spec Tdl Parodontologi
Rahi Arian
Rahi Arian Spec Tdl Parodontologi

Intresseanmälan

Tack för din ansökan!
Vänta...

Undersökning, tandlossning

Undersökningen sker hos en parodontolog, specialisttandläkare inom tandlossning, på vår specialistklinik på Kungsholmen i Stockholm.

Vad roligt att du vill bleka tänderna hos oss! Vi erbjuder endast denna behandling på vår klinik i Solna centrum. Du är givetvis välkommen hit. Välj Solna i klinikväljaren ovan så kan du boka denna behandling.

Hej! Vad roligt att du vill boka en tid hos oss! Just denna behandling går inte att boka på . Välj gärna en annan klinik. Hoppas att vi ses

Genom att trycka på skicka bokar du inte in någon tid, det sker när vi kontaktar dig.