Narkostandvård – kostnadsfri konsultation

Narkos är ett alternativ för dig med tandvårdsrädsla, sjukdomstillstånd eller funktionsnedsättning. Boka en kostnadsfri konsultation!
Narkostandvård – kostnadsfri konsultation

Behandling under narkos

Narkos, eller sövning, är ett alternativ för personer som inte vill vara vid medvetande under tandbehandlingar. Det kan bero på tandvårdsrädsla, sjukdomstillstånd eller funktionsnedsättning som försvårar vanlig behandlingsmetod. På Distriktstandvården arbetar Valentina Plazinic som tar emot narkospatienter på vår klinik på Östermalm.

Besök oss för en kostnadsfri konsultation

På en konsultation får du träffa oss, se lokalerna och få reda på mer om hur en behandling under narkos går till. Det är helt gratis och endast ett samtal på cirka ca 20 minuter.

Hur går narkosbehandlingen till?

Distriktstandvården har en av marknadens mest moderna narkosmaskiner för en effektiv och stabil sövning. Vi använder narkos med säkrade luftvägar, du andas in genom en narkosmask. Under behandlingen är du hela tiden övervakad av en narkosläkare och en narkossköterska som ser till att du sover gott. Oftast behövs bara en sövning för att göra hela tandbehandlingen. Du är sövd i 1-3 timmar.

Kan alla bli sövda?

De flesta kan bli sövda, men har du någon allvarlig sjukdom eller kraftig övervikt kan det hända att du blir nekad narkos av medicinska skäl. Då försöker vi alltid hitta en annan behandlingsmetod som passar dig bättre.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar narkos?
Du får alltid ett kostnadsförslag inför din behandling för att se hur mycket narkosen kommer kosta. Själva tandvårdsbehandlingen är en annan kostnad för sig.
Kan alla få narkosbehandling?
Nästan alla kan få narkos. Om man har någon allvarlig sjukdom eller kraftig övervikt kan det hända att du blir nekad narkos av medicinska skäl. Då försöker vi alltid hitta en annan behandlingsmetod som passar dig bättre.
Hur länge är man sövd?
Du är sövd i en till tre timmar.
Är narkos farligt?
Narkos medför alltid en viss risk, men idag är den betydligt mindre än förr. För en ung, frisk person är risken vid narkos väldigt liten. För äldre personer som exempelvis har problem med hjärtat, hjärnan, blodtrycket eller andningen ökar riskerna något. Konsultera din läkare om du har behov av narkos och har en sjukdomshistorik.
Hur fungerar narkos?
Narkos får du andas in med en narkosmask. Distriktstandvården har en av marknadens mest moderna och effektiva narkosmaskiner för en snabb och stabil sövning. Narkos utförs alltid av kvalificerad vårdpersonal och ditt hälsotillstånd övervakas under hela behandlingen. Efter narkosen ska du inte köra bil eller något annat fordon, så narkosen hinner gå ur kroppen helt.

Få en kostnadsfri konsultation för narkosbehandling

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.