Distriktstandvården Handen – Äntligen!

Distriktstandvården Handen – Äntligen!

IMG_1611

 

Äntligen har utskicket om att vi öppnar en ny klinik, Distriktstandvården Handen, skickats ut till en väldig massa hushåll i Haninge med omnejd. Efter ett år av planerande, letande av lämplig lokal, åtskilliga möten, omplaceringar och förberedelser är vi äntligen där.

Spänningen stiger för varje dag! Mängder av saker ska planeras, fixas och beställas. Samtidigt som vi försöker hjälpa till att hålla ställningarna på Distriktstandvårdens klinik i Jordbro. Som för övrigt är så snälla och hyser in oss under sommaren och lär oss det vi kan behöva veta för att kunna klara oss någorlunda på egen hand då det är dags att slå upp portarna i Handen i september.

Och det är mycket att lära sig i början, framför allt ett nytt datasystem. Mest nytt är det nog för Susanne, vår arbetsledare, att lära sig. Vi får helt enkelt hjälpas åt, vilket kommer att bli vår ledstjärna, att vara bra på olika saker och stötta varandra så att vi tillsammans blir starka. Och att ha kul på vägen så klart!

Nu till helgen ska vi alla 6 åka på en liten nöjeskryssning för att träffas för första gången på många veckor. Det är pyssligt att få ihop alla eftersom vi går omlott med semestrar fram till mitten av augusti. Vi ska ha skoj men också prata, prata, prata….

Hittills har vi lyckats få fram att de har börjat riva väggar och förbereda för uppbyggandet av den nya i lokalen vi ska flytta in i.

Det känns som om det är väldigt långt kvar tills vi får komma på plats och ta emot våra gamla och nya patienter, men telefonen har redan börjat gå varm med samtal från folk som fått utskicket i sina brevlådor och som vill lista sig hos oss. Även fast det är mitt i semestertider och det bara gått en dag sedan det kom ut. Det värmer våra hjärtan och känns lovande inför september.

Äntligen är vi på väg. Snart är vi där.