Stipendium för att ha gjort tandvård tillgänglig för fler

Stipendium för att ha gjort  tandvård tillgänglig för fler

Centerpartiets Knut Nilsson-stipendiet går till Distriktstandvårdens vd Ibbe Gnem. Juryns motivering belyser att Ibbe Gnem har genom att rädda och utveckla
Distriktstandvårdens vd Ibbe Gnem tandvårdsmottagningar på orter och platser där den allmänna servicenivån ofta är en utmaning, bidragit till livskraft i hela länet.

Genom att utveckla tandvårdens arbetssätt och stärka personalens delaktighet har han bidragit till att utveckla och stärka en del av vår välfärd som är av stor betydelse för patienternas trygghet och hälsa, som är viktig i Centerpartiets politik. Ibbe har utvecklat Distriktstandvården till en attraktiv arbetsgivare som lyckats rekrytera personal till kliniker som tidigare haft stora bemanningsproblem.

– Det känns riktigt bra att få detta pris. När Centerpartiet tog beslutet om att öka konkurrensen och mångfalden på tandvårdsmarknaden så blev många människors liv påverkade till det bättre, säger Ibbe Gnem.
– Det är med glädje jag donerar prissumman till Tandläkare utan gränser, fortsätter Ibbe.

Knut Nilsson-stipendiet delades ut på Distriktets årsstämma för Centerpartiet i Stockholms län lördag den 5 april, och tilldelas dem som har verkat i Knut Nilssons anda.

Distriktstandvården startades av Ibbe Gnem och Jan Lindqvist, vice vd, i januari 2010. Nu har Distriktstandvården 12 tandläkarkliniker runt om i Stockholm och i höst öppnar ytterligare en klinik i centrala Södertälje.