Därför ska du besöka tandläkaren senast
 30 juni

"Genom att besöka tandläkaren regelbundet och nyttja tandvårdsbidraget så kan du också undvika större besvär som kan leda till höga tandvårdskostnader."
Därför ska du besöka tandläkaren senast<span class="mobile-visible"><br/></span><span class="mobile-hidden"> </span>30 juni

Våren har börjat smyga sig på och med den kommer också påminnelsen om det tandvårdsbidrag som vi får varje år. För dig som inte känner till det, är tandvårdsbidraget en ekonomisk hjälp som man kan använda för att betala sina tandläkarbesök. Beroende på din ålder är bidraget på 300 eller 600 kronor och betalas ut varje år.

Du kan spara tandvårdsbidraget i två år, vilket gör att du kan ha upp till 1200 kr i innestående bidrag. Men när du får ett nytt bidrag förfaller det gamla bidraget. Därför rekommenderar vi dig att besöka tandläkaren senast 30 juni och använda upp det gamla bidraget innan det förfaller. Sedan kan du använda det nya bidraget för eventuell fortsatt behandling. På detta sätt använder du tandvårdsbidraget på ett smartare sätt och maximerar nyttjandet av det.

”Att gå till tandläkaren regelbundet är också en viktig del av att hålla dina tänder friska och starka. Tandläkaren kan hjälpa dig att upptäcka problem i ett tidigt skede och åtgärda dem innan de blir allvarliga. Genom att besöka tandläkaren regelbundet och nyttja tandvårdsbidraget så kan du också undvika större besvär som kan leda till höga tandvårdskostnader.” säger tandläkaren Reza Esfahani.

Reza Esfahani är tandläkare på Distriktstandvården.