Estetisk tandvård i Stockholm

Estetisk tandvård innefattar bland annat tandblekning, kompositbehandlingar och skalfasader. Här förklarar vi begreppet estetisk tandvård och ger en överblick över estetiska behandlingar.

Estetisk tandvård i Stockholm

Vad är estetisk tandvård?

Estetisk tandvård (kosmetisk tandvård) innebär behandlingar som utförs av skönhetsskäl. Det kan exempelvis handla om tandblekning, skalfasader/porslinsfasader, komposit för att fylla gluggar, puts och polering, tandsmycke et c. Väldigt många personer besöker Distriktstandvården i Stockholm för att utföra estetiska behandlingar. Vad som anses vara vackert och eftersträvansvärt är upp till var och en. Våra tandläkare och tandhygienister kommunicerar transparent och ärligt, vilket innebär att vi alltid kommer att säga vad vi tycker gällande kosmetisk tandvård. Vår profession innebär att vi kan förutspå förväntat resultat, något vi alltid delger patienten. Estetisk tandvård i Stockholm finns tillgängligt på våra 23 kliniker.

Friska tänder är viktigast

Distriktstandvårdens ambition är att förbättra munhälsan i Stockholm. Det innebär att vi prioriterar hur dina tänder mår, något som alltid kommer vara viktigare än hur de ser ut. Oavsett om du besöker tandläkaren i Järna eller tandläkaren i Hallstavik kommer behandlingsprocessen se likadan ut. Det innebär att en estetisk behandling alltid börjar med en undersökning (vissa undantagsfall som t.ex. tandsmycke).

Undersökning innan estetisk tandvård

Anledningen till varför vi gör en undersökning innan kosmetisk tandvård är för att ta reda på hur din mun mår och om det krävs vissa åtgärder innan den estetiska behandlingen utförs. Alla seriösa tandvårdsgivare undersöker sina patienter innan fortsatt behandling. Om du exempelvis har kariesangrepp (hål i tänderna) ska de lagas innan den estetiska tandvården kan påbörjas. Vid exempelvis blekning kan blekningsmedlet tränga in i hålen och förvärra tandens tillstånd.

Lång erfarenhet av estetisk tandvård

Vi erbjuder allt från tandblekning och Air-Flow behandlingar hos våra tandhygienister, till skalfasader och implantat hos våra tandläkare. Vi har lång erfarenhet av kosmetisk tandvård och ser till att du får möta de bästa tandläkarna och de bästa tandhygienisterna för just din behandling. Vi hittar ständigt lösningar på dina bekymmer och garanterar ett bra resultat på estetisk tandvård. På Artillerigatan i Stockholm ligger vår specialistklinik som tar hand om dem mer avancerade behoven och behandlingarna. Kompetensen som du behöver finns hos Distriktstandvården i Stockholms län.

Vill du veta mer om våra estetiska tandvårdsbehandlingar?

Tandblekning

Kosmetisk tandvård där tänderna bleks med professionell och säker tandblekningsmetod. Tandblekning till bra pris hos Distriktstandvården, 2900 kronor för båda käkarna!

Läs mer och boka tid för tandblekning här >>

Air-Flow

Kosmetisk tandvård där tandhygienisten använder saltblästring för att putsa och polera för en vitare nyans på tänderna med den skonsamma metoden Air-Flow.

Läs mer och boka tid för Air-Flow här >>

Skalfasad

Med skalfasader eller porslinsfasader som det också kallas, kan vi hjälpa dig till en vackrare tandrad. Missfärgningar åtgärdas och/eller ojämna tänder rättas till med hjälp av denna kosmetiska tandvård.

Läs mer och boka tid för skalfasader här >>

Komposit – bygga på en tand

Komposit är ett väldigt starkt plastmaterial som kan användas för att bygga på en tand. Komposit kan ersätta exempelvis en förlorad flisa, eller byggas på tänderna för att täcka en glugg.

Läs mer och boka tid för kompositbehandling här >>

Tandimplantat

Tandimplantat går egentligen inte under estetisk tandvård då det har lika mycket en funktionell påverkan. Dock väljer vi att framhäva implantat då det är en absolut rekommendation för patienter som saknar en eller flera tänder. Tandimplantat med stöd från Försäkringskassan. Vi har fem års garanti på tandimplantat.

Läs mer och boka tid för tandimplantat här >>

Tandsmycke

Tandsmycken är väldigt populärt när det kommer till estetisk tandvård. Många yngre vill ha tandsmycke, men det blir allt mer populärt även i äldre målgrupper. Det går snabbt och är väldigt snyggt. Många kändisar har tandsmycke, vilket har lett till att det den kosmetiska behandlingen blir allt vanligare.

Läs mer och tid tid för tandsmycke här >>

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.