Sandra Hagenborg

Sandra Hagenborg

Sandra är uppvuxen i Nacka som ligger strax utanför Stockholm och spenderade somrarna på familjens landställe i skärgården där naturen alltid var nära. Som liten ville hon bli läkare, men det fanns också ett kreativt intresse för att skapa. På gymnasiet gick hon en utbildning inriktad mot räddningstjänst med stort fokus på akutsjukvård. Att få kombinera vård och det kreativa var det som till slut gjorde att hon valde tandläkare som yrke.

2011 Började Sandra sin utbildning på Odontologiska fakulteten i Göteborg. Tandläkarstudierna varvades med arbete som säljare på Naturkompaniet, vilket passade bra då intresset för naturen funnits med sedan somrarna i skärgården. När det inte studerades eller arbetades spenderades tiden på en lokal Crossfitbox, men några tävlingsmeriter blev det tyvärr aldrig.

Efter examen flyttade Sandra tillbaka till Stockholm och började arbeta hos Folktandvården. Efter två år som allmäntandläkare fick hon även ett deltidsuppdrag på Folktandvårdens Tandvård och Utvecklingsavdelning (ToU) som medicinteknisk samordnare. Där den största arbetsuppgiften på ToU var införandet av intraorala scannrar i företaget. Detta innebar ett nära samarbeta med kollegor på huvudkontoret, allmän- och specialisttandvården samt leverantörer, vilket passade bra då hon alltid trivts i en utvecklande omgivning.

Efter tre år på Folktandvården kändes det rätt att testa någonting nytt och Sandra började arbeta på Distriktstandvården på den nuvarande kliniken på Åsögatan. Där arbetar hon som allmäntandläkare och är också ansvarig för barntandvården på kliniken. Intresset för barntandvård startade redan under utbildningen och hon fick bland annat Svenska pedodontiföreningens stipendie som årets pedodontistudent vid examen 2016. Hon har även medverkat i SVTs barnprogram Doktorerna och lagat en tand på lilla Elin med fullt kamerateam i rummet.

Sandra hjälper också till med att granska företagets texter på hemsidan för att säkerställa en korrekt informationsspridning och kunskapsbank.

Det blir ingen Crossfit nu, men träningen är fortfarande ett stort intresse. Mycket av fritiden spenderas fortfarande också ute i naturen, nu med den egna lilla familjen.

Yrkestitel: Sandra Hagenborg, Leg. tandläkareDistriktstandvården