Tandskydd till dig inom idrotten

Oavsett om du spelar ishockey eller håller på med boxning så är det viktigt att skydda sina tänder under träning och match. Vi framställer tandskydd som passar perfekt för just dina tänder.

Tandskydd till dig inom idrotten

Kortfattat om tandskydd

I Sverige är barn, ungdomar och vuxna väldigt aktiva inom idrott och sport. Det tycker vi är jättebra. Oavsett om du spelar ishockey eller håller på med boxning så är det viktigt att skydda dina tänder. På Distriktstandvården framställer vi tandskydd som passar perfekt just för dina tänder och processen är väldigt enkel. Ett avtryck av dina tänder tas av tandläkare eller tandhygienist. Avtrycket skickas sedan vidare till en tandtekniker som framställer skyddet i ett plastmaterial. Det tar cirka 10 dagar att få sitt tandskydd.

Vanliga frågor

Vad kostar ett tandskydd?
Hos Distriktstandvården kostar ett tandskydd 4800 kr.
Hur tar jag hand om mitt tandskydd?
Borsta tandskyddet efter användning med mjuk tandborste och flytande tvål eller diskmedel. Tänk på att skenan inte tål hett vatten - därför bör du aldrig koka den, eller köra den i diskmaskinen. Förvara skenan i den medföljande asken och håll den lite fuktig, gärna i kranvatten. Om skenan får beläggningar kan den läggas i ett glas med lika delar vatten och ättikssprit.

Distriktstandvården stöttar idrotten

En hälsosam livsstil är viktigt för att kroppens alla yttre och inre delar ska må bra. Tandvård är en viktig del av hälsans spektrum. Men lika viktigt är det med motion och rörelse. I Sverige är barn, ungdomar och vuxna väldigt aktiva inom idrott och sport. Det tycker vi är kanon. På Distriktstandvårdens samtliga kliniker kan du som är aktiv inom idrott, där du behöver skydda dina tänder extra, skaffa tandskydd.

Hur tillverkas tandskydd?

Tandläkare eller tandhygienist tar ett avtryck av dina tänder. Avtrycket skickas sedan vidare till en tandtekniker som framställer skyddet i ett plastmaterial.
Tandskyddet utformas utifrån vad du behöver det till. Du kan även önska färg på tandskyddet. Kanske vill hela laget ha samma färg på sina tandskydd?

Hur lång tid tar det?

Det tar cirka 10 dagar. Beställs ett större antal tandskydd gäller 14 dagar.

Biverkningar

Vissa upplever att de får mer saliv när de använder skyddet, det brukar oftast gå över efter en tid.

Rengöring

Borsta rent ditt tandskydd med lite tvål eller diskmedel efter varje användning med en mjuk tandborste. Förvara det i en ask.

Boka en tid

Passa på att boka in hela laget eller klubben samtidigt så tar vi avtryck på alla vid samma tillfälle. Det går att få önskade klubbfärger på skydden. Ring oss på 010-550 15 00.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.