Tandskydd till dig inom idrotten

Oavsett om du spelar ishockey eller håller på med boxning så är det viktigt att skydda sina tänder under träning och match. Vi framställer tandskydd som passar perfekt just för dina tänder.

Tandskydd till dig inom idrotten

Kortfattat om tandskydd

I Sverige är barn, ungdomar och vuxna väldigt aktiva inom idrott och sport. Det tycker vi är jättebra. Oavsett om du spelar ishockey eller håller på med boxning så är det viktigt att skydda dina tänder. På Distriktstandvården framställer vi tandskydd som passar perfekt just för dina tänder och processen är väldigt enkel. Ett avtryck av dina tänder tas av tandläkare eller tandhygienist. Avtrycket skickas sedan vidare till en tandtekniker som framställer skyddet i ett plastmaterial. Det tar cirka 10 dagar att få sitt tandskydd.

Distriktstandvården stöttar idrotten

En hälsosam livsstil är viktigt för att kroppens alla yttre och inre delar ska må bra. Tandvård är en viktig del av hälsans spektrum. Men lika viktigt är det med motion och rörelse. I Sverige är barn, ungdomar och vuxna väldigt aktiva inom idrott och sport. Det tycker vi är kanon. På Distriktstandvårdens samtliga kliniker kan du som är aktiv inom idrott, där du behöver skydda dina tänder extra, skaffa tandskydd.

Hur framställs tandskyddet?

Ett avtryck av dina tänder tas av tandläkare eller tandhygienist. Avtrycket skickas sedan vidare till en tandtekniker som framställer skyddet i ett plastmaterial.
Tandskyddet utformas utifrån vad du behöver det till. Du kan även önska färg på tandskyddet. Kanske vill hela laget ha samma färg på sina tandskydd?

Hur lång tid tar det?

Det tar cirka 10 dagar. Beställs ett större antal tandskydd gäller 14 dagar.

Biverkningar

Vissa upplever att de får mer saliv när de använder skyddet, det brukar oftast gå över efter en tid.

Rengöring

Borsta rent ditt tandskydd med lite tandkräm efter varje användning med en mjuk tandborste. Förvara det i en liten ask.

Boka en tid

Passa på att boka in hela laget eller klubben samtidigt så tar vi avtryck på alla vid samma tillfälle. Det går att få önskade klubbfärger på skydden. Ring oss på

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.