Tandluckor

En tandlucka innebär avsaknad av en tand. Idag finns många alternativ för tandersättning, så kallat protetik. Har du en tandlucka som du inte ät tillfreds med? Läs mer nedan om behandling.

Tandluckor

En tandlucka eller tandluckor kan ha flera olika orsaker. En tand kan ha förlorats vid en olycka eller spricka i tanden. Tanden som förlorats kan ha varit drabbad av tandlossning som tvingat tandläkaren att avlägsna tanden. Vidare kan man sakna anlag för vissa tänder helt och hållet. Listan till anledningar för tandluckor kan göras lång.

En tandlucka måste dock inte alltid åtgärdas, om den inte innebär en obalans i bettet. En obalans kan leda till att tänder flyttar sig eller börjar luta. Ytterligare anledning att åtgärda en tandlucka kan vara att patienten besväras estetiskt eller funktionellt.

De behandlingsformer som idag är vanligast för att ersätta en tandlucka är bro, implantat, tandreglering eller tandprotes.

Boka en tid för en undersökning så lägger vi upp en behandlingsplan för dig, samt ger dig en kostnadsberäkning.

BOKA EN TID

Fråga tandläkaren

Hej! Funktionen är för närvarande avstängd. Ring oss på 08-22 22 22 så ska vi göra allt för att hjälpa dig. Vänliga hälsningar, Distriktstandvården