Tandluckor – avsaknad av en tand

En tandlucka eller tandluckor kan ha flera olika orsaker. Vi har flera behandlingsalternativ som protetik, tandimplantat, kronor och broar.

Tandluckor – avsaknad av en tand

Många orsaker till tandluckor

En tandlucka eller tandluckor kan ha flera olika orsaker. En tand kan ha gått förlorad till följd av en olycka eller spricka i tanden. Tandläkaren kan även ha behövt ta bort en tand på grund av tandlossning. Ibland kan det också vara så att vissa tänder saknas helt på grund av bristande anlag.

Vikten av att åtgärda tandluckor

Även om det inte alltid är nödvändigt att åtgärda en tandlucka om den inte stör bettet, kan det ändå finnas goda skäl att överväga behandling. En obalans i bettet kan leda till att tänderna flyttar sig eller börjar luta. Dessutom kan tandluckan orsaka funktionella besvär för patienten.

Behandlingsformer för att ersätta tandluckor

Det finns idag flera vanliga behandlingsformer för att ersätta en tandlucka. Bland de vanligaste alternativen finns broar, implantat, tandreglering och tandproteser. Vid en undersökning kommer vi att utvärdera ditt individuella fall och skapa en behandlingsplan som passar dig bäst.

Garanti på behandlingar

På Distriktstandvården får du en garanti på fem år för tandproteser för att du ska känna dig extra trygg med behandlingen.

Här kan du läsa mer om våra garantier.

Boka en tid för undersökning

Vi rekommenderar att du bokar en tid för en undersökning hos oss. Då kan vi lägga upp en individuell behandlingsplan för att åtgärda dina tandluckor. I samband med undersökningen får du en kostnadsberäkning för den planerade behandlingen.

BOKA EN TID

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.