Tandvårdsrädsla och tandläkarskräck

Vi hjälper dig med din tandvårdsrädsla och tandläkarskräck. Här får du ta del av behandlingsalternativ och bra tips för hur du ska klara av tandvårdsbesöket på bästa sätt.

Tandvårdsrädsla och tandläkarskräck

Känner du tandvårdsrädsla?

Det är vanligt att känna obehag inför tandläkarbesöket. Ungefär en av fem personer upplever någon form av oro och obehag för tandvård, och cirka en av tjugo lider av svår tandvårdsfobi, eller tandläkarskräck. Vi har lång erfarenhet och stor respekt och förståelse för patienter med tandvårdsrädsla, och vi arbetar aktivt med att råda bot på den rädslan.

Berätta för oss om din oro innan besöket. I vår onlinebokning har du möjlighet att fylla i att du är tandvårdsrädd. När du sedan kommer till kliniken är personalen medveten om din oro och gör allt för att du ska känna dig extra lugn och trygg.

Ladda ner vår checklista inför besöket

Vi har gjort en checklista som hjälper dig att gå från tandvårdsrädd till förberedd inför och under besöket. Ladda gärna ner dokumentet och skriv ut så kan du bocka av stegen inför och under besöket.

Lugnande medel hos tandläkaren

Att få lugnande läkemedel kan vara ett sätt för dig som patient att minska din oro inför behandlingen. Oftast använder vi Midazolam, vilket ges som oral lösning 15 minuter innan behandlingen. Det verkar lugnande och går ur kroppen på cirka två timmar. Fråga din tandläkare om du är intresserad av att få lugnande medel.

Lustgas

På bland annat kliniken i Handen, Haninge, finns lustgas tillgängligt för dig som känner tandvårdsrädsla. Lustgas är en luktfri gas som har använts inom tandvården i mer än 25 år. När man andas in en blandning av lustgas och syrgas hos tandläkaren blir man avslappnad och lugn. Det blir till exempel enklare att få bedövning, och kväljningar minskar eller försvinner helt. Hela tiden är man vaken och känner sig väl till mods. En lustgassedering kostar 1500 kr.

Vid frågor eller funderingar om lustgas, var god kontakta kliniken i Handen så gör de sitt bästa för att hjälpa dig.

Här hittar du kontaktuppgifter till kliniken >>

Narkos

På vår specialistklinik på Östermalm erbjuder vi tandvård under narkos som en lösning för dig som lider av tandvårdsfobi. Behandlingen utförs då under tiden som du sover. Tandvård i narkos övervakas av vår narkosläkare och behandlingen utförs av tandläkare med lång erfarenhet.

Du är sövd i 1-3 timmar, det kan variera beroende på behandlingens omfattning och tidsåtgång. När behandlingen är klar väcks du och får stanna kvar hos oss under uppvaknandet. Vi tar hand om dig innan, under och efter behandlingen i narkos. Narkos kostar 20000 kr.

Läs mer om narkos här >>

Viktigt att våga gå till tandläkaren

Om man är tandvårdsrädd kan det hända att man skjuter upp ett besök som egentligen behövs. Det är viktigt att besöka tandläkare eller tandhygienist regelbundet trots att man känner tandvårdsrädsla. Annars vet man inte hur tänderna mår, och man kan utveckla munsjukdomar som går att förebygga.

Vanliga frågor

Jag är rädd för tandläkaren. Hur hjälper ni mig?
Du är inte ensam. Tandvårdsrädsla eller oro inför tandvård är vanligt och vi gör alltid vårt yttersta för att hjälpa dig om du är tandvårdsrädd.

Hos Distriktstandvården erbjuder vi bland annat lustgas, tandvård i narkos, The Wand (bedövningsteknik utan vanliga bedövningssprutan), lugnande preparat samt olika bedövningsalternativ.

Vi har lång erfarenhet och har stor respekt och förståelse för patienter med tandvårdsrädsla. Här arbetar vi aktivt med att bota patienters tandläkarskräck.
Gör det ont att gå till tandläkaren?
Nej, besök hos Distriktstandvården ska aldrig göra ont. Vi arbetar aktivt med smärtlindring och vill alltid att patienten ska känna sig säker och lugn i behandlingsstolen. Om du skulle uppfatta att något moment under behandlingen gör ont så är det viktigt att du meddelar det. Vi använder bedövning för att undvika eventuell smärta. Om du är orolig för att själva bedövningsinjektionen ska göra ont finns bedövningssalva att tillgå. Salvan gör att du inte känner det lilla sticket.
Erbjuder ni tandvård i narkos?
Ja, det gör vi. Vi välkomnar patienter som av olika anledningar är i behov av tandvård i narkos. Det kan vara personer som lider av extrem tandvårdsrädsla, eller individer med funktionsvariationer som har svårt att genomföra en vanlig behandling.

Vi erbjuder narkos på vår specialistklinik på Östermalm i Stockholm. Narkos kostar 20000 kr.
Erbjuder ni lustgas?
Ja, det gör vi. Du som känner oro har möjlighet att få lustgas innan din behandling. Lustgas är luktfritt och har använts inom tandvården i över 25 år. När man får andas in en blandning av lustgas och syrgas hos tandläkaren blir man avslappnad och lugn. Det blir till exempel enklare att få bedövning, och kväljningar minskar eller försvinner helt. Hela tiden är man vaken och känner sig väl till mods.

Vi erbjuder lustgas på vår klinik i Handen i Haninge, Stockholm. Lustgassedering kostar 1500 kronor.
Hur kan jag förbereda mig på ett besök?
Vi har gjort en checklista för dig som är tandvårdsrädd som du kan skriva ut och kryssa i innan ditt besök. Du hittar checklistan högre upp på sidan. Våra tips är att du:

  • kryssar i vid bokningen att du känner oro och pratar med personalen när du är på plats

  • bokar en tid på morgonen och kommer i god tid innan

  • tar med dig hörlurar så du kan lyssna på musik under behandlingen

  • tar med dig ett par solglasögon, som kan hjälpa dig att skärma av under behandlingen.

Inte ovanligt med tandvårdsrädsla

Nästan en av fem vuxna i Sverige upplever ett visst obehag eller oro inför ett tandvårdsbesök – det är med andra ord väldigt vanligt. Ungefär fem procent av vuxna i Sverige lider av fobi, så kallad tandläkarskräck. På Distriktstandvården har vi lång erfarenhet av att hjälpa patienter med tandvårdsrädsla och vår personal gör allt för att du ska känna dig välkommen, lugn och trygg.

Varför känner man oro och rädsla?

Det finns många anledningar varför man kan känna oro, obehag och rädsla. Att gå till tandläkaren kan uppfattas som lite närgånget och privat, vilket kan göra att du känner dig osäker. Ibland beror det på en tidigare obehaglig erfarenhet, man är rädd att det ska göra ont, eller att man tycker sig ha dålig andedräkt, att man skäms för sina tänder. Kanske är man rädd för att det ska bli kostsamt. De flesta som har denna typ av lättare oro klarar av sitt besök på ett bra sätt.

Tips inför och under besöket

Prata alltid med oss innan och under besöket gällande din oro, vi arbetar aktivt med att råda bot på din rädsla och har lång erfarenhet och stor respekt och förståelse för patienter med tandvårdsrädsla. Men det finns också en del som du kan göra själv för att ditt besök ska bli så behagligt som möjligt.

Meddela oss redan i bokningen. I vår onlinebokning kan du kryssa i att du är tandvårdsrädd så vet vi om det när du kommer.

Boka en morgontid. Om du väntar hela dagen så kan det skapa mer oro och du hinner stressa upp dig.

Kom i god tid. Ta med en bok eller bläddra i någon av våra tidningar i väntrummet och försök att koppla av en stund.

Ta med hörlurar. Lyssna på musik, en ljudbok eller något annat som får dig att slappna av.

Ta med ett par solglasögon. Det har visat sig ge en känsla av avskärmning och hjälper dig att slappna av under besöket.

Prata med tandvårdspersonalen. Tala gärna om för tandläkaren vad det är som gör att du känner oro. Ett sätt att minska rädslan är att vara delaktig i behandlingen och ställa frågor.

Ladda ner vår checklista inför besöket

Vi har gjort en checklista som hjälper dig att gå från tandvårdsrädd till förberedd inför och under besöket. Ladda gärna ner dokumentet och skriv ut så kan du bocka av stegen inför och under besöket.

Svår tandvårdsrädsla

Det är cirka fem procent av befolkningen som lider av en så stark tandvårdsrädsla att de oftast undviker all kontakt med tandvården under flera år, trots ibland svåra smärtor från tänderna. För dig med svår tandvårdsrädsla så finns det effektivt stöd och behandling. Detta kan ske i samarbete mellan tandvården och en terapeut eller psykolog. För kraftig rädsla kan vi även erbjuda behandling med lugnande medel, lustgas eller under narkos.

Lugnande medel hos tandläkaren

Att få lugnande läkemedel kan vara ett sätt för dig som patient att minska din oro inför behandlingen. Oftast använder vi Midazolam, vilket ges som oral lösning 15 minuter innan behandlingen. Det verkar lugnande och går ur kroppen på cirka två timmar. Fråga din tandläkare om du är intresserad av att få lugnande medel.

Lustgas för tandvårdsrädda

På kliniken i Handen, Haninge, finns lustgas tillgängligt för dig som känner tandvårdsrädsla. Lustgas är en luktfri gas som har använts inom tandvården i mer än 25 år. När man andas en blandning av lustgas och syrgas hos tandläkaren blir man avslappnad och lugn. Man bekymrar sig mindre och det blir till exempel enklare att ta bedövning. Kväljningar minskar eller försvinner helt och tandbehandlingen underlättas. Hela tiden är man vaken och känner sig väl till mods. En lustgassedering kostar 1500 kr.

Vid frågor eller funderingar om lustgas, var god kontakta kliniken i Handen så gör de sitt bästa för att hjälpa dig.

Här hittar du kontaktuppgifter till kliniken >>

Narkos för tandvårdsrädda

På vår specialistklinik på Östermalm erbjuder vi tandvård under narkos som en lösning för dig som lider av stark tandvårdsrädsla. Behandlingen utförs då under tiden som du sover. Tandvård i narkos övervakas av vår narkosläkare och behandlingen utförs av tandläkare med lång erfarenhet.

Vi använder intravenös narkos. Du känner ingen smärta eller obehag under operationer och behandlingar. Du är sövd i 1-3 timmar, det kan variera beroende på behandlingens omfattning och tidsåtgång. När behandlingen är klar väcks du och får stanna kvar hos oss under uppvaknandet. Vi tar hand om dig innan, under och efter behandlingen i narkos. Narkos kostar 20000 kr.

Vid frågor eller funderingar om narkos, var god kontakta specialistkliniken på Östermalm så gör de sitt bästa för att hjälpa dig.

Här hittar du kontaktuppgifter till kliniken >>

Meddela oss redan i bokningen

I vår onlinebokning får du möjlighet att fylla i att du är tandvårdsrädd. När bokningen kommer till kliniken är personalen medveten om din oro och gör allt för att du ska känna dig välkommen, lugn och trygg.

Patientfrågor om Innan och under behandlingen
Hej!
Jag har trigeminusneuralgi just nu, och ska till tandläkaren imorgon. Jag undrar om tandläkarbedövning lindrar trigeminusneuralgi?
Hej Annika och tack för din fråga.
Det är svårt att svara, man måste kolla om det är på samma sida man ska jobba.
Vissa kan få bra resultat med bedövning men det är inte 100% säkert.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-09-07

Hej , har en lös tand så nog ska dras ut , äter 2 blodförtunnande tabletter ( ej varan ) , om jag ska boka online hur många dagar utan medicin ?
Hej Rickard och tack för din fråga.
Om du inte äter Waran brukar inte behövas avstå från medicinerna men det är en fråga som din läkare får svara. Det är han/hon som ska avgöra om det finns stor risk för blödning eller om risken för stroke är större så du inte får avstå från din medicin.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2023-01-09

Hej
Jag har en piercing ca 1,5 cm ovanför övre läppen och undrar om jag måste ta bort den inför besök till hygienist eller tandläkare?
Hej och tack för din fråga. Du behöver ta bort den bara om vi skulle ta någon röntgen på framtänderna annars behövs det inte.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-11-23

Hej. Jag har precis fått reda på att jag måste dra ut 1-2 av mina visdomständer och jag är extremt rädd och ångestfylld på grund av det. På er klinik finns det möjlighet att köpa lugnande medel innan en sådan operation/ingrepp? Samt vad kostar det?

Med vänlig hälsning, Änslig patient
Hej och tack för din fråga.

Ja, vi har lustgassedering och det kostar 1300 kr per gång eller premedicinering med Dormicum som kostar 710 kr per gång.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-11-01

finns de någon toalett hos er
Hej Susanna och tack för din fråga.
Ja, vi har toalett i väntrummet.

Ha det så bra.

Med vänliga hälsningar,

Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-09-27

Jag har valt att ta lugnande vid borttagande av visdomstand men är lite orolig för att kanske må illa finns det möjlighet att få tex primperan om så skulle bli?

Har haft illamående efter uppvaknande från operation och påverkas av ganska lite men jag kan inte ta bort tanden utan lugnande så därav min fråga.

Tack!
Hej, det är väldigt få som blir illamående med Dormicum men ja, du kan ta Primperan innan om du tycker att det behövs men vi har inte den på kliniken, kontakta din tandläkare så att hen kan skriva ut medicinen.
Ha det så bra,


Carmen Camacho
leg tandläkare

Carmen Camacho
Tandläkare 2022-03-01

Hej,

Ena väggen på en kindtand sprack för ca 2 år sedan och den slipades ner och lagades. Efter ca 2 veckor så ramlade lagningen ut och jag var noga med att alltid peta bort det som fastnade i gropen. Hade ingen lust att betala 1200 kr till för något som inte håller. Tanden ( med 3 sidor kvar) började bli grå för ca 3 månader sedan och idag, 25/9, ramlade den av. Dock är ju roten kvar i käken och jag är lite orolig att det ska bli infektion. Jag vet inte vad jag ska göra eftersom jag inte har någon ekonomisk möjlighet att sätta dit en ny tand. Måste man dra ut det som är kvar i tandköttet eller kan man bara låta det vara så länge det inte blir en infektion?
Tacksam för svar.
Hej! Det är svårt att svara exakt då jag inte sett just din tand. Det är alltid bra att ta bort rotrester så det inte riskerar att utveckla en tandinfektion i munnen. Just att din tand börjar bli gråaktig kan vara ett tecken på att nerven har dött och då är risken stor för infektion. Jag skulle rekommendera en undersökning till en början så kan tandläkaren göra en bedömning om tanden måste tas bort. Lycka till!

Patricia Nordell
Leg. Tandläkare 2021-09-28

Hej har blivit 2 gånger felbehandlat illa bemött ? Ska kolla om jag får hjälo för 3 gången ? Med behandling och med min rädsla ? Kanske ni, ?
Hej Nina!

Hoppas du mår bra!

Det var tråkigt att höra. Du kan absolut boka en tid på en av våra kliniker för att få hjälp. Informera gärna att du har en rädsla också för tandvården.

Ha en fortsatt fin dag =).

Solmaz Nejadolhosseini
Leg. Tandhygienist 2020-12-04

Hejsan
Jag är extremt tandvårdsrädd och har flera tänd lagningar som behöver göras. Jag blev tipsad att ni kan göra det under narkos. Hur går det till? Vad kostar det?
Hej
Vi förstår din tandvårdsrädsla! Mer detaljer kan du hitta på följande länk https://distriktstandvarden.se/fakta-och-r%c3%a5d/tandv%c3%a5rdsr%c3%a4dsla/. Tveka inte höra av dig vid vidare funderingar
Hoppas vi ses snart!

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-11-02

Hej, jag har tagit bort en visdomstand för några dagar sen. Har även fått stygn på det opererade området. Behöver jag nu också betala för att ta bort stygnen ovanpå den redan dyra kostnaden för att ta bort tanden?
Hej
Stygn borttagningen ingår i kostnaden för operationsingreppet.
Önskar dig fortsatt fin dag

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2020-04-14

Hej
Är det möjligt att på 55 min göra en seriös behandling och åtgärd:
302,101,103,121 och dessutom 341?
mvh Peter
Hej Peter

Absolut. Är ganska gott om tid för en erfaren tandläkare. :-D
Ser framför mig undersökning med röntgenbilder samt någon extra bild. Kanske provisorisk fyllning i någon tand (problem med en tand förutom undersökning = 103 samt åtg 302 om man gör något extra.) och sedan tandstensborttagning i hela bettet. Inte konstig debitering för det tidsintervallet.

Vänliga hälsningar :-D

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2018-04-24

Jag ska till tandläkaren nästa vecka och ta bort en tand för jag har för många tänder, men jag är livrädd för bedövning och vet inte hur det funkar... tar dem bara sprutan eller lägger dem nån salva på? Och jag är väldigt orolig vad som händer efter jag dragit ut den???? Blir det svullnad eller vad är det som händer när man dragit ut en tand för man har för många tänder
Hej!
Du kan be att få salva innan bedövningen så känns det mindre. Efter tandutdragningen kan det göra lite ont när bedövningen släpper så då kan du ta en värktablett. Sedan är det ju lite ömt i några dagar eftersom det blir ett sår. Drar man ut tänder för att man har för många brukar det inte bli några större besvär.
Med vänlig hälsning,

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-02-15

Bet av en bit av min kindtand där uppe. Ena hörnan fattas helt. Vad kan detta kosta då jag lagar tanden? Är dok också jätte rädd för tandläkaren har tandläkare skräck.
Hej. Om det går att laga tanden med en vanlig plastlagning kostar det ca 1500-2000:-. Berätta gärna när du bokar tid att du är rädd så kan tandläkaren ta hänsyn till det.
Om det var länge sedan du var på en undersökning så kan det vara en bra idé att börja med att boka tid för det, då får du också ett kostnadsförslag för behandling av din trasiga tand. Då kan ni också diskutera din rädsla, det finns t.ex. lugnande medicin att få om det behövs.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hejsan. Jag är jätterädd för att gå till tandläkaren och har fler tänder som gått sönder och jag har hål. Tidigare så har jag gått till narkoskliniken men sista gången för två år sedan så gjorde de så slarvigt jobb under narkos så nu vill jag inte dit igen. Känner att jag börjar få besvär med tänderna ordentligt nu. Jag vet att jag måste gå men är så rädd för instrumenten och smärtan.Med vänliga hälsningar Anne
Hej. Det finns flera olika sätt att hantera tandvårdsrädlsa. Narkos är ett sätt, KBT-behandling hos psykolog i samarbete med tandläkare ett annat. Dessutom finns flera typer av lugnande medicin att ta inför tandbehandling.
Om du tror att du skulle klara av en vanlig undersökning av tänderna där tandläkaren tittar med spegel och tar några röntgenbilder så vore det jättebra. I samband med det besöket får du isåfall veta vad som skulle behöva åtgärdas, vad det kostar och vilket alternativ för att hantera rädslan som skulle passa just dig bäst. Tala gärna om när du ringer och bokar tid att du tidigare har fått tandvård under narkos.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hej! Jag har tandläkarskräck och har därav hållit mig borta från tandläkare. Nu har det gått så långt att jag skäms över min mun. Måste få hjälp med att ta bort tandsten och rädda mina tänder. Jag är ensamstående och har en 1,5 åring. Jag har ingen möjlighet att lämna henne någonstans. Kan jag göra ett besök och låta henne sitta i vagnen? Jag bor i Viksjö. Kan jag ändå få komma till er?
Hej,
Du är absolut välkommen att ta med din dotter till oss. Vi är vana vid det och hon får gärna vara med på rummet om du önskar eller så hjälper vi dig att passa henne under tiden du är hos tandläkare.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Hej jag har problem med mina tänder. Nu har två framtänder lossnat och jag har tandläkarskräck vågar inte gå men nu måste jag få hjälp. Har hört att man kan få hjälp via en fond med betalningen. Undrar om alla tandläkare vet.
Hej!
Jag tror inte att de flesta tandläkare vet så mycket om vilka fonder man kan söka söka pengar från. Kanske kan du fråga någon på kommunen och få hänvisning. Ev. kan det finnas någon fond inom kyrkan.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

I april detta året fick jag lagat min näst sista tand på vänster sida. Efter lagningen fick jag problem med tanden (den ömmar och det sticker till i huvudet när jag biter ihop) samt att den isar när jag dricker varmt/kallt. Jag har gått till tandläkaren 5 gånger efter detta för att få problemet åtgärdat. Han har inte kunnat säga vad som är felet och han har chansat och tagit ut fyllning från både sista tanden men även den tanden som jag först hade besvär med. Men utan resultat. Det känns inte som han vet vad han gör och nu föreslog han att dra ut min visdomstand (som jag inte alls har haft problem med eller känt av) Han sa att han inte ville rotfylla tanden som jag lagade i april. Nu känner jag att jag inte kan lita på min tandläkare då han har chansat ett antal gånger och försökt göra det ena och det andra utan att det har blivit bättre (snarare sämre). Jag har försökt att byta tandläkare/klinik men har fått svaret att man ska vara kvar hos den som har börjat behandlingen. Jag vill bara att det blir bra med tanden så fort det går (har som sagt varit där 6 gånger på 5 månader) Kan tillägga att jag känner ett väldigt obehag att besöka tandläkare. Hoppas ni kan hjälpa mig att gå vidare med detta!!
Hej!
Det händer ibland att en tand blir mycket känslig efter att ha lagats med composit. Kanske kan det bero på spänningar i fyllning och tand. Det brukar gå över av sig själv efter ett par veckor men kan ibland ta längre tid. Många gånger hjälper det att byta compositfyllningen till ett annat material, t.ex. glasjonomer. Det är mycket möjligt att din tandläkare redan har provat detta. En sista utväg är att rotfylla tanden.
Du har absolut rätt att få träffa en annan tandläkare som tittar på din tand. Prata med receptionspersonalen och be att få en tid.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Hej, jag har haft en dåligt tandvård sen tonåren då jag har tandskräck! Kanske därför jag sitter med de jag har idag! Kan knappt äta! Nu är jag 20 år och arbetslös och har inte råd att gå till tandläkaren och jag har precis fått ett väldigt värk i en tand i överkäken tanden näst längst in! Den har blivit lite färgad som typ grå/svart eller nåt och jag undrar då hur gör jag och varför har den blivit färgad ? Tacksam för svar! Med vänlig hälsning, Linus
Hej!
Det verkar som om du har ett mycket stort, djupt hål i din tand. Tanden kan då bli missfärgad.
Du behöver få hjälp att behandla tanden på något sätt, ev. ta bort den eller rotbehandla den.
Hör efter på socialkontoret i din kommun om du kan få bidrag till akut tandvård.
Nu när du är 20 år får du ett bidrag till tandvård från Försäkringskassan på 300kr en gång om året. Detta dras automatiskt av från kostnaden hos tandläkaren
När du beställer tid hos tandläkaren kan du tala om att du är tandvårdsrädd.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Om man ska få tandimplantat finns det möjlighet att bli sövd under tiden det sker?
Hej Tove!

Det finns möjlighet att få lugnande medicinering innan behandling, men vi har tyvärr ingen möjlighet att söva patienter.

Hälsningar
Alexandra

Alexandra Rosengren, leg. Tandhygienist

Barnet är drygt tre år, han har tandvärk, hål i båda hörntänderna, det har tandläkaren konstaterat. Är det vanligt att få värk i mjölktänderna? Vad kan man göra då han är jätte rädd för läkare?
Hej Sofia,
Är det stora hål i mjölktänderna så kan man få ont i de. Är det så att man har väldigt stor tandvårdsrädsla kan man få komma till en tandläkare som specialiserar sig inom barntandvård och få lugnande preparat innan behandling. Kom gärna på undersökning om du vill veta mer. MVH /Victoria Grishina, leg tandläkare

Victoria Grishina, leg tandläkare

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.