Tandhygienist till Nykvarn

Om dig
En nyfiken och ansvarsfull tandhygienist, gärna med god erfarenhet, till vår klinik i Nykvarn. Du har höga ambitioner i din yrkesroll, och strävar efter individuell utveckling och att utveckla andra med stor ödmjukhet. På Distriktstandvården kommer du att arbeta såväl självständigt, som i i team tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor som fungerar som bollplank och inspirationskällor.
 
I din yrkesroll är du omhändertagande och uppmärksam på patientens behov och önskemål.
 
Vi erbjuder alla våra tandhygienister en utvecklande arbetsplats och ett individuellt utbildningsprogram. Vidare har vi ett aktivt nätverk där våra tandhygienister regelbundet träffas. Du får stor möjlighet till inflytande och påverkan i en dynamisk organisation som kontinuerligt utvecklas.
 
Dina arbetsuppgifter
Som tandhygienist på Distriktstandvården arbetar du förebyggande för att förbättra våra patienters mun- och tandhälsa. Profylaxen innefattar borttagning av tandsten, beläggningar och fyllningsöverskott. Förutom hälsofrämjande insatser utför du även undersökningar, diagnostik samt behandlande åtgärder av sjukdomar (främst karies och parodontit). Du utför tandblekningar samt putsar och polerar med Air Flow. Med hjälp av motiverande och pedagogiska samtal ger du kostråd och skötselrekommendationer som hjälper patienten att själv ta hand om sina tänder. 
 
Om kliniken
Vi ligger mitt i Nykvarns centrum. Med tåg tar det cirka 30 minuter till Stockholms central respektive Eskilstuna. Goda kommunikationsmöjligheter även från Mariefred och Strängnäs. Bussförbindelser med Södertälje finns också.
 
 Här arbetar ett trevligt gäng som strävar efter att välkomna barn och vuxna in i en varm och trygg tandvårdsatmosfär. Ett givande samarbete med kliniken i Järna och i Södertälje gör att vi kan arbeta flexibelt och hänvisa våra patienter dit för kvälls- och helgtandvård. Kliniken i Nykvarn har i dagsläget tre tandläkare, fem tandsköterskor och två tandhygienister.
 
Då hela Nykvarn står inför en ombyggnation kommer vi under sommaren 2017 även att flytta till nya fina lokaler och därmed också expandera kliniken med fler medarbetare.
 
Distriktstandvården har 18 tandvårdskliniker i Stockholms län samt en på Åland. Vi är över 250 medarbetare som tillsammans strävar efter visionen att erbjuda en säker och modern tandvård för alla behov.