Unik möjlighet! ST-utbildning i pedodonti

Unik möjlighet! ST-utbildning i pedodonti

Har du en slitstark förkärlek till det yngre patientklientelet? Är du en nyfiken och driven tandläkare som helhjärtat vill ägna dig åt barn- och ungdomstandvård? Då får du inte missa denna unika möjlighet! Just nu letar vi efter en tandläkare som vill utbilda sig till specialisttandläkare inom pedodonti. Urvalsprocessen baseras på meriter och personlig lämplighet. Kan just du vara rätt person? Skicka in din intresseanmälan på momangen :-D

Utbildningen sker i samarbete med pedodontiavdelningen på Karolinska Institutet och Distriktstandvårdens specialistklinik. Specialistkliniken ligger på Gärdet i Stockholm. Den teoretiska delen ansvarar Karolinska Institutet för och den kliniska delen utförs under Distriktstandvårdens regi.

Kvalifikationer

Givet för att du ska vara en intressant kandidat är ett brinnande intresse för barn- och ungdomstandvård. De unga patienterna är ditt gebit och du kan med säkerhet säga att du vill ägna yrkeslivet åt just denna patientgrupp. Du ska ha minst två års allmäntjänstgöring som tandläkare och du ska ha erfarenhet av barntandvård.

Urvalsprincipen

Meriter bedöms i enlighet med SKLs (NSATS-gruppen) utarbetade protokoll. Kandidater med bäst meriter kallas till intervju. Intervjukommittén utgörs av klinikledningen. Särskilt meriterade är vetenskaplig erfarenhet och kurser med inriktning mot barn och ungdom, samt tjänstgöring på specialistklinik inom aktuellt huvudämne.

Utbildningens innehåll

Tre års heltidstjänstgöring i huvudämnet. Randutbildningen planeras utifrån den enskilde ST-tandläkarens kunskaper och erfarenhet. Utbildningen omfattar klinisk tjänstgöring, pedagogisk utbildning, sidoutbildningskurser samt vetenskapligt projektarbete.

Regelbundet deltagande i det av Svenska Pedodontiföreningens anordnade kursutbudet. Seminarier hålls regelbundet på Institutionen för odontologi, minst ett seminarium/månad under terminstid.

Planerad start hösten 2021.

Meritlista och lite grann om dig

Vi kommer att träffa kandidater med längst och bäst meritlista. Om du även får fram lite av din personlighet i ansökan så har du ett försprång. Meriterna väger tungt, men till syvende och sist är det mixen av erfarenheter och personlighet som är avgörande.

Skicka in din intresseansökan senast 30 juni!

Ansökningsformulär

  • Dra filer hit eller
    Godkända filtyper: doc, docx, odt, pdf, jpg, jpeg, png, txt, Max filstorlek: 20 MB, Max antal filer: 5.