Tandläkare i Mariehamn/Åland

Hjärtligt välkommen till Citytandvården, din tandläkare i Mariehamn. Vi vill respektfullt möta dina behov med ständigt uppdaterad kunskap och teknik i en välkomnande hygienisk miljö. Citytandvården har ett mycket brett odontologiskt kontaktnätverk med bland annat Distriktstandvårdens specialisttandläkare.

Hjärtligt välkommen till din tandläkare Mariehamn, Åland!

Läs mer om Citytandvården på hemsidan www.citytandvarden.nu

Hos oss kan du bland annat få hjälp med:

 • Skalfasader
 • Datorframställda porslinsfyllningar CEREC
 • Plastfyllningar
 • Proteser
 • Rotbehandlingar
 • Implantat
 • Visdomständer
 • Apikal kirurgi
 • Bettfysiologi
 • Revoicemassage
 • Bettskenor
 • Somnodent snarkskenor
 • Även laserbehandling mot snarkning

 

Citytandvården, tandläkare Mariehamn, grundades november 1988 och startade sin verksamhet i februari l989 högst upp i Cityhuset, Torggatan 5, med fyra behandlingsrum, väntrum, reception, OPG rum, mörkrum och steril/personalrum. Sedan Ålands självstyrelsedag 9 juni 2014 ingår vi i Distriktstandvården.

Vår fokus ligger alltid på patientens bästa och 1994 flyttade vi till våning 2 med större och mer ändamålsenliga utrymmen. Vår mottagning satsade tidigt på ny teknik – 1991 CAD/CAM Cerec I som vi successivt förnyat till nuvarande Cerec Omnicam – 1992 datoriserat journalsystem med regelbundna uppgraderingar – 1996 digital röntgen som fortlöpande förnyats – Fotona Laser 2012 – högutrustad steril för att uppfylla strängaste hygienkrav.

Vi på Citytandvården satsar på långsiktighet och trygghet för våra patienter. Två av grundarna, Helena Frantzén och Susanna Karlsson, är fortfarande kvar som verksamma tandläkare tillsammans med ytterligare två tandläkare, käkkirurg, hygienist, receptionist, tandsköterskor och lokalvårdare.

Våra patienter sätter stort värde på att inte behöva resa bort för att få hjälp. Vi har under årens lopp, med start 1996, haft goda samarbetspartners som kunnat behandla våra och remitterande
kollegers patienter här på plats – specialister inom parodontologi och oral kirurgi samt naprapati och Revoicemassage inom bettfysiologisk behandling. Tack till Juhani Fischer, Reijo Niittynen, Sirkka-Liisa Perkiö, Mattias Michelin och Anders Westermark !

Med anledning av den gedigna kompetensen har vi kunnat bedriva en viss kurs/föreläsningsverksamhet – framförallt med vår högt värderade docent & käkkirurg Anders Westermark.

Under åren har vi tagit emot odontologie studerande, blivande tandhygienister och tandsköterskor för praktik och högstadieelever för praktisk arbetsorientering – vi har fått stor uppskattning för detta från eleverna och skolorna. Vi är glada att vi kan förmedla vårt kunnande och vår vårdfilosofi till dessa ungdomar för en trygg och hållbar tandvård i Mariehamn.

Varmt välkomna till Citytandvården – en del av Distriktstandvården!

Läs mer om din tandläkare i Mariehamn på hemsidan www.citytandvarden.nu

Citytandvården, Torggatan 5, AX-22100 Mariehamn, Åland

Boka en tid online

Behandlingar på Mariehamn

Tandvårdspersonalen på Mariehamn

Lasse Rijns

5 utav 5 stjärnor

skriven för 4 år sedan

Välkommen till Citytandvården!

Ingemo Åsgård

4 utav 5 stjärnor

skriven för ett år sedan

Tanja Eklöw

5 utav 5 stjärnor

skriven för ett år sedan

Ibbe Gnem

5 utav 5 stjärnor

skriven för 3 år sedan

Robert Andersson

5 utav 5 stjärnor

skriven för ett år sedan

Skicka meddelande