Mobil tandvård – tandvård i hemmet

Mobil tandvård – tandvård i hemmet

Skicka en intresseanmälan

  • Hidden

Skicka en intresseanmälanFyll formuläret så kontaktar vi dig Ring oss på 08-767 08 00Vi svarar på frågor och funderingar

Mobil tandvård – tandvård där du är

Vi erbjuder mobil tandvård på plats av både tandhygienist och tandläkare. Vi besöker patienter som bor hemma, samt på service- och sjukhem. På uppdrag av Region Stockholm utför vår mobila tandvårdsverksamhet även kostnadsfria munhälsobedömningar till äldre och funktionshindrade. Vi ger också munvårdsutbildning till personal vid särskilda boenden samt hemtjänstpersonal.

Behandlingar på plats

De vanligaste åtgärderna är kariessanering, protetik och kirurgi. Sjukhemmen har inga kostnader för vare sig klinikbesöket på sjukhemmet eller patientbehandlingarna. Detta oavsett om vårdtagaren behandlas på rummet eller i den mobila utrustningen. Patienter med demenssjukdomar slipper lämna boendet och får en säker tandvård på plats.

Munvårdsutbildning för vårdpersonal

Utbildning inom oral hälsa hålls av mobil tandvård och är avsedd för vårdpersonal. Den erbjuds kostnadsfritt för att stötta vårdpersonal att hjälpa de boende till en god munhygien och skötsel av tandproteser med mera. Utbildningen är ca 60 minuter lång och omfattar en teoretisk och en praktisk del, och hålls av en legitimerad tandläkare. I den teoretiska delen behandlas områden som exempelvis åldersförändringar i munnen och förebyggande tandvård. I den praktiska delen ingår bl.a. arbetsställning och protesskötsel.

Tandvårdsstödsintyg

Tandvårdsstödsintyg ges till personer med bestående och omfattande behov av vård och omsorg. Ett tandvårdsstödsintyg kan man få utfärdat av äldreboendet, sjukhemmet eller av hemtjänsten. Det går dessutom bra att ansöka direkt via sitt landsting. Att inneha ett tandvårdsstödsintyg innebär att man har rätt till nödvändig tandvård till en lägre kostnad samt rätt till en gratis munhälsobedömning om året.

Nödvändig tandvård

Äldre och funktionshindrade kan få nödvändig tandvård till hälso- och sjukvårdsavgift. Har du som patienten rätt till nödvändig tandvård kan du själv, tillsammans med anhörig eller god man, själv välja om du vill ha hembesök av tandhygienist eller tandläkare. Distriktstandvården utför nödvändig tandvård i form av mobil hemtandvård.

Du som nyttjar nödvändig tandvård har rätt att själv bestämma vilken tandvårdsgivare du vill ha. Nödvändig tandvård inkluderar åtgärder som gör det möjligt att kunna äta och tugga, samt åtgärder som eliminerar smärta och obehag i munnen.

Behandlingar på Mobil tandvård

Tandvårdspersonalen på Mobil tandvård

Carola Strandell
Carola Strandell Tandläkare
Malin Dahlström
Malin Dahlström Tandläkare
Max Hagh Shenas
Max Hagh Shenas Tandläkare
Eleonora Andersson
Eleonora Andersson Tandhygienist
Emilia Anderssen Olofsson
Emilia Anderssen Olofsson Tandhygienist
Miranda Nordström
Miranda Nordström Tandhygienist
Omid Parsya
Omid Parsya Tandhygienist
Samvel Arutyunyan
Samvel Arutyunyan Tandhygienist
Suhad Siraj
Suhad Siraj Tandhygienist
Vida Bahrehmand
Vida Bahrehmand Tandhygienist
Anne Matero
Anne Matero Tandsköterska
Christina Carlsson
Christina Carlsson Tandsköterska
Marie Pettersson
Marie Pettersson Tandsköterska
Mona Törnkvist
Mona Törnkvist Tandsköterska
Laszlo Enying

3 utav 5 stjärnor

skriven för en månad sedan

Jag vet inte, de ringde mig inte

Tom Kung

5 utav 5 stjärnor

skriven för 5 år sedan

Ni har gjort ett utmärkt arbete genom att sköts min mors tand och protessituation.
Tack och God Jul och ett Gott Nytt År

L Westberg

5 utav 5 stjärnor

skriven för 5 år sedan

Fantastisk personal!

Catherine Hirota Permats

5 utav 5 stjärnor

skriven för 6 år sedan