Mobil tandvård – tandvård i hemmet

Mobil tandvård – tandvård i hemmet

Skicka en intresseanmälan

  • Hidden

Skicka en intresseanmälanFyll formuläret så kontaktar vi dig Ring oss på 08-767 08 00Vi svarar på frågor och funderingar

Mobil tandvård – tandvård där du är

Vi erbjuder mobil tandvård på plats av både tandhygienist och tandläkare. Vi besöker patienter som bor hemma, eller på service- och sjukhem. På uppdrag av Region Stockholm utför vår mobila tandvårdsverksamhet även kostnadsfria munhälsobedömningar till äldre och personer med funktionsvariationer. Vi ger också munvårdsutbildning till personal vid särskilda boenden och hemtjänstpersonal.

Behandlingar på plats

Vi utför nödvändig tandvård på plats för de som inte kan ta sig till en klinik. De vanligaste åtgärderna är kariessanering, tandstensborttagning, framställning av nya proteser och lagning av befintliga proteser. Sjukhemmen har inga kostnader för vare sig klinikbesöket eller patientbehandlingarna. Patienter med demenssjukdomar eller andra sjukdomar som försvårar förflyttning slipper lämna boendet och får säker tandvård på plats. Om någon större behandling skulle krävas remitterar vi till våra specialister.

Munvårdsutbildning för vårdpersonal

Utbildning inom oral hälsa hålls av vår mobila tandvårdsenhet och är avsedd för vårdpersonal. Den erbjuds kostnadsfritt för att stötta vårdpersonal att hjälpa de boende till en god munhygien och skötsel av tandproteser med mera. Utbildningen är ca 60 minuter lång och omfattar en teoretisk och en praktisk del, och hålls av en legitimerad tandhygienist. I den teoretiska delen behandlas områden som olika sjukdomstillstånd i munnen och förebyggande tandvård. I den praktiska delen ingår bland annat protesskötsel och utförande av tandborstning.

Tandvårdsstödsintyg

Tandvårdsstödsintyg ges till personer med bestående och omfattande behov av vård och omsorg. Ett TVI kan man få utfärdat av biståndshandläggare, sjuksköterska eller läkare. Det går dessutom bra att ansöka direkt via sitt landsting. Har du ett TVI så har du rätt till nödvändig tandvård för samma kostnad som inom hälso- och sjukvården. Kostnaden för behandling är 275 kr per besök upp till frikort. För personer över 85 år är besöken kostnadsfria. Man har även rätt till en gratis munhälsobedömning varje år.

Nödvändig tandvård

Har du som patient rätt till nödvändig tandvård kan du själv, tillsammans med anhörig eller god man, själv välja om du vill ha hembesök av tandhygienist eller tandläkare. Distriktstandvården utför nödvändig tandvård i form av mobil hemtandvård.

Du som nyttjar nödvändig tandvård har rätt att själv bestämma vilken tandvårdsgivare du vill ha. Nödvändig tandvård inkluderar åtgärder som gör det möjligt att kunna äta och tugga, och åtgärder som eliminerar smärta och obehag i munnen.

Behandlingar på Mobil tandvård

Tandvårdspersonalen på Mobil tandvård

Carola Strandell
Carola Strandell Tandläkare
Lena Debatin
Lena Debatin Tandläkare
Malin Dahlström
Malin Dahlström Tandläkare
Max Hagh Shenas
Max Hagh Shenas Tandläkare
Eleonora Andersson
Eleonora Andersson Tandhygienist
Emilia Anderssen Olofsson
Emilia Anderssen Olofsson Tandhygienist
Miranda Nordström
Miranda Nordström Tandhygienist
Omid Parsya
Omid Parsya Tandhygienist
Samvel Arutyunyan
Samvel Arutyunyan Tandhygienist
Suhad Siraj
Suhad Siraj Tandhygienist
Christina Carlsson
Christina Carlsson Tandsköterska
Clara Malmström
Clara Malmström Tandsköterska
Marie Pettersson
Marie Pettersson Tandsköterska
Mona Törnkvist
Mona Törnkvist Tandsköterska
Bahora Turahodjajeva
Bahora Turahodjajeva Administratör
Freddy Boy

5 utav 5 stjärnor

skriven för 6 månader sedan

Ni är så bra men Miranda Nordström är bästa jag haft hade önska och fortsätta med henne men ni bytte till en annan till mig

Tom Kung

5 utav 5 stjärnor

skriven för 6 år sedan

Ni har gjort ett utmärkt arbete genom att sköts min mors tand och protessituation.
Tack och God Jul och ett Gott Nytt År

Laszlo Enying

3 utav 5 stjärnor

skriven för ett år sedan

Jag vet inte, de ringde mig inte

Ina Lo Björkman Franzén

5 utav 5 stjärnor

skriven för ett år sedan

Bra

L Westberg

5 utav 5 stjärnor

skriven för 6 år sedan

Fantastisk personal!