Tandläkare Stockholm - Distriktstandvården

Om oss | Distriktstandvården

Om Distriktstandvården
Att ha nära till en bra och trygg tandvård borde vara en rättighet för alla, gammal som ung. Hos oss arbetar en bred skara tandläkare som ständigt vidareutvecklar sig. Vår målsättning är att ge dig en tandvård utöver det vanliga, alltifrån specialist- till barntandvård. Vi har lång erfarenhet och är väldigt måna om att utföra smärtfria behandlingar.

Hitta din närmaste klinik här >>
Boka tid hos din tandläkare här >>

Söker du jobb som specialisttandläkare, tandläkare, tandhygienist eller tandsköterska hos Distriktstandvården?
Klicka här för att se alla våra tillgängliga tjänster

Om Distriktstandvården

Den 18 januari 2010 överlät Folktandvården Stockholm tio tandläkarkliniker runt om i länet till Distriktstandvården. Klinikerna har renoverats, fått nya behandlingsrum och utrustning för att du som patient ska känna dig trygg och nöjd med resultatet, oavsett behandling.  För att öka tillgängligheten till den goda tandvården i Stockholm har Distriktstandvården under 2012 också öppnat en modern och fräsch klinik i Sjötelegrafen centrum i Nynäshamn samt en tandläkarklinik mitt i Stockholm city på Drottninggatan 65. Under 2014 öppnade Distriktstandvården en ny klinik i Södertälje, 200m från Södertälje Centrum station samt förvärvade Citytandvården i Mariehamn, Åland. Vi sätter helhet, trygghet och närhet till dig i centrum.

Distriktstandvårdens tandvårdskliniker finns i Botkyrka-Alby, i Stockholm stad på Drottninggatan & Holländargatan, Hallstavik, Handen, Jordbro, Järna, Kallhäll, Nykvarn, Nynäshamn, Mariehamn/Åland, Rimbo, Salem, Sundbyberg, Södertälje och i Upplands Väsby-Bollstanäs.

Vi vänder oss till alla hushåll och till de som arbetar i området. Vi tar självklart emot barnpatienter med.

Uppsökande verksamhet

På uppdrag av landstinget utför vi uppsökande verksamhet som munhälsobedömning till äldre och funktionshindrade samt munvårdsutbildning till personal.

Vi besöker både särskilda boenden och eget boende där vi utför munhälsobedömningar till berättigad som tackat ja. Personer som är i behov av profylax men inte klarar av att ta sig till en klinik kommer erbjudas vård i sitt boende max 4ggr/år. Det är våra tandhygienister som utför munhälsobedömningarna inom de kommuner vi har avtal med.

Oss möter du på Distriktstandvården
När du kommer till oss kan du vara säker på att du får träffa kunnig och engagerad tandvårdspersonal. Hit är du välkommen gammal som ung, oavsett tandbesvär.

Tandläkare

Om du behöver hjälp med dina tänder möter du oftast en tandläkare. Tandläkaren är den som ger sitt utlåtande om vilken behandling och vård du behöver generellt men också om du behöver en akutbehandling till exempel om du får problem med en skadad tand.

Tandhygienist

Om du sköter om dina tänder och regelbundet träffar våra tandhygienister så behöver du mer sällan träffa en tandläkare. Tandhygienisten behandlar begynnande skador som kan bli hål i din tand, tar bort tandsten och visar hur du själv tar hand om dina tänder på bästa sätt. Om du sköter dina tänder kommer du att sänka dina tandvårdskostnader och kan fortsätta att ha ett friskt leende.

Tandsköterska

Tandsköterskorna biträder oftast tandläkaren under behandlingen tex genom att vara delaktiga när vi gör en röntgenundersökning. De hjälper också tandläkaren att ge bedövning och göra fyllningar. En viktig uppgift för tandsköterskan är också att ta hand om dig som patient så att du känner dig så bekväm som möjligt under hela ditt tandläkarbesök.

Gammal som ny, nyinflyttade eller bofasta sedan länge på samma plats – vi hälsar dig hjärtligt välkommen som patient till Distriktstandvården!

Synpunkter på tandvården?

Distriktstandvården har som första privata vårdgivare inom tandvård, slutit avtal med Patientnämnden i syfte att ge våra patienter en opartisk möjlighet att diskutera tandvårdsfrågor och samtidigt främja Distriktstandvårdens Patientsäkerhetsarbete. Patientnämnden är en fristående och opartisk instans. Till nämndens förvaltning kan patienter, anhöriga och personal kostnadsfritt vända sig med frågor som rör all offentligt finansierad hälso- och sjukvård.

Om oss | Distriktstandvården was last modified: May 5th, 2017 by Distriktstandvården