Per Rehnberg nytt tillskott i styrelsen

2023-09-25  |  Nyhet
Per Rehnberg nytt tillskott i styrelsen
Nyhetsrum

Per började som tandläkare med egna kliniker och har jobbat inom branschen i nära 40 år. Han har varit chef för Praktikertjänst Tandvård och koncernchef för Colosseum. I Abu Dhabi var han med och startade greenfield-konceptet Snö Clinics, och efter det kom han tillbaka till koncernledningen för Colosseum i Zürich där man expanderade från 6 till 12 länder. Förra året sa han upp sig för att bara göra roliga saker. Han har på senare tid föreläst om konsolidering och dess effekter i branschen.

Vad lockade med just Distriktstandvården?
“Distriktstandvården är väldigt annorlunda andra stora aktörer. Man har haft skarpt fokus på organisk växt, att bygga solida system och en kliniknära personlig kultur. Många andra har bråttom, det kan man inte ha. Man får inte heller tappa var det riktiga livet sker – på klinikerna. Huvudkontoret är supportfunktion till klinikerna.”

Vilka utmaningar ser du i branschen framöver?
“Det är viktigt med en långsiktig vision, en ägare som går in bara för att tjäna pengar genom att sälja verksamheten inom kort kommer inte att lyckas. Grundaren Ibbe, som jag känner sedan många år, har istället tänkt långsiktigt. Tandvården är full av välutbildade människor som är svåra att ersätta, därför är det viktigt att förstå verksamheten, arbeta kliniknära och lita på teamen där ute. Patienter kommer gå till de som lyckas skapa den bästa klinikkulturen. Sedan finns det tusen andra utmaningar men det tar vi en annan gång.”