Premiär för implantatbehandling i Järna

2024-04-03  |  Nyhet
Premiär för implantatbehandling i Järna
Nyhetsrum

Raghad Hilwah och hennes tandsköterska Johanna Eriksson har haft sin första implantatoperation på vår klinik i Järna!

Raghad har arbetat med implantatprotetik i några år. Hon har gått kurs i implantatkirurgi, och auskulterat en del vid implantatoperationer. Nu har hon fler inplanerade operationer framöver.

“Det är spännande att det gick så bra redan första operationen. Vi ser fram emot att kunna erbjuda implantat här i Järna!” säger Raghad Hilwah.

Hur fungerar ett tandimplantat?

Tandimplantat ersätter en eller flera saknade tänder. De känns och fungerar som naturliga tänder och många patienter som har fått implantat upplever att de har enklare att tugga och att de vågar le igen.

En titanskruv placeras i käkbenet och får sedan läka in och fästa i benet. Därefter tillverkas en krona som fästs till implantatet – en ny tand är på plats. Beroende på hur käkbenet ser ut och vilka eventuella förarbeten som måste göras, kan behandlingstiden variera. Man kan generellt räkna med 3-6 månader vid enklare fall.

Läs mer om implantat och boka konsultation här.

Distriktstandvården i Järna

Distriktstandvården i Järna erbjuder flexibel och modern allmän-, estetisk och akuttandvård för hela familjen. Vi är en lättillgänglig klinik för dig som bor och/eller jobbar i Järna, Gnesta och Nyköping. Ett nära samarbete med våra specialistkliniker möjliggör snabba remisser vid behov, eller konsultation via telefon.

Läs mer om kliniken i Järna.