Information till dig som patient gällande Corona covid-19

Vi håller fortfarande öppet på samtliga av våra 26 kliniker i Stockholm och Uppsala. Om du känner dig frisk och inte har några symptom är du välkommen att besöka oss.

Information till dig som patient gällande Corona covid-19

Besök din tandläkare så snart som möjligt

I nuläget håller alla Distriktstandvårdens kliniker öppet. Givet utvecklingen i vår omvärld kan läget förändras med kort varsel och vi kan då tillfälligt behöva begränsa eller stänga vår verksamhet.

Är du idag i behov av tandvård eller har en tid inbokad längre fram rekommenderar vi dig att besöka tandläkaren eller tidigarelägga din inbokade tid via Mina sidor eller på 08-22 22 22 så snart som möjligt. Detta för att minska risken att inte kunna erbjuda dig den tandvård du behöver om vår verksamhet begränsas eller om sjukdomssymptom uppstår.

Boka online

Akuttandvård i hela Stockholms län

Vi har nu kapacitet för akut tandvård på samtliga av våra 26 kliniker i Stockholm och Uppsala. Vi välkomnar barn och vuxna, oavsett om du har besökt oss förut eller inte. Är du i behov av akut tandvård? Ring 08-22 22 22 eller boka en akuttid i vår onlinebokning.

Är det säkert att gå till tandläkaren?

Vi står för en trygg och säker tandvård. Distriktstandvården följer nationella riktlinjer kring smittskydd och uppdaterar oss kontinuerligt med information från Folkhälsomyndigheten gällande coronaviruset. Patienter och medarbetare som uppvisar symptom, även lindriga sådana, ska inte komma till kliniken. Känner du dig helt frisk och inte uppvisar några symptom är du varmt välkommen att besöka oss. Samtliga av våra kliniker har öppet.

Undvik att avboka din tid
Vi rekommenderar dig att inte skjuta upp eller avboka din tid. Om du väntar med din behandling så riskerar den att bli både mer komplicerad och dyrare då perioden för högkostnadsskydd kan ta slut. Om du tillhör en riskgrupp eller har symptom ring oss på 08-22 22 22 så hjälper vi dig.

Besök oss utan sällskap
Regeringen beslutade fredagen den 27 mars att förbjuda publika sammankomster på mer än 50 personer. Trots att vi inte uppnår den mängden av personer på våra kliniker så vill vi att du kommer utan sällskap när du besöker kliniken.

Om du är över 70 år
Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation bör personer över 70 år begränsa kontakten med andra människor så långt som möjligt. Naturligtvis hjälper vi dig om du är i behov av tandvård. Boka en tid online eller ring oss på 08-22 22 22 så hittar vi en tid då du känner dig som mest trygg att besöka oss.

Sjukresa beviljas för dig som är äldre än 70 år
Nu får du som är äldre än 70 år sjukresa beviljad vid behov av vård. Detta även om du annars skulle kunna resa med kollektivtrafiken. Undantag om du har konstaterad smitta eller misstanke om smitta av covid-19, då ringer du till din klinik för hjälp och rådgivning.

Vid sjukresa debiteras du en egenavgift, som högst 140 kronor per enkelresa, som faktureras i efterhand. Högkostnadsgräns på 1 400 kronor gäller. Har du frågor om bokning av sjukresa eller kostnader ber vi dig att kontakta Kundservice Sjukreseenheten på telefon 08-720 80 80.

Känner du dig sjuk?

Om du har nedanstående symptom, även milda sådana, ska du inte besöka kliniken. Ring oss på 08-22 22 22 så hittar vi en ny tid.

Vanliga symptom på covid-19:
• hosta
• feber
• andningsbesvär
• snuva
• halsont
• huvudvärk
• muskel-och ledvärk
• illamående

Kontaktuppgifter till klinik

Du hittar alla våra kontaktuppgifter här: distriktstandvarden.se/kliniker

Vanliga frågor

Har ni öppet?
Distriktstandvårdens kliniker har öppet. Känner du dig helt frisk och inte har några symptom är du varmt välkommen att besöka oss.
Är det säkert att besöka er?
Distriktstandvården följer noga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm. Vi håller oss strikt till våra rutiner kring hygien, rengöring och skyddsutrustning, vilket minimerar risken för smittspridning. Vi är också väldigt noga med att patienter och personal som har symptom och känner sig sjuka inte vistas på våra kliniker.
Jag har en bokad tid men har fått symptom
Om du har symptom, även milda, så ska du inte komma till kliniken. Ring oss istället på 08-22 22 22 så hjälper vi till att boka om tiden.
Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.