Information till dig som patient gällande Corona covid-19

Vi håller fortfarande öppet på samtliga av våra 30 kliniker i Stockholm och Uppsala. Om du känner dig frisk och inte har några symptom är du välkommen att besöka oss.

Information till dig som patient gällande Corona covid-19

Kan jag gå till tandläkaren?

Ja, de skärpa restriktionerna och den nya pandemilagen gäller inte för tandvårdsverksamheter. Distriktstandvården följer nationella riktlinjer kring smittskydd och uppdaterar oss kontinuerligt med information från Folkhälsomyndigheten gällande coronaviruset. Känner du dig helt frisk och inte uppvisar några symptom är du varmt välkommen att besöka oss. Samtliga av våra kliniker har öppet.

Är det säkert att gå till tandläkaren?

Patienter och medarbetare som uppvisar symptom, även lindriga sådana, ska inte komma till kliniken. Vi har strikta rutiner kring skyddsutrustning och hygien.

Du behöver inte boka om din tid
Känner du dig helt frisk och inte uppvisar några symptom så behöver du inte avboka eller ändra din tid utan du är välkommen att besöka oss. Om du tillhör en riskgrupp eller har symptom ring oss på 08-22 22 22 så hjälper vi dig.

Besök oss utan sällskap
För att minska smittspridningen uppmanar vi dig att komma utan sällskap till kliniken. Detta gäller förstås inte vid till exempel barnpatienter eller patienter med funktionsnedsättning/assistans. Där ser vi gärna, om möjligt, att det är max en person i sällskapet.

Om du är över 70 år
Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation bör personer över 70 år begränsa kontakten med andra människor så långt som möjligt. Naturligtvis hjälper vi dig om du är i behov av tandvård. Boka en tid online eller ring oss på 08-22 22 22 så hittar vi en tid då du känner dig som mest trygg att besöka oss.

Sjukresa beviljas för dig som är äldre än 70 år
Nu får du som är äldre än 70 år sjukresa beviljad vid behov av vård. Detta även om du annars skulle kunna resa med kollektivtrafiken. Undantag om du har konstaterad smitta eller misstanke om smitta av covid-19, då ringer du till din klinik för hjälp och rådgivning.

Vid sjukresa debiteras du en egenavgift, som högst 140 kronor per enkelresa, som faktureras i efterhand. Högkostnadsgräns på 1 400 kronor gäller. Har du frågor om bokning av sjukresa eller kostnader ber vi dig att kontakta Kundservice Sjukreseenheten på telefon 08-720 80 80.

Känner du dig sjuk?

Om du har symptom, även milda sådana, ska du inte besöka kliniken. Ring oss på 08-22 22 22 så hittar vi en ny tid eller kontakta kliniken direkt. Du hittar kontaktuppgifter till samtliga kliniker här.

Vanliga frågor

Har ni öppet?
Distriktstandvårdens kliniker har öppet. Känner du dig helt frisk och inte har några symptom är du varmt välkommen att besöka oss.
Är det säkert att besöka er?
Distriktstandvården följer noga rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm. Vi håller oss strikt till våra rutiner kring hygien, rengöring och skyddsutrustning, vilket minimerar risken för smittspridning. Vi är också väldigt noga med att patienter och personal som har symptom och känner sig sjuka inte vistas på våra kliniker.
Jag har en bokad tid men har fått symptom
Om du har symptom, även milda, så ska du inte komma till kliniken. Ring oss istället på 08-22 22 22 så hjälper vi till att boka om tiden.
Fråga tandläkaren

Hej! Funktionen är för närvarande avstängd. Ring oss på 08-22 22 22 så ska vi göra allt för att hjälpa dig. Vänliga hälsningar, Distriktstandvården