Rekommenderade receptfria läkemedel

Vid tandvärk kan du ta smärtlindrande tabletter som går att köpa på apotek. Här delar vi med oss av rekommendationer för smärtlindrande receptfria preparat.

Rekommenderade receptfria läkemedel

Mer information kommer inom kort

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.

Patientfrågor om Rekommenderade receptfria läkemedel
Hej, jag blev rekommenderad att använda gum paroex klorhexedin diglukonat+cetylpyridinklorid 0,12% munskölj morgon och kväll efter kommande operation men jag tål inte den nåt vidare, finns det någon annan munskölj som har samma effekt men som inte innehåller klorhexedin? Jag vill gärna köpa innan så jag slipper gå till Apoteket efter operation.
Hej,

Vid operation i munhålan så brukar man rekommendera munskölj innehållande klorhexidin eftersom det har en viss bakteriedödande effekt och är ett bra stöd i läkningen eftersom man inte ska borsta i sårområdet närmaste tiden efter operationen.

Om du inte tål skölj med klorhexidin så kan man överväga att avstå att skölja med detta efter din operation. Jag kan inte komma på någon motsvarande skölj som inte innehåller klorhexidin.
Rådfråga gärna din tandläkare hur ni ska lösa det inför din operation.

Ha en fortsatt fin dag!

Christina Stenström
Leg. Tandläkare 2018-10-18

Vaknade upp med någon otroligt ilande eller att det hugger till i baksidan av ena framtanden, vad kan jag göra så att det slutar fram tills jag kommer till tandläkaren?
Hej. Du kan ta vanliga receptfria värktabletter.

Sofia Jofred, leg tandläkare

vilken smärtlindring kan en man ta för infektion i en tand som pga av varan medicinering inte kan tas bort först på torsdag 23/6 då varan värdena gått ner till 2,5 eller kan man ta tanden innan dess?
Hej!
I första hand rekommenderas ämnet paracetamol. Det finns flera olika tabletter att välja på t.ex. Alvedon och Panodil. Prata med personalen på apoteket.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Hej jag har så ont i vänster nederkäke längst bak i min visdomstand den håller på att växa ut jag får så ont är svullen och lite svullen i halsen jag kan bara dricka och de jag undrar är vad för smärtstillande är bra att ta för detta? Jag går helst inte till tandläkaren för jag har sån tandläkarskräck.
Hej,
Om du är svullen och det påverkar din förmåga att svälja ska du absolut kontakta din tandläkare.

Linnea Linnér, leg tandläkare