Rekommenderade receptfria läkemedel

Vid tandvärk kan du ta smärtlindrande tabletter som går att köpa på apotek. Här delar vi med oss av rekommendationer för smärtlindrande receptfria preparat.

Mer information kommer inom kort

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.

Patientfrågor om Rekommenderade receptfria läkemedel
Vaknade upp med någon otroligt ilande eller att det hugger till i baksidan av ena framtanden, vad kan jag göra så att det slutar fram tills jag kommer till tandläkaren?
Hej. Du kan ta vanliga receptfria värktabletter.

Sofia Jofred, leg tandläkare

vilken smärtlindring kan en man ta för infektion i en tand som pga av varan medicinering inte kan tas bort först på torsdag 23/6 då varan värdena gått ner till 2,5 eller kan man ta tanden innan dess?
Hej!
I första hand rekommenderas ämnet paracetamol. Det finns flera olika tabletter att välja på t.ex. Alvedon och Panodil. Prata med personalen på apoteket.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Hej jag har så ont i vänster nederkäke längst bak i min visdomstand den håller på att växa ut jag får så ont är svullen och lite svullen i halsen jag kan bara dricka och de jag undrar är vad för smärtstillande är bra att ta för detta? Jag går helst inte till tandläkaren för jag har sån tandläkarskräck.
Hej,
Om du är svullen och det påverkar din förmåga att svälja ska du absolut kontakta din tandläkare.

Linnea Linnér, leg tandläkare

Ring oss på 08‑22 22 22 Ring Upp