Skalfasader (porslinsfasader)

Skalfasad, eller porslinsfasad, är rätt för dig som vill ändra tändernas färg och/eller form. Priser, behandling och tidsåtgång beskrivs nedan. Läs mer eller boka en tid direkt.

Skalfasader (porslinsfasader)

Känner du dig missnöjd med missfärgade och ojämna tänder? Du kanske har funderat på vad det går att göra åt det? Skalfasader/porslinsfasader kan vara ett bra alternativ och används ibland för att korrigera dina tänders färg och/eller form.

Vi tar ett avtryck av dina tänder och väljer färg, sedan utformar tandteknikern en individuellt anpassad tunn skalfasad i porslin som klistras fast på utsidan av en tand eller flera tänder beroende på hur ditt bett ser ut. Våra tandläkare för en dialog med dig om vad som är möjligt och hur det bäst stämmer överens med dina önskemål. Vid komplicerade eller särskilda behov remitterar vi dig vidare till våra specialisttandläkare på Artillerigatan 93, vår specialistklinik på Gärdet. Vårt främsta mål är att med minsta möjliga inverkan ge dig ett naturligt vackert leende! Din tandläkare på Distriktstandvården berättar gärna mer om skalfasader och hur porslinsfasader kan göra dig mer trygg i ditt leende.

Boka en undersökning

Allt börjar med en undersökning, därefter lägger vi upp en behandlingsplan samt delger dig ett kostnadsförslag. Ett nytt leende kan bli verklighet med skalfasad/porslinsfasad. Välkommen till Distriktstandvården!

Boka tid nu

Läs mer om våra behandlingar vi erbjuder inom estetisk tandvård >>

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.

Patientfrågor om Skalfasad
Hej jag är intresserad utav skalfasader. Varit hos tandläkaren på folktandvården för tandställning tandläkaren sa mitt bett är fantastiskt men det är en tand uppe en framtand som börjar gå över den andra så jag börjar istället fundera på en skalfasad för detta är något jag vill ha fixat snabbt alltså en tand det handlar om eller båda om
det ser bättre ut resten ser så bra ut. hur snabbt kan man få det fixat och pris på en eller två tänder
Hej,

För tillfället erbjuder vi kostnadsfria konsultationer för skalfasader. Första besöket blir alltså gratis, och därefter kan du få ett kostnadsförslag för vad behandlingen skulle kosta i ditt fall.

Lycka till!

Mvh

Sofia Arzt Wallen
Leg. Tandläkare 2020-03-18

Hej, jag har vita ”fläckar” på mina framtänder som jag haft till och från hela livet men de har blivit permanent efter min tandställning. Jag hörde något om att man kan lägga på en ”plastskiva” som kändisar brukar göra. Vad heter det och hur går det till och cirka pris? Tacksam för svar
Hej

Man kan göra fasader i plast eller porslin. Från ca 3000- 8000 kr beroende på material etc.
Porslin blir absolut snyggast och håller bäst.

I båda fallen slipar man något på framsidan på tanden, väldigt lite. Plasten kan man bygga upp för hand men om man vill göra en porslinsfasad gör man ett avtryck med en sked med ett mjukt material som man får bita på ca 3-4 mm. Detta skickas sedan till en tandtekniker som tillverkar en tunn porslinsfasad som klistras fast med ett slags cement. Resultatet brukar bli väldigt fint-

;-D

Lycka till

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2018-05-08

Hej!
Gör ni skalfasader endast i porslin eller finns det möjlighet att fixa kompositfasader hos er?
Hej!
Man kan lägga på compositefyllningar på tänderna istället. Som regel blir det inte riktigt lika snyggt och hållbart men alternativet finns.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-04-11

Hej! Jag är 35 år och har sedan 6-7 år en skalfasad på en framtand i överkäken pga missfärgning av denna tand, sannolikt relaterat till tidigare trauma. Den har sett fin ut fram till något år sedan då den började mörkna rejäl igen. Min tandläkare tycks inte veta riktigt vad det beror på. Kan skalfasader läcka på insidan? Man funderar på att rotfylla tanden då roten dragit sig tillbaka. Det finns enligt rtg inga tecken till infektion. Fasaden gjordes på universitetsklinik av mycket duktig tandtekniker. Nu bor jag på mindre ort och funderar över om en vanlig allmäntandläkare här kan reda ut detta? Bör jag söka mig till specialistklinik? Med vänlig hälsning, Sofia
Hej!
Det låter som det har läckt något bakom skalfasaden. Det är viktigt att "limma" fast fasaden enligt konstens alla regler.
En van allmäntandläkare kan mycket väl göra en ny skalfasad. Det viktigaste är dock färgtagningen och det gör man bäst hos tandteknikern.
Med vänlig hälsning,

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-02-15

Vad kostar en skalfasad av framtänder?
Hej!
Det kostar 7500 kr per tand + eventuell blekning innan och en undersökning för planering och se vad som är rimligt.
Med vänlig hälsning,

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-02-06

Skulle vilja ha skalfasader. Har dock ett implantat på en av framtänderna. Kan man sätta fast skalfasad även på den eller går den att byta ut för att få samma färgskala?
Hej! Man kan byta implantatkrona så att den matchar intilliggande skalfasader. Mvh

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2016-11-28

Hej!

Jag har en fråga angående skalfasader. Jag har vita fläckar på samtliga tänder i överkäken. De är extra synliga på den främre raden särskilt för att jag något av en gul nyans på mina tänder. På mina två framtänder fick jag skalfasader i porslin ditsatt när jag var 11 år eftersom jag ofta blev mobbad pga av detta. De har fungerat hur bra som helst och jag är nu 24 år gammal. Jag har dock stört mig på två tänderna bredvid i några år nu och jag är nyfiken att göra en liknande behandling. Är det någon särskild mottagning jag ska boka konsultation hos? Tack!
Hej!
Du kan boka en tid på vilken av Distriktstandvårdens mottagningar du vill.
Gå in på vår hemsida, www. distriktstandvarden .se så kan du välja den klinik som ligger bäst till för dig. På hemsidan hittar du också telefonnummer till våra kliniker.
Välkommen!

Inger Knutsson Stålhandske
Leg. tandläkare 2016-10-19