Leila Aghababa, specialisttandläkare pedodonti

“Det är viktigt att man har gott om tid då varje barn är unikt.”

Utbildning och karriär

Leila Aghababa tillbringade sina fem studieår på Tandläkarhögskolan i Umeå. I december 2003 stod hon med examensbeviset i handen. Strax efteråt återvände hon till hemstaden Stockholm, där hon bor kvar än idag. Hon påbörjade sin yrkeskarriär på Folktandvården 2004. Leila har arbetat både i Handen och Upplands Väsby, men hamnade slutligen på specialistkliniken för barn och ungdomar i Sollentuna.

Redan under utbildningen på Tandläkarhögskolan i Umeå väcktes det stora intresset för barntandvård. Leila kände dock att det var viktigt att jobba några år som allmäntandläkare först. Hon ville möta olika patienter med olika vårdbehov för att få erfarenhet och således bilda en stabil grund att stå på.

Specialistutbildningen – barn och ungdomar

Intresset för barn- och ungdomstandvård fortsatte växa och Leila bestämde sig för att nischa sig inom pedodonti, för att sedan även specialisera sig inom området. Nisch- och specialistutbildningen varande mellan 2007 – 2012. Efter utbildningen fick hon sin första anställning på Eastmaninstitutets pedodontiavdelning. Sedan 2012 har Leila även arbetat med dentoalveolär barnkirurgi och har en stor kompetens inom området.

En av Leilas främsta bedrifter är att hon startade upp en mindre pedodontiverksamhet på Folktandvården i Skärholmen tillsammans med erfarna tandsköterskor från Estmaninstitutet. Det var en lärorik tid, och hon utmanades och utvecklades i sin roll som specialisttandläkare.

I mötet med en patient

“Första mötet med barnpatienten är väldigt viktigt, men ibland är mötet med föräldrarna ännu viktigare. Ens barn är det mest dyrbara man har i livet och att lyckas ge ett intryck som speglar lugn, kompetens och empati är väldigt värdefullt. Det är viktigt att man har gott om tid då varje barn är unikt. Som förälder kan man ofta känna en oro och undra hur vi kan hjälpa deras barn. Därför är mitt mål är att få barnen och föräldrarna att känna sig sedda samt skapa en förtroendebaserad relation.”

Barn med en remiss från sin ordinarie tandläkare är varmt välkommen till Leila Aghababa.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.