Jessica Elmhammer, specialisttandläkare inom parodontologi

“Viktigt tycker jag är att patienten bemöts på ett okonstlat sätt med adekvat information”

Utbildning och karriärsbakgrund

Jessica Elmhammer, Distriktstandvårdens specialisttandläkare inom parodontologi, d.v.s. tandlossningssjukdom och sjukdomar runt implantat. Hon gick grundutbildningen på Karolinska Institutet 2001-2006 och arbetade sedan som allmäntandläkare men fann ganska snart ett extra intresse för tandlossningspatienter och nischade sig inom området för att något år senare, 2013, bli antagen till specialistutbildningen i parodontologi.

Mötet med dig som patient

En del patienter är välinformerade om sin tandlossning men för andra så kan det vara en omtumlande upplevelse att få diagnosen parodontit (tandlossning) eller periimplantit (”tandlossning runt implantat”). Viktigt tycker jag är att patienten bemöts på ett okonstlat sätt med adekvat information och en behandlingsplan samt en ungefärlig kostnadsberäkning för den initiala behandlingen.

Behandlingar och remiss

Till specialistkliniken kommer patienten på remiss från sin ordinarie tandläkare eller tandhygienist. En utförlig undersökning av hela munnen med avseende på tandlossningssjukdomen är grundläggande för att göra en behandlingsplan. Oftast så gör tandhygienisten en initial behandling som sedan parodontologen utvärderar och ny ställningstagande till fortsatt behandling fattas.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.