Marie Fennö, specialisttandläkare protetik

“Mötet med patienten är enormt viktigt och kan bli avgörande för hur nöjd patienten blir med behandlingen”

Utbildnings- och karriärsbakgrund

Marie Fennö, Distriktstandvårdens specialisttandläkare inom protetik, påbörjade sin tandläkarutbildning på Tandläkarhögskolan på Holländargatan i Stockholm under 70-talet. Hon tog examen år 1977 och började då arbeta som allmäntandläkare på THS på avdelningen för parodontologi (tandlossning). Här stannade hon i åtta år för att sedan byta arbetsplats till Eastman institutets klinik för juvenil protetik (kronor, broar och proteser till barn och ungdomar som har förlorat tänder) där hon arbetade mellan 1987 – 1999. Här växte Maries intresse fram för behandling av unga, något som ligger henne varmt om hjärtat än idag.

Nästa steg i karriären tog fart 1999, då Marie Fennö påbörjade sin specialistutbildning i protetik på Sterikskliniken. 2002 tog hon examen och kunde nu titulera sig som specialist i protetik. Maries första arbetsplats som protetikspecialist var inom landstinget, men sedan 2010 arbetar hon på Distriktstandvården. Marie Fennö har arbetat på Distriktstandvårdens kliniker i Sundbyberg och på Drottninggatan i city. Idag befinner hos sig på vår egna specialistklinik på Gärdet i centrala Stockholm.

Mötet med dig som patient

Mötet med patienten är enormt viktigt och kan bli avgörande för hur nöjd patienten blir med behandlingen, menar Marie. Hon fortsätter “-Jag lägger därför ner tid på det första besöket och anstränger mig för att förstå patientens behov och informera om vad som är möjligt.”

Behandlingar och remiss

Marie Fennö är en mycket uppskattad tandläkare med specialistkompetens i protetik. Marie arbetar med barn och ungdomar som kommer på remiss för att återställa tuggfunktion och estetik i bett som fått olika typer av skador. Hos unga patienter handlar det många gånger om medfödda fel eller olycksfall. Marie Fennö erbjuder behandlingar inom tandimplantat, kronor, broar och proteser. Barn och ungdomar kommer hit med en remiss från allmäntandläkare som remitterar vid behov av specialisttandvård.

Vuxna patienter som behöver besöka en protetikspecialist hänvisas till Rickard Axelsson, även han verksam på Distriktstandvårdens specialistklinik på Gärdet.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.