Joanna Madej, tandhygienist, Specialistkliniken

“Konsten att lyssna är otroligt viktigt!”

Utbildningsbakgrund

Joanna Madej utbildade sig till tandhygienist vid Karlstad universitet under 2009-2012. Vidare har hon även adderat en påbyggnadsutbildning i odontologisk profylaktik på Karolinska Institutet under 2016-2017.

Karriärsbakgrund

Joanna Madej började sin karriär som tandsköterska på Folktandvården Ekerö 2007-2012. Efter att hon var färdigutbildad tandhygienist tillbringade hon ett år som tandhygienist i Rinkeby och på Folktandvården på Karlaplan 2012-2014. Sedan 2014 har Distriktstandvården haft äran att arbeta tillsammans med Joanna. Hon arbetade först på kliniken på Drottninggatan i city, men flyttade till vår specialistklinik på Gärdet under 2016. Joanna är speciellt intresserad av parodontologi, förebyggande tandvård och motiverande samtal.

I mötet med en patient

Motiverande samtal är något som ligger Joanna varmt om hjärtat. Det handlar om att skapa motivation hos patienten till att vilja ta hand om sin mun och sina tänder på egen hand. Hon uttrycker sig så här: ”Jag tycker att ett gott möte med patienten grundas på konsten att lyssna och stödja i god egenvård”.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.