Tandskydd till ungdomar inom idrotten

Skydda tänderna under träning och match! Undvik tråkiga olyckor med utslagna och skadade tänder när du idrottar. Vi framställer tandskydd som passar perfekt just för dina tänder.

Tandskydd till ungdomar inom idrotten

Distriktstandvården stöttar idrotten

En hälsosam livsstil är viktigt för att kroppens alla yttre och inre delar ska må bra. Tandvård är en viktig del av hälsans spektrum. Men lika viktigt är det med motion och rörelse. I Sverige är barn, ungdomar och vuxna väldigt aktiva inom idrott och sport. Det tycker vi är kanon. På Distriktstandvårdens samtliga kliniker kan du som är aktiv inom idrott, där du behöver skydda dina tänder extra, skaffa tandskydd. Passa på att boka in hela laget eller klubben samtidigt så tar vi avtryck på alla vid samma tillfälle. Det går att få önskade klubbfärger på skydden.

Hur framställs tandskyddet?

Ett avtryck av dina tänder tas av tandläkare eller tandhygienist. Avtrycket skickas sedan vidare till en tandtekniker som framställer skyddet i ett plastmaterial.
Tandskyddet utformas utifrån vad du behöver det till. Du kan även önska färg på tandskyddet. Kanske vill hela laget ha samma färg på sina tandskydd?

Hur lång tid tar det?

Det tar cirka 10 dagar. Beställs ett större antal tandskydd gäller 14 dagar.

Biverkningar

Vissa upplever att de får mer saliv när de använder skyddet, det brukar oftast gå över efter en tid.

Rengöring

Borsta rent ditt tandskydd med lite tandkräm efter varje användning med en mjuk tandborste. Förvara det i en liten ask.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.