Professionell tandblekning

Tandblekning är en av de vanligaste estetiska tandvårds- behandlingarna. Vi föds med olika färg på tänderna, och färgen ändras även med åldern, samt beroende på våra vanor. Tandblekning hjälper dig att få ett vitare leende. Läs mer om metoden och resultatet nedan.

Professionell tandblekning

Vill du bleka tänderna? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Vi hjälper dig till ett vitare leende

Distriktstandvårdens samtliga kliniker erbjuder estetisk tandvård. En populär behandling är tandblekning, då många eftersträvar en vitare nyans på tänderna. Vi har lång erfarenhet av tandblekning och arbetar med säkra metoder som ger naturtrogna och långvarande resultat. För 2900 kronor bleker vi dina tänder tryggt och säkert med en välbeprövad metod.

Blek tänderna hemma

Vår tandvårdspersonal tar avtryck av dina tänder för att framställa blekskenor efter just dina tänder. Du får sedan med dig skenorna hem tillsammans med blekningsgel. Vi ger dig noggranna anvisningar hur du använder skenorna och blekningsgelén hemma på dagen eller natten. Behandlingen upprepas under 7-10 dagar tills ett riktigt bra resultat uppnås. Vid efterföljande kontroller följs alltid behandlingen upp så att du känner dig nöjd med resultatet.

Blek tänderna på klinik

På vår klinik i Solna kan du snabbt och enkelt bleka dina tänder direkt hos din tandläkare eller tandhygienist med hjälp av Phillips ZOOM whitespeed-lampa.

Behandlingen börjar med att en sk PH-booster gel appliceras på tänderna, följt av blekningsgelen som är EU-kompatibel. Gelen aktiveras med hjälp av en WhiteSpeed för att bryta ner fläckar och missfärgningar. Efter en cirka 90 minuter behandling ser du synliga resultat!

Innan du bleker tänderna

För att få göra en professionell tandblekning behöver tänderna vara friska och fria från karies. Du behöver därför nyligen ha gjort en undersökning för att blekningen ska vara säker och med tillfredsställande resultat. Har du gjort en tandhygienist eller tandläkarundersökning hos oss inom de 6 närmsta månaderna räcker det bra. Annars kan du boka en tid för undersökning hos hygienist eller tandläkare redan idag så hjälper vi dig.

Låt din tandhygienist eller tandläkare göra jobbet

När du bleker tänderna hos oss ser vi till att tandblekningen blir trygg och säker för att inte riskera ilningar eller fläckar. Var aktsam med att klicka hem blekningsmedel online eller köpa i varuhus. Det har länge varnats om hemma-fix-produkter som lett till svåra konsekvenser i form av ilningar, sår på tandkött och frätskador. Utför alltid din tandblekning hos professionella och kliniskt utbildade personer.

Får alla bleka tänderna?

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler. Om du har en fyllningar eller komposit så bör du vara uppmärksam på att de materialen inte bleks på samma sätt som tänderna. Detsamma gäller implantat och proteser. Kontakta din tandläkare för rådfrågning.

Vita tänder hela livet?

När du har fått dina blekskenor så kan du använda dem i flera år framöver. Tänderna tenderar att röra lite på sig under åren, vilket gör att skenorna med tiden inte kommer passa 100 % perfekt. Det spelar egentligen ingen roll, du kan använda dem ändå. Var dock beredd på att tänderna kan kännas lite ömma på morgonen när du tar ut skenorna.

Vi brukar säga att de vita tänderna behåller sin färg i cirka tre år efter blekningen. Det varierar givetvis beroende på kostvanor och tobaksintag. För dig som vill bleka igen efter några år köper enkelt nytt blekningsmedel hos din tandläkare.

Vad kostar en tandblekning på Distriktstandvården?

En hemmablekning kostar endast 2900 kronor för båda käkarna, och 1500 kronor för en käke. Klinikblekning med ZOOM kostar 3900 kronor.

Du kan även till ett pris av 4900 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Första steget till ett vitare leende

Boka tid för en undersökning och meddela oss att du vill bleka tänderna. Vi lägger upp en behandlingsplan och ger dig ett kostnadsförslag.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.

Patientfrågor om Tandblekning
Kan man bleka tänderna även fast jag har en plast tand (fronten på vänster framtanden)
Hej, Blekning verkar på vital tänder och egen emalj. Lagningar och kronor bleks inte. Rotfyllda icke vitala tänder bleks på ett annorlunda sätt (från insida tanden). Om dina tänder är mer gula än plasttanden så kan du bleka tänderna till samma nyans som plasten. Om det handlar om en lagning så kan den göras om efter blekningen om plastfärgen blir mycket avvikande. Du kan fortfarande bleka tänderna men det blir inte färgförändring på lagningar, kronor och rotfyllda tänder.
Hoppas svaret är till din hjälp.

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2019-06-17

Hej!

Jag har ett par vita fläckar på tänderna, kanske från fluor. När jag provat tandblekning hemma (white strips) så syns fläckarna ännu mer. Blir det så med tandblekning hos er också? Vad kan man göra för att få ett snyggt och jämt resultat?

Mvh
Pernilla
Hej Pernilla,

Det finns risk för att det händer med vår blekning också. Det som händer är att tänderna blir vitare i allmänhet, men även fluoros fläckarna kan bli vitare i vissa fall. Det man kan göra är att prova blekningen vi erbjuder då dem är mer effektiva och skonsamma än dem man köper från en återförsäljare som inte är en tandläkare. Om vi inte uppnår önskat resultat kan vi prova microabrasion på tänderna eller eventuellt estetiska plast eller porslinsfasader.

Boka gärna en tid för bedömning.

Lycka till!

Saghar Solhi
Leg. Tandläkare 2019-01-15

jag är 21 år och listad hos er i Södertälje, är tandblekning gratis för mig?
Hej,
Tandblekning är estetisk behandling och därav kan inte göras kostnadsfri. Det som ingår i kostnadsfria tandvården är undersökningar och diagnosbaserade behandlingar.
Hälsningar
Ahlam Nagash

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2019-01-14

Hej!
Jag är 20 år och har gått hos er i något år nu (innan gick jag på en privat klinik) och undrar om det är möjligt att få mina tänder blekta genom den fria tandvården? Jag har alltid haft vita fläckar på mina tänder från att jag troligtvis drack vatten med hög flourhalt när jag var liten. Jag sa till min tandläkare när jag var mindre att jag gärna ville ta bort fläckarna om det gick. Men antar att de tyckte att jag var för liten. En bekant till mig hade likadana fläckar på sina tänder och fick dem polerade och blekta kostnadsfritt då hon var under 21 (vet dock inte vilken tandvård hon går hos). Kan ni hjälpa mig bli av med mina fula gula och fläckiga tänder?
Hej,

Kosmetisk/estetisk tandvård ingår normalt inte inom den fria tandvården. Det jag rekommenderar är att du bokar in en tid på någon av våra kliniker och får det bedömt på plats då det beror mkt på anledning, utsträckning etc på vad som går att göra och hur.

Ha en trevlig dag.

Simon Linnér
Leg. Tandläkare 2019-01-07

Hej. Jag har gula fläckar i några av mina tänder och en tand är fylld med komposit plast , går det att bleka tänderna ändå?
Hej,

Tänderna går att bleka. Däremot bleks inte kompositen, så om den avviker i färg efter blekningen och stör krävs att den byts ut.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Simon Linnér
Leg. Tandläkare 2018-12-11

Hejsan,

Jag har redan tandskenor, kan man köpa påfyllning av tandbleckning enbart ? Om ja, vad kostar sprutorna?

Tack på förhand!

Mvh,
Melinda
Hej Melinda,
Det går att köpa endast tandblekningsgel efter att du har varit på en undersökning. Viktigt att säkerställa att inga tänder har hål och att det är goda förutsättningar för att kunna upprepa tandblekningen. Om du nyligen har varit på undersökning på en av våra kliniker så kan du i samråd med din tandläkare/tandhygienist köpa påfyllning.
Ha en trevlig dag.
med vänlig hälsning
Ahlam

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2018-10-19

Hej.
Jag var hos min tandläkare idag för årlig koll och allt var bra. Jag frågade om tandblekning men blev avrådd att göra det då jag har lite frärskador på tänderna. Hur blir det om jag gör det ändå? Gör detta så att jag aldrig kan bleka dem?
Hälsningar
Jessica
Hej Jessica,

Om tänderna har kraftiga frätskador så att det är tunn del av emaljen kvar så blir det att du inte får något resultat av blekningen. Blekmedel ändrar färg och ljusar upp endast emaljen (yttre lager av tanden) och inte tandben (innre lager av tand, vanligtvis lite gulare än emaljen).

Syrliga blekningsmedel förvärrar frätskadorna så viktigt att veta innehållet i blekmedlet. Det ska vara basisc blekmedel som innehåller vatten och även fluor.

Frätskadornas omfattning avgör om det går att bleka överhuvudtaget. Är skadorna mindre omfattande kan hemmakit blekning, ev med lägre styrka på blekmedel och under uppföljning av din behandlare vara ett alternativ. Blekning kan även göras lokalt, t. ex. bleka endast framtänderna och inte alla om skadorna är lokaliserade mer på kindtänderna.

Du är välkommen att boka en second opinion på en av våra kliniker om det går att bleka dina tänder och ta gärna med dig dina röntgen bilder från senaste undersökning.
Ha en fin kväll.
Hälsningar.

Ahlam Nagash
Leg. Tandhygienist 2018-09-18

Hej!
Jag har funderingar på att bleka mina tänder. Dessvärre har jag en del erosionsskador på främst framtänderna. Läser på nätet att man inte skall bleka tänderna om man har det. Vad beror det på? Vad kan hända?

Mvh Frida
Hej Frida

för att kunna avgöra detta och omfatningen på erosionsskadorna måste man göra en klinisk undersökning.

Det som kan hända är att blekningen ger starka ilningar i tänderna om emaljen är väldigt tunn.
Men allt beror på omfattningen på dina skador på tänderna. Det kan gå att bleka om skadorna är av mindre omfattning
:-D

Lycka till

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2018-04-24

Hejsan, jag blekte mina tänder hos er för cirka två år sen och skulle verkligen vilja göra det igen. Jag undrar dock om priset är detsamma även om man har blekskenorna? Eller finns det en möjlighet att bara köpa blekningsmedlet?
Mvh Ella
Hej

har man skenorna så kan man köpa bara bleksprutor. Kostar 150 till 325/styck beroende på märke och mängd blekmedel.

Med vänlig hälsning

Mia Larsén
Leg. tandläkare 2017-10-26

Hejsan!
Linnea heter jag och har ett önskemål att bleka mina tänder men jag tror jag skulle först och främst behöva genomgå en undersökning på mina tänder då jag har två visdomständer som enkelt beskrivet har börjat vittrat sönder. Har dessutom en framtand som är lite trasig. Skulle detta påverka mina tänder om jag gjorde en tandblekning?

Vänligen,
Hej!

Inför en tandblekning krävs att man gjort en ordentlig undersökning samt åtgärdat ev. hål innan man påbörjar sin blekning. MVH

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2017-05-10

Hej,

Jag hade bokat tandblekning den 8 Juni.
Om man ska ha undersökning hos er kostar det extra? Jag är född 1997.

Med vänlig hälsning
Gulizar Asli
Hej!
Du kan få en undersökning kostnadsfritt om du "listar" dig hos distriktstandvården och planerar att gå hos oss i fortsättningen. Ring gärna och informera om det innan ditt besök.
Mvh

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-04-20

hur mycket kostar tandblekning för ungdomar under 18?
Hej!
I Sverige är det inte tillåtet att bleka tänderna om man är under 18 år.
Med vänlig hälsning

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-03-13

Hej går det att köpa gelen hos er, jag har skenor sen tidigare?
Hej!
Vi har blekmedel till försäljning, men...
Enligt regelverket bör man titta och göra en liten undersökning innan man säljer nytt blekmedel.
Med vänlig hälsning,

Anna Velander
Leg. tandläkare 2017-01-09

Hej! Vad använder ni för tandbleknings produkt vid tandblekning ? Samt hur många besök görs vid en tandblekning, får man med sig tandskenorna och kan påbörja blekningen direkt eller måste man komma tillbaka någon vecka senare efter första besöket och hämta dom?
Mvh
Hej!
I dagsläget använder vi Opalescence.
Vid första besöket tas avtryck av dina tänder för att göra individanpassade skenor.
Vid besök nummer två får du dina skenor och blekmedlet.
Du kan sedan spara dina skenor utifall du vid ett senare tillfälle behöver bättra på blekningen och då kan du bara köpa till blekmedlet. Fast det ska ske i samband med en undersökning så att vi kan bedöma om det är lämpligt.

Anna Velander
Leg. tandläkare 2016-12-19

Hej! Jag har en fråga, om man är född med en missbildning (en gul fläck) på framtanden. Går den att bleka? Tack på förhand!
Hej!

Ibland kan man åtgärda det/förbättra med blekning, ibland krävs andra terapier. Vänligen diskutera med din ordinarie tandläkare för förslag på bästa terapi. MVH

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2016-12-14

Hej!
Jag blekte mina tänder hos en tandläkare och nu efter bara 1 vecka så har det uppkommit fula bruna fläckar på mina framtänder. Mår så dåligt av detta! Hur ska jag kunna fixa det här?
Hej!

Jag tycker du ska ta kontakt direkt med den tandläkare som behandlade dig för en bedömning. MVH

Johan Lundström
Leg. tandläkare 2016-12-05

Hej, jag har inte lyckats med tandblekning och undrar nu hur kan jag göra mina tänder i underkäken vitare. Skalfasader funkar inte i underkäken, men hur är det med jacketkronor? Finns det något man kan göra överhuvudtaget? OBS, jag är intresserad av endast nedre tandråd! MvhKatarina
Hej.
Jag undrar vad du har provat för tandblekning, om det är någon du gjort hemma eller om det är utfört hos tandvården? Om du har blekt hemma utan kontakt med tandvården tycker jag att du ska börja med att boka en tid för att se om det är lämpligt att prova med professionell tandblekning.
För att göra en krona behöver man borra ganska mycket i tanden, så om tänderna är helt friska i övrigt är det väldigt synd.
För att kunna ge mer specifika råd behöver man se dina tänder och ditt bett.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hej!Jag undrar vad det kostar att bleka tänderna hos er om man har normalt lite gula tänder inga större problem? och frågan som följer om man kan göra avtrycket för tandblekningen i samma veva som man bokar tandläkarbesöket så slår man två flugor i en smäll.
Hej. Det kostar ca 3000:- för båda käkarna. Du behåller blekskenorna efter blekning så kan du använda dem om du vill upprepa blekningen efter några år.
Du behöver göra en undersökning först, det är inte säkert att det är lämpligt att bleka just dina tänder. Om det bedöms lämpligt får du tid hos en tandhygienist som tar avtryck på tänderna.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hej!Hur mycket kostar det att bleka tänderna hos en tandläkare och hur gammal måste man bara?Är det farligt att använda andra tandblekning produkter som man gör hemma eller köper?
Hej! Hos Distriktstandvården kostar det just nu 1990:- (ordinarie pris 3000:-). Då får då individuellt utformade plastskenor (som du kan spara och använda om du vill bleka igen någon mer gång) och blekmedel och bleker hemma.
Man behöver vara 18 år.
Vi använder tandblekningsmedel som vi vet vad det innehåller och hur det fungerar. Det är också viktigt att ha blekskenor som sluter tätt omkring dina tänder så att blekmedel inte läcker ut. Andra tandblekningsprodukter kan ha bieffekter/biverkningar och jag kan därför inte rekommendera dem.
Inför en tandblekning tittar vi alltid på dina tänder så att det är lämpligt att bleka dem, t.ex. ska man inte bleka om man har karies eller sprickor i någon tand.

Sofia Jofred, leg tandläkare

Hej. Har en fråga om tandblekning. För ungefär 20 år sedan slog jag sönder en framtand, inte hela tanden men halva slogs av. Jag vet inte riktigt vad dom använde för och göra min tand hel igen men min fråga är om jag kan bleka mina tänder trots denna tand. Jag tänker dock på sådan blekning man gör hos tandläkaren och inte hemma gjord tandblekning. Mvh
Hej!
Förmodligen går det bra att bleka dina egna tänder men ersättningen på den avslagna tanden kommer nog inte att blekas. För att få den likadan som de blekta tänderna måste man nog bygga på något nytt på den tanden.

Inger Knutsson Stålhandske

Hejsan!Jag är väldigt nyfiken på att testa tandblekningsmedlet Crest 3D White. Jag har hört att det fungerar jättebra. Jag har även flera vänner som använder det och som också är väldigt nöjda. Jag är ju dock lite nojig. Jag tänkte fråga om ni vet något om just detta blekningsmedlet? Det står att de innehåller samma ingredienser som tandläkarens produkter innehåller och att även tandläkaren rekommenderar blekningsmedlet. Jag är ju dock rädd att detta är någonting som dom hittar på. Vad tycker ni?Tack på förhand!Johanna
Hej,
Det är inget jag själv känner till eller har testat så jag kan dessvärre inte ge dig mer råd i frågan.

Linnea Linnér, leg tandläkare

Hej,gör ni tandblekning och isåfall vad kostar det?
Hej,
Ja, vi gör tandblekning på våra kliniker. Att bleka över-och underkäke kostar 1990kr. Just nu har vi även ett erbjudande i sammarbete med Entercard där man kan få avbetalning på blekning för 199kr/mån.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Hej! Jag kommer mycket snart att få tandimplantat på tre tänder som jag förlorade i en fallolycka. Nu undrar jag, kan man gå till någon tandläkare eller annan och ändå få tänderna vitare?
Hej,
Om du önskar att få vitare tänder är det bra att göra detta hos din tandläkare innan man beställer kronorna till implantaten för att färgen på dessa ska matcha dina egna tänder så bra som möjligt. Fyllningar och porslin bleks nämligen inte.

Linnéa Linnér, leg tandläkare

Hej!Jag slog ut halva ena framtanden för några år sen och har sedan dess halva tanden min egna och resten låtsastand(någon massa som de stelnade och formade). Jag vill bleka mina tänder, men undrar om det kommer kunna funka när jag inte helt har mina egna tänder? Kan det funka bättre om jag gör det hos tandläkare, eller kan det funka att göra hemma? Mina tänder är gula, skulle verkligen behöva bleka dem!
Hej!
Jag tycker att du ska beställa tid hos tandläkaren för blekning av dina tänder. Då görs först en kontroll av tänderna som ska blekas, däribland den skadade tanden, för att se att det inte finns någon risk för att blekningen kan skada dina tänder.
Compositlagningar och composituppbyggnader bleks inte på samma sätt som den egna tanden. Därför kan man ibland behöva göra om compositen efter blekning.

Inger Knutsson Stålhandske leg. tandläkare

Hej! Jag har en fråga ang tandblekning. Jag har köpt blekningsremsor från märket Crest. Jag har en ståltråd på insidan av tänderna i underkäken efter jag haft tandställning för flera år sedan. Min fråga är om jag kan använda remsorna trots att jag har ståltråden? Tacksam för svar!
Hej Karolina!
Remsorna du har köpt ska inte påverka tråden du har på insidan tänderna. Det som kan bli klurigt är att få på remsorna på baksidan av tänderna så attd en sitter bra. Hör gärna av dig om du har ytterligare frågor!

Mvh Jonathan Nilsson, tandsköterska.

Jonathan Nilsson

Hej jag är 15 år och jag undrade om jag kan få vitare tänder.Jag är under 18 år så kommer det vara gratis för mig, om jag ska gå till en tandläkare kommer dem fixa det? ??? Jag vill verkligen veta.Tack
Hej Hanna,
Man behöver vara över 18 år för att få bleka sina tänder.
MVH /Victoria Grishina, leg tandläkare

Victoria Grishina, leg tandläkare