Tandläkare i Stockholm city

Här hittar du information om våra fem populära tandvårdskliniker i Stockholm city. Vi tillgängliggör tandvården för alla som bor och/eller arbetar i Stockholms innerstad.

Tandläkare i Stockholm city

Distriktstandvårdens vision är att bli den självklara tandvårdsgivaren i Stockholms län. Det innebär att vi måste täcka upp områden både söder och norr om huvudstaden. Idag sträcker sig våra kliniker från Hallstavik i norr, till Järna i söder. Vi försöker att etablera oss i områden som är högtrafikerade och enkla att ta sig till med både med pendeltåg, tunnelbana och bussar. Den självklara tandvårdskedjan ska aldrig vara långt borta. Därför expanderar Distriktstandvården för varje år. Vi ökar valfriheten för den enskilda individen och erbjuder allt fler människor en modern och engagerad tandvårdsupplevelse.

Distriktstandvårdens kliniker i Stockholm city

Drottninggatan 65

Distriktstandvården öppnade sin första tandvårdsklinik i Stockholm city 2012. Kliniken är belägen på Drottninggatan 65 och har sedan dess blivit lite av vårt flaggskepp. Denna klinik har en annorlunda interiör och är toppdesignad i såväl behandlingsrum som väntrum och reception. Det öppna landskapet sänker tröskeln för interaktion mellan medarbetare och patienter. Med många behandlingsrum kan vi enkelt välkomna ett högt antal patienter.

Klinikens läge, mitt på en av Stockholms bästa och mest livliga shoppinggator, öppnar upp för den tillgängliga tandvården som vi vill erbjuda. Många som bor och/eller arbetar i Stockholm har nära till kliniken och kan enkelt komma på besök innan eller efter arbetsdagen. På kliniken erbjuds Drop-In tider vilket passar utmärkt för den spontana. Här tar vi också emot ett stort antal akutpatienter som blir omhändertagna när olyckan är framme.

Holländargatan 21

Ett stenkast bort från kliniken på Drottninggatan ligger den kliniken som var näst på tur att öppna i Stockholms city. Här presenteras kliniken som hittas på Holländargatan, en lugnare parallellgata till den folktäta Drottninggatan. Holländargatan sträcker sig från Olof Palmes gata ända upp till Kungstensgatan vid Observatorielunden. På nummer 21 har det länge funnits en tandvårdsklinik. Tidigare ägdes denna privatklinik av makarna Björn och Maria Gottsta. Den väletablerade duon med en trygg och lojal patientstock valde år 2015 att avyttra kliniken till Distriktstandvården. Paret arbetar fortfarande kvar.

Närheten till Hötorgets T-bana gör att denna klinik är tillgänglig för alla personer som passerar city med den gröna linjen. En kort promenad bort möts du av en tandvårdsklinik med en mysig och hemtrevlig interiör. Det är som att välkomnas hem till någons vardagsrum och alla patienter får ett riktigt gott bemötande. På kliniken erbjuds allmän- akut och estetisk tandvård.

Fridhemsplan, Sankt Eriksgatan 24

2016 öppnade vi på Kungsholmen, en kort promenad från Fridhemsplans tunnelbanestation. Kliniken har fått sig ett ordentligt ansiktslyft (tidigare låg den offentliga tandvården i dessa lokaler). Efter en totalrenovering öppnade vi upp för patienter som är i behov av en bra tandvårdsklinik på Kungsholmen. Här erbjuder vi allmäntandvård, estetisk tandvård och akuttandvård. På kliniker arbetar även nischtandläkare med medicinsk tandvård samt remisshantering av OSAS-patienter.

Artillerigatan 93, Specialistkliniken

Tidigare hade vi samlat våra specialisttandläkare på Drottninggatan 65. När trycket blev för högt på kliniken valde vi att öppna en egen specialistklinik dit våra kompetenta specialister förflyttades. 2016 slogs dörrarna upp. Vi har specialister inom protetik, oral kirurgi, endodonti, parodontologi samt pedodonti. Denna klinik har en udda interiör där industriella materialval kontras av en klinisk känsla. Grova betongväggar möter glänsande vita ytor.

Till Specialistkliniken remitteras patienter som är i behov av behandlingar utöver det som allmäntandvården erbjuder. Vi remitterar internt från våra övriga 17 kliniker, samt tar emot remisser från övriga tandvårdsgivare. Här är förtroendet en viktig grundsten, något som vi ständigt arbetar för att upprätthålla båda mot patienter och våra samarbetspartners.

Mobil tandvård

Över hela Stockholms län arbetar vi med en mobil tandvårdsverksamhet. Denna typ att uppsökande vårdenhet besöker patienter i hemmet, på service- eller sjukhem. Patienter som är berättigade mobil tandvård kan bl.a. lida av fysiska eller psykiska besvär som gör det svårt att besöka en klinik. Här anställer vi personer med mjuka personligheter som har stor respekt för människors tillstånd och behov.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.