Tandvårdsguide att ladda ner

Tandvårdsguide att ladda ner

Tandvårdsguide

Har du tänkt på att munnen faktiskt är en del av kroppen? Det kan låta självklart, men det är lätt att man i tanken skiljer tand- och munhälsan åt från övriga hälsan. Kanske inte så konstigt, med tanke på att vi till och med skiljer på tandläkare och “vanliga” läkare. Men faktum är ju att munnen är huvudentrén till din kropp. Via den kommer man åt stora och viktiga system, som matsmältningsapparaten, nervsystemet, skelettet och blodcirkulationen.

Skadliga bakterier och andra organismer som kan påverka din munhälsa negativt, kan också ställa till det i andra delar av kroppen. Med detta synsätt förstår man att tandläkaren kan spela en viktig roll för att hela du ska må bra! Tandläkarens expertis täcker sjukdomar och problem i tänder, tandkött, käke, munhåla och ansikte. Och den allra viktigaste och största uppgiften för tandläkare är att jobba förebyggande för att förhindra att dessa problem ens uppstår – vilket sparar såväl pengar som obehag och tändvärk.

Läs mer

Nedan finns en pdf som vi har skapat för dig som vill veta mer om munnen. Här finns både skötselråd och information om olika symptom.
Här kan du läsa om hur det hänger ihop och hur du tar hand om din munhälsa på bästa möjliga sätt för att hela du ska må bra.

Kontaktuppgifter

Sista sidan i denna nedladdningsbara fil är anpassad för utskrift. Oavsett om du sätter den på kylskåpsdörren eller lägger i en låda, så är det viktig information som kan bara bra att ha nära till hands.

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.