Tandvårdsrädsla hos barn

Tandvårdsrädsla och oroligheter inför tandvårdsbesök är vanligt hos yngre barn. Vi förklarar nedan hur vi alltid strävar efter att vända barnets negativa tankar och känslor till positiva.

Tandvårdsrädsla hos barn

Tandvårdsrädsla hos barn

Barn kan vara oroliga när de ska gå till tandläkaren. Detta kan bero på en tidigare upplevelse, något de fått berättat för sig eller hört. Att besöka tandvården är också en ny upplevelse för barnet vilket kan orsaka rädsla eller oro. Det är vanligt med tandvårdsrädsla och de flesta barn tycker det känns bättre när de väl träffat vår tandvårdspersonal som har en stor samlad erfarenhet av och barn- och ungdomstandvård.

På olika sätt hjälper vi ditt barn med tandläkarskräck:

  • Barnet skolas in till den utrustning och instrument vi använder för att de ska känna sig bekväma i situationen.
  • Vi kan hjälpa ditt barn genom olika avslappningsövningar.
  • Alla barn är olika och vi individanpassar vården för att skapa en så bra situation som möjligt för just ditt barn.
  • Våra tandläkare är utbildade att ta hand om tandvårdsrädda barn.

Vad gör jag för att hjälpa mitt barn som är tandvårdsrädd?

Det allra bästa är att hjälpa barnet så tidigt som möjligt. Om du misstänker att ditt barn känner rädsla så berätta det för oss innan ditt besök. Våra tandläkare är utbildade att ta hand om tandvårdsrädda barn och du kan alltid ringa vår telefonrådgivning för tips och råd.

Vår ambition är att ditt barn ska känna dig bekväm och att vi tillsammans kan arbeta för att övervinna tandvårdsrädslan!

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.