Tandläkare Stockholm - Distriktstandvården

Air-Flow | Spa för munnen

Vad är Air-Flow?

Detta är ett effektivt sätt för att rengöra tänderna och få bort missfärgningar som tandborstning i många fall inte rår på. En tandhygienist putsar, polerar och blästrar dina tänder. Behandlingen tar cirka 30 minuter och är helt smärtfri. Du lämnar med ett vitare leende.

Undersökning och Air-Flow på samma gång

Givetvis kan du passa på att undersöka dina tänder samtidigt som du får en Air-Flow behandling. På så vis säkerställer du din munhälsa och sparar tid. Kom ihåg att du varje år får ett bidrag från Försäkringskassan som du delvis kan använda på kostnaden för undersökningen. Det allmänna tandvårdsbidraget kan inte användas på enbart Air-Flow behandling då det räknas som en kosmetisk åtgärd.

Läs mer om det allmänna tandvårdsbidraget här >>

Metoden och fördelarna

Air-Flow fungerar lite som en luftpolering av tänderna, men istället för skadliga partiklar används endast en kombination av salt, vatten och luft. En av många fördelar jämfört med andra poleringstekniker är att den kommer in mellan och bakom tänderna och på så sätt tar bort alla missfärgningar och inte bara de på tändernas framsidor.

Behandlingen utförs av legitimerade tandhygienister. Slutresultatet gör inte bara att dina tänder återgår till sin naturliga vithet utan även att hela munnen känns fräsch och helt ren.

Skonsammare än tandblekning

Air-Flow är perfekt för dig som känner att du inte vill bleka dina tänder men ändå få en ljusare nyans. Denna behandling är skonsammare och billigare än en tandblekning. Missfärgningar som orsakas av bl.a. rökning, snusning, kaffe, te och rödvin avlägsnas effektivt. Metoden är polering och saltblästring av dina tänder som utförs av en av våra legitimerade tandhygienister.

Hur länge håller det?

Givetvis påverkar din livsstil och dina val i livet hur länge missfärgningarna håller sig borta. Den vita nyansen kan gulna relativt fort om du exempelvis röker väldigt mycket. Dina tänder påverkas av dina dagliga rutiner, oavsett om det handlar om karies, tandsten eller missfärgningar. Om du sköter dina tänder och undviker komponenter som tenderar att missfärga tandens emalj så håller effekten av Air-Flow betydligt längre.

Air-Flow | Spa för munnen was last modified: May 5th, 2017 by Distriktstandvården
Ställ en fråga här

Patienters frågor & tandläkarens svar - Air-flow behandling