Tandläkare Stockholm - Distriktstandvården

Tandsmycke

Tandsmycke är populärt hos både vuxna och barn. Den personliga utsmyckningen sätter lite extra glans på leendet. Det går snabbt att sätta dit, snabbt att ta bort och är skonsamt för tänderna.

 

Vilket smycke kan användas?

Smycket finns i mängder av färger, former och material. Fotbollar i svartvitt, stjärnor i guld eller bara en vit, enkel diamant? Ett billigare plastsmycke eller ett i äkta guld? Du väljer själv. Det finns ett brett utbyte av tandsmycken online som du kan klicka hem och ta med till oss när det är dags att sätta fast det. Det krävs ingen undersökning hos tandläkare för att sätta fast ett tandsmycke.

Hur går det till?

Ring eller mejla oss och boka en tid. Det går jättefort att sätta dit tandsmycket, men räkna med att vara här i ca 20 minuter. Det är antingen en tandläkare eller en tandhygienist som sätter fast tandsmycket. Först putsas den tanden som ska utsmyckas, sedan limmas tandsmycket på tanden. Limmet är väldigt skonsamt och milt, det gör varken ont eller tar lång tid.

Vad ska jag tänka på?

I början kan det kännas annorlunda med ett smycke på tanden. Men i och med att smycket i regel är väldigt tunt vänjer du dig efter en eller två dagar. Fortsätt rengöra munnen och tänderna på samma sätt som tidigare. Du behöver inte förändra dina vanor eller rutiner.

Hur länge sitter smycket fast?

Smycket bör sitta så länge du vill ha det. I vissa fall trillar smycket bort, och det beror oftast på att det inte är ordentligt ditsatt. Var noga med att vända dig till legitimerade tandläkare eller tandhygienister för att undvika detta. Om du vill ta bort smycket slipas det bort på en tandvårdsklinik. Det går väldigt fort och gör inte ont.

Vill du ha ett tandsmycke?
Vi hjälper dig gärna.

Boka tid här

Tandsmycke was last modified: April 27th, 2017 by Distriktstandvården
Ställ en fråga här

Patienters frågor & tandläkarens svar - Tandsmycke