Tandläkare Stockholm - Distriktstandvården

Kronor & broar

Kronor & broar
En bro utformas specifikt för varje patient och tillverkas av ett tandtekniskt laboratorium. En bro består vanligtvis av en stödtand på var sida om tandluckan.

I själva tandluckan utformas en hängande tand, ett broled, som sitter fast i de båda stödtänderna. Detta alternativ passar sig väl då stödtänderna redan har stora fyllningar eller skador, vilket resulterar i att tandläkaren inte behöver ta bort så mycket frisk tandsubstans för att kunna sätta dit en bro.

Etsbro

Ett alternativ om tandluckan är i fronten är en etsbro, vilket är en bro som klistras fast bak på stödtänderna och därför kräver väldigt liten avverkning av tandsubstans. Dock sitter inte en etsbro alls lika bra och klarar inte samma belastning som en vanlig bro.

Kronor

Vid konstruktion av kronor utformar tandläkaren det som återstår av tanden till en lämplig form för att sedan ta ett avtryck. Avtrycket skickas till en tandtekniker som tillverkar en krona individuellt utformad efter din tand och bett.

Vid nästa besök provar man kronan på din tand för att sedan sätta fast den permanent. Detta är en väl beprövad behandling som anses hålla väldigt bra. Då stora fyllningar lättare frakturerar och går sönder är kronterapi en mer lämplig och mer långsiktigt hållbar behandling.

Fråga oss på Distriktstandvården om du vill veta mer om tandfyllningsmaterial.

Vi hjälper dig

Boka en tid hos Distriktstandvården och låt vår professionella tandvårdspersonal ta hand om dina tänder. Vi har bred kompetens inom protetik och Sveriges bästa garantier.
Boka tid nu

Kronor & broar was last modified: May 4th, 2017 by Distriktstandvården
Ställ en fråga här

Patienters frågor & tandläkarens svar - Kronor