Erbjudande till dig som student

Är du 24-29 år och har inte besökt tandläkaren på 1 år eller mer? Då betalar du ingenting för din undersökning! Undersökningen finansieras av ditt bidrag, och vi står för mellanskillnaden. Välkommen!

Erbjudande till dig som student

Studenterbjudande hos tandläkare

Besök tandläkaren under studietiden utan ekonomisk ansträngning. På Distriktstandvården bjuder vi dig som är 24-29 år och student på en undersökning förutsatt att du inte har besökt tandläkaren på ett år eller mer.

Använd ditt bidrag – vi betalar resten!

Om du inte har besökt tandläkaren på ett år eller mer, så har du åtminstone ett innestående bidrag att använda vid ditt tandvårdsbesök. När du kommer till oss för en undersökning kommer vi att dra ett (av max två innestående) bidrag på 600 kronor och så bjuder vi på mellanskillnaden. Om du inte har något innestående bidrag så betalar du som student enbart 600 kronor.

Gäller på alla kliniker

Erbjudandet gäller på samtliga 26 kliniker i Stockholms län. Boka en undersökning online eller ring oss på 08-22 22 22. Du erhåller erbjudandet genom att visa upp ditt Mecenatkort/Studentkort på plats på kliniken.

BOKA EN TID

  Villkor och information

 • Undersökningen finansieras delvis av det allmänna tandvårdsbidraget. Tandvården är helt kostnadsfri t.o.m. året du fyller 23 år. Därefter får du årligen ett bidrag på 600 kronor tills du fyller 29 år. Sedan minskar bidraget och du får 300 kronor årligen.

  a) Om du har ett innestående bidrag får du en basundersökning kostnadsfritt. Distriktstandvården betalar mellanskillnaden.

  b) Om du inte har något innestående bidrag betalar du endast 600 kronor för en basundersökning. Distriktstandvården betalar mellanskillnaden.

  c) Från och med året du fyller 30 år får du ett bidrag på 300 kronor årligen. Du omfattas dock inte av studenterbjudandet.

 • Ord.pris. för en basundersökning är 940 kronor. 1 juli 2019 får du ett nytt bidrag som du kan nyttja på tandvård.
 • Erbjudandet gäller för dig som är mellan 24-29 år.
 • Gäller en basundersökning med fyra röntgenbilder, karies-, tandstens- och tandlossningsdiagnos, noggrann titt på tandkött, slemhinnor, tänder. Skötselråd samt kostnadsförslag för eventuell fortsatt behandling.
 • Om tandläkaren föreslår ytterligare åtgärd under undersökningens gång så bekostas detta av patienten. Inga åtgärder ska adderas utan patientens vetskap och godkännande.
 • Inga förpliktelser
 • Du behöver vara ansluten till Försäkringskassan. Om du bor och/eller arbetar i Sverige är du förmodligen det.

BOKA EN TID

Fråga tandläkaren

Undrar du över något du inte hittar svar på är du välkommen att ställa din fråga här.

Vi förbehåller oss rätten att publicera din fråga på vår webbsida. Vi visar aldrig ditt fullständiga namn eller e-postadress.